Home TOP NEWS «Ζητήσαμε βοήθεια από την UEFA, ελπίζω σύντομα να έρθουν στην Κύπρο»

«Ζητήσαμε βοήθεια από την UEFA, ελπίζω σύντομα να έρθουν στην Κύπρο»

SHARE

Μετά και τον Γιώργο Κούμα, δηλώσεις στα ΜΜΕ έκαναν τόσο ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Σαββίδης, όσο και ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης, αναφερόμενοι στα όσα λέχθηκαν στη σημερινή συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο.

Αναλυτικά όσα ανέφεραν:

Οι δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης: «Θέλω να καταδικάσω με ένταση τις ενέργειες της βομβιστικής επίθεσης εναντίον συγκεκριμένου διαιτητή. Είναι ένα θλιβερό γεγονός. Συγκαλέσαμε την σύσκεψη για να συζητήσουμε τόσο για την βομβιστική επίθεση όσο και για τους κόκκινους φακέλους που έκαναν την εμφάνιση τους σε μεγάλο αριθμό. Διαπιστώθηκε ότι είναι κοινός ο στόχος και ο σκοπός μεταξύ αστυνομίας, Κυβέρνησης και ΚΟΠ. Ξέρετε όλοι και διαπιστώθηκε στην σύσκεψη ότι η εξιχνίαση τέτοιων αδικημάτων δεν είναι εύκολη. Τα στοιχεία που έρχονται από τους κόκκινους φακέλους δεν δίνουν κατεύθυνση στα άτομα που χειραγώγησαν ή εμπλέκονται. Υπάρχει πλήρης βούληση μεταξύ αστυνομίας και ΚΟΠ για συνεργασία. Ελπίζουμε ότι κάποιοι συναισθανόμενοι το κακό που γίνεται θα μιλήσουν. Πήραμε κάποιες αποφάσεις. Η πρώτη είναι για να ζητηθεί βοήθεια σε τεχνογνωσία κι σε εμπειρογνωμοσύνη από κλιμάκια εξειδικευμένων υπηρεσιών της ΟΥΕΦΑ. Μίλησε ο πρόεδρος της ΚΟΠ με τα όργανα της ΟΥΕΦΑ και ελπίζω ότι σύντομα θα έρθουν στην Κύπρο ειδικοί για να βοηθήσουν και να συμβουλεύσουν τις Κυπριακές αρχές για τους κόκκινους φακέλους. Πήραμε και άλλες αποφάσεις, και άλλα μέτρα τα οποία θα τύχουν επεξεργασίας και τα οποία στο στάδιο αυτό επιτρέψτε μου να μην τα ανακοινώσω. Είναι μέτρα που ελπίζουμε να αποδώσουν στον επιδιωκόμενο σκοπό. Με την ευκαιρία αυτή να επαναλάβω την σοβαρή ανησυχία του ΠτΔ. Ο Πρόεδρος συμμερίζεται την αγωνία όλων για τα θλιβερά γεγονότα και θα συγκαλέσει σύσκεψη υπό την προεδρία του τόσο για το θέμα των σταδίων αλλά και θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς. Τελειώνοντας θέλω να επαναλάβω την βούληση της Κυβέρνησης. Αυτή η κυβέρνηση θέσπισε το νόμο που εμποδίζει χειραγώγηση ποδοσφαιρικών αγώνων. Καθιστά το αδίκημα σαν αδίκημα διαφθοράς και προνοούνται ποινές φυλάκισης από πέντε μέχρι εφτά χρόνια. Θέλω να κάνω έκκληση σε όλα τα κόμματα να προχωρήσουν χωρίς καθυστέρηση στην ψήφιση του νόμου για την παρακολούθηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. Είναι ένας νόμος που παρέχει δυνατά όπλα στις διωκτικές αρχές. Σε όλες τις χώρες στις οποίες έγινε διαλεύκανση ποινικών υποθέσεων διαφθοράς για χειραγώγηση αγώνων, καταλυτικό ρόλο έπαιξαν οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις. Είμαστε από τις λίγες χώρες που δεν επιτρέπεται η τηλεφωνική παρακολούθηση σε σοβαρά θέματα».

Οι δηλώσεις του Αρχηγού Αστυνομίας, Κύπρου Μιχαηλίδη: «Συμφωνώ με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Πρόεδρο της ΚΟΠ. Είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση. Από το πρωί κάναμε συσκέψεις και έχουμε πάρει κάποιες αποφάσεις για τον τρόπο διαχείρισης των περιστατικών. Υπάρχει και το σοβαρό θέμα με τους ύποπτους αγώνες. Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα πράγματα. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να εξιχνιαστούν πλήρως όλες αυτές οι υποθέσεις. Θα κάνουμε τις ενέργειες που πρέπει για να επιλυθούν όλα τα προβλήματα».

Δείτε εδώ τις δηλώσεις του προέδρου της ΚΟΠ, Γιώργου Κούμα.

Παίξε ΤΩΡΑ και πάρε BONUS €300! Ισχύει για όλους τους πελάτες της www.megabetplus.com.cy για τα μπόνους πρώτης κατάθεσης.