Home TOP NEWS Αυστηρό μήνυμα Κούμα ο οποίος προειδοποιεί με κάθοδο ξένων διαιτητών

Αυστηρό μήνυμα Κούμα ο οποίος προειδοποιεί με κάθοδο ξένων διαιτητών


Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας, χαιρέτησε σήμερα το πρωί την έναρξη των εργασιών του Ενδιάμεσου Σεμιναρίου διαιτησίας για διαιτητές και βοηθούς διαιτητές Κατηγορίας Elite.

Στο πλαίσιο της σύντομης ομιλίας του, ο Πρόεδρος της ΚΟΠ, ενημέρωσε τους Διαιτητές για  αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής που αφορούν τον τομέα της διαιτησίας.

Πιο συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι όσον αφορά τους αγώνες του Πρωταθλήματος Cyta, θα εφαρμοστεί το μέτρο της διπλής βαθμολόγησης. Η βαθμολογία του Κύπριου παρατηρητή, θα συγκρίνεται με τη βαθμολογία του Τμήματος Παρατηρητών της UEFA (UEFA Referee Observer), στο οποίο θα αποστέλλονται οι αγώνες για αξιολόγηση.

Το μέτρο της διπλής αξιολόγησης, θα εφαρμοστεί, σύμφωνα με τον κ. Κούμα και σε αγώνες του Πρωταθλήματος Β΄ Κατηγορίας, ενώ παράλληλα, σε αγώνες της Β’ Κατηγορίας, θα εφαρμοστεί και το μέτρο των διπλών παρατηρητών.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ απευθύνθηκε με ξεκάθαρο τρόπο προς τους διαιτητές και τους υπέδειξε πως, με την απόδοση τους, θα πρέπει να αναγκάσουν την ηγεσία της ΚΟΠ να μην προχωρήσει στην κλήση ξένων διαιτητών για αγώνες της Β’ φάσης του Πρωταθλήματος Cyta.

«Η δική σας απόδοση, θα κρίνει εάν θα εισακούσουμε ή όχι τις προτροπές που γίνονται για να καλέσουμε ξένους διαιτητές. Βοηθήστε μας, για να μην αναγκαστούμε εξ αντικειμένου να λάβουμε μέτρα που μπορούν να εκληφθούν και ως προσβολή για την Κυπριακή διαιτησία», ανέφερε ο κ. Κούμας, για να προσθέσει:

«Σε αντίθεση με τα Σωματεία που μπορούν να ενισχύσουν τις ομάδες τους τον Ιανουάριο με μεταγραφές,  εμείς, θα πρέπει να πορευθούμε με την ομάδα που έχουμε, την οποία εμπιστευόμαστε, προσβλέποντας πως θα παρουσιάσει βελτίωση, για να ολοκληρώσουμε με επιτυχία την ποδοσφαιρική χρονιά».

Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ προανήγγειλε τη σύσταση ομάδας αποτελούμενης από εγνωσμένης αξίας ξένους, πρώην διεθνείς διαιτητές οι οποίοι θα αναλάβουν την παρακολούθηση και την καθοδήγηση νεαρών, εξελίξιμων διαιτητών προκειμένου να τους προετοιμάσουν για την άνοδο τους στην Κατηγορία Elite.

Ο κ. Κούμας, ανέφερε επίσης πως γίνονται προσπάθειες από την Ομοσπονδία για να εισάξουμε το VAR στο Πρωτάθλημα μας το συντομότερο δυνατό.

Ολοκληρώνοντας την παρέμβαση του, ανέφερε πως η Ομοσπονδία στηρίζει τη διαιτησία, ωστόσο, θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο πως, από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας μέχρι τον τελευταίο διαιτητή, σε περίπτωση που παρατηρηθεί οτιδήποτε μεμπτό, η ΚΟΠ θα είναι αμείλικτη.