Home TOP NEWS Είναι κανείς που διαφωνεί;

Είναι κανείς που διαφωνεί;


Την απορία του για το αν υπάρχει κάποιος που διαφωνεί με τα όσα ανέφερε στη χθεσινή της ανακοίνωση η ΟΜΟΝΟΙΑ, εξέφρασε ο Χρήστος Ζαβός του 24sports σε ένα κείμενο που αξίζει να διαβαστεί.

Διαβάστε το κείμενο του:

Για την ανακοίνωση της Ομόνοιας μπορεί να ειπωθούν πολλά. Το είχαμε προβλέψει στο σάιτ αλλά σε καμία περίπτωση δεν σκεφτήκαμε ούτε και πληροφορίες είχαμε ότι θα φτάσουν στο σημείο να εμπλέξουν ΟΥΕΦΑ, ΦΙΦΑ, Ηνωμένα Έθνη και Ντόναλντ Τραμπ.

Η ανακοίνωση είναι σημαντική και φλερτάρει με την ίδια την ιστορία νοουμένου ότι ένας γίγαντας του κυπριακού ποδοσφαίρου, κοιμώμενος για χρόνια, αποφασίζει επιτέλους να τοποθετηθεί, να δράσει, να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του και κατ’ επέκταση όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται το συλλογικό καλό.

Αυτό αποτελεί όχι μονάχα δικαίωμα αλλά και υποχρέωση για κάθε μεγάλη ομάδα του νησιού, αναμφισβήτητα.

Δεν θα μπούμε στην παρούσα φάση στη διαδικασία ν’ αναλύσουμε ενδελεχώς το τι περιλαμβάνει η ανακοίνωση της Ομόνοιας και ποιες παραμέτρους ανοίγει, κάποιες εκ των οποίων είναι σοβαρές. Μια σωστή προσέγγιση εν μέρει είναι και αυτή έτσι όπως δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα μας.

Ας αφήσουμε τα μέτρα που εξαγγέλλουν, την επίκληση της ΟΥΕΦΑ για να εποπτεύσει το κυπριακό ποδόσφαιρο, το υλικό το οποίο διαθέτουν όπως ισχυρίζονται που επιβεβαιώνει την διαφθορά, την αναγνώριση του κόστους που μπορεί να έχει η ομάδα από τυχόν εκδικητική συμπεριφορά εκ μέρους της ΚΟΠ, που δηλώνουν μάλιστα ότι είναι έτοιμοι να το επωμιστούν, το κάλεσμα προς τον οποιοδήποτε για την πάταξη της παρανομίας, τ’ ότι θα αποσύρουν τον εκπρόσωπο τους από την ΚΟΠ άμα το κρίνουν αναγκαίο και φυσικά το Ομονοιάτικο συναίσθημα το οποίο τονώνουν στη τελευταία παράγραφο.

Ας αφήσουμε όλα αυτά και ας επικεντρωθούμε στις δύο πρώτες παραγράφους έτσι όπως καταγράφονται στην ανακοίνωση.

«Η σαθρή και διεφθαρμένη κατάσταση στο Κυπριακό ποδόσφαιρο δεν πρόκειται να αλλάξει υπό την υφιστάμενη δομή και ηγεσία της ΚΟΠ και των Επιτροπών της» αναφέρει αρχικά και απορώ αν κάποιος μπορεί να αμφισβητήσει την εν λόγω τοποθέτηση.

Είναι κανείς που πιστεύει ότι η παρούσα ηγεσία, η οποία κρατά το τιμόνι του κυπριακού ποδοσφαίρου τα τελευταία 19 περίπου χρόνια και είναι υπεύθυνη για το άδειασμα των γηπέδων και άλλων πολλών κακών, είναι ικανή ν’ αλλάξει την σαθρή κατάσταση που η ίδια δημιούργησε; Είναι κανείς που διαφωνεί; Πάω πάσο…

Στη δεύτερη παράγραφο οι της Ομόνοιας καταγράφουν τα εξής;

«Τα στημένα παιχνίδια και οι προ συνεννοήσεις διοικητικών παραγόντων για τα αποτελέσματα αγώνων με στόχο να έχουν οικονομικό, βαθμολογικό ή άλλο όφελος, παραμένουν μάστιγα για το ποδόσφαιρό μας. Επιπρόσθετα, υπάρχουν άνθρωποι στο χώρο του Κυπριακού ποδοσφαίρου που είναι αναμεμειγμένοι με τον υπόκοσμο» καταγγέλλουν οι της Ομόνοιας και μεταφέρουν στο γραπτό λόγο ότι κουβεντιάζουμε καθημερινά οπαδοί, παράγοντες, δημοσιογράφοι και όποιος τέλος πάντων ασχολείται λίγο ή πολύ με το ποδόσφαιρο μας.

Δηλαδή αμφισβητούμε ότι κάποιοι πλούτισαν μέσα από το ποδόσφαιρο; Αμφισβητούμε ότι στήνουν αγώνες με σκοπό το προσωπικό οικονομικό όφελος; Είναι κανείς που ζει στην Κύπρο και θεωρεί ότι ο υπόκοσμος είναι αμέτοχος στο κυπριακό ποδόσφαιρο; Είναι κανείς που διαφωνεί; Πάλι πάσο.

Δεν με ενδιαφέρει προσωπικά, πόσο σοβαρή είναι η διοίκηση της Ομόνοιας και μέχρι που μπορεί να το πάρει και αν όντως θα κάνει πράξη όλα όσα αναφέρει στην ανακοίνωση της. Ούτε και αν είναι ή όχι σωστό να αποκλειστούν οι ομάδες μας από την Ευρώπη.

Ανεξαρτήτως οπαδικών προτιμήσεων, ιδεολογιών, αντιπαλότητας και όλα τα συναφή νομίζω ότι δύσκολα μπορεί κανείς να διαφωνήσει με τις δύο πιο πάνω τοποθετήσεις.

Το γεγονός όμως ότι μια ομάδα, η οποιαδήποτε πόσο μάλλον μια από τις μεγαλύτερες, επιτέλους καταγράφει επίσημα αυτό που όλη η Κύπρος συζητά είναι ένα βήμα, μήπως και σπάσει το απόστημα και επιστρέψει το ποδόσφαιρο στον κόσμο, στους μερακλήδες, τους επαγγελματίες, τους αθλητές και να φύγει από τα λαμόγια, τους απατεώνες, τους ερασιτέχνες και τους άσχετους με το άθλημα. Είναι κανείς που διαφωνεί;