Home TOP NEWS Λαγιέκ: «Είμαι εδώ για να παίρνω αποφάσεις και να αλλάξω την κατάσταση...

Λαγιέκ: «Είμαι εδώ για να παίρνω αποφάσεις και να αλλάξω την κατάσταση στη διαιτησία προς το καλύτερο»


Η ΚΟΠ μέσω της επίσημης ιστοσελίδας, παραθέτει την ομιλία του προέδρου της επιτροπής διαιτησίας, Μπερτράντ Λαγιέκ, που έκανε στους διαιτητές στο Ενδιάμεσο Σεμινάριο Διαιτησίας.

Αναλυτικά:

Τα δικά του μηνύματα προς τους διαιτητές, έστειλε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας Μπερτράντ Λαγιέκ, μιλώντας προς τους διαιτητές στο Ενδιάμεσο Σεμινάριο Διαιτησίας.

«Ανέλαβα την προεδρία της Κυπριακής διαιτησίας πριν από έξι μήνες και σήμερα, η αποφασιστικότητα μου για βελτίωση της διαιτησίας είναι ακόμη πιο δυνατή. Γίνεται καθημερινή προσπάθεια για να πετύχουμε τη βελτίωση και είναι πολύ σημαντικό που σε αυτή την προσπάθεια, έχουμε την στήριξη της Ομοσπονδίας και κυρίως του Προέδρου», ανέφερε ο κ. Λαγιέκ, για να προσθέσει:

«Για να πετύχουμε βελτίωση, πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα. Για να είστε κορυφαίοι διαιτητές, χρειάζεται προσωπικότητα και ηγετικές ικανότητες στον αγωνιστικό χώρο. Αυτά είναι βασικά συστατικά τα οποία θα πρέπει να προσπαθήσετε σκληρά για να βελτιώσετε».

Ο κ. Λαγιέκ, αναφέρθηκε επίσης στον καταρτισμό του καταλόγου των διαιτητών αλλά και τα πλάνα του για το μέλλον:

«Αποφασίσαμε κάποιες ανακατατάξεις στις Κατηγορίες των διαιτητών πριν λίγες εβδομάδες. Είναι δική μου ευθύνη και απόφαση όλες οι αλλαγές που έχουν γίνει. Είμαι εδώ για να παίρνω αποφάσεις και να αλλάξω την κατάσταση στη διαιτησία προς το καλύτερο. Για να το πετύχω, χρειάζονται καμιά φορά τολμηρές αποφάσεις και είμαι έτοιμος να προχωρήσω με αυτές».

Προανήγγειλε μείωση του αριθμού των διαιτητών Κατηγορίας Premier, προκειμένου, οι διαιτητές που θα μείνουν στους καταλόγους, να σφυρίζουν περισσότερους αγώνες και να αποκτούν μεγαλύτερη εμπειρία, ενώ, μιλώντας για το VAR, ανέφερε:

«Σε λίγες εβδομάδες αρχίζει η πρακτική εξάσκηση. Είναι ένα σημαντικό βήμα για τη διαιτησία και το ποδόσφαιρο στην Κύπρο. Πρέπει να το στηρίξουμε όλοι. Πρέπει να βάλουμε όλη μας την ενέργεια για να είμαστε έτοιμοι το συντομότερο δυνατό», ενώ καταλήγοντας, τόνισε, απευθυνόμενος προς τους διαιτητές:

«Περιμένω πολύ περισσότερα από εσάς. Μπορεί να γίνω ο καλύτερος θαυμαστής σας, αν το αξίζετε. Αν δεν το αξίζετε, δεν θα διστάσω να πάρω σκληρές αποφάσεις».