Home TOP NEWS Δημοσιογράφος της El Confidencial: «Το πρόβλημα των στημένων στην Κύπρο, πιο μεγάλο...

Δημοσιογράφος της El Confidencial: «Το πρόβλημα των στημένων στην Κύπρο, πιο μεγάλο απ΄ότι πίστευα»


«Το πρόβλημα με τους στημένους αγώνες στην Κύπρο είναι πιο μεγάλο απ΄ ότι αρχικά πίστευα», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο δημοσιογράφος της ισπανικής εφημερίδας El Confidencial, Χοσέ Μαρία Όλμο.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο δημοσιογράφος, αυτό που προέκυψε από την έρευνα και αποτελεί βάσιμη, όπως είπε, εκτίμησή του, είναι πως η διαφθορά στο κυπριακό ποδόσφαιρο φτάνει σε πολύ πιο ανώτερα στρώματα της κοινωνίας.

Η έρευνα του, είπε ο κ. Όλμο, διήρκεσε 4 μήνες και ξεκίνησε για το θέμα της ύπαρξης κυκλώματος που έστηνε αγώνες στην Ισπανία. Ωστόσο, επεκτάθηκε και στην Κύπρο μετά τα στοιχεία που είχε η ισπανική Αστυνομία για ύπαρξη συνδέσμου στην Κύπρο, ο οποίος έδινε πληροφορίες για προσυνεννοημένους αγώνες, καθορισμό κυπελλούχων, πρωταθλητών και ομάδων που θα προκρίνονταν στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ο Ισπανός δημοσιογράφος εξέφρασε την εκτίμηση πως το πρόβλημα στην Κύπρο είναι πολύ μεγάλο, προβάλλοντας το επιχείρημα πως στην Ισπανία υπήρχαν στημένοι αγώνες στη δεύτερη και τρίτη κατηγορία με καθαρά στοιχηματικούς σκοπούς, ενώ στην Κύπρο, πέραν αυτών, οι καταγγελίες ήταν για προσυνεννόηση όχι μόνο αγώνων αλλά και για το ποιος θα στεφθεί πρωταθλητής, ποιος Κυπελλούχος και ποιος θα «έβγαινε» στην Ευρώπη. Αυτό, όπως είπε, δεν παρατηρείται σε άλλες χώρες της Ευρώπης, εκφράζοντας την άποψη πως η διαφθορά του ποδοσφαίρου στην Κύπρο είναι πολύ μεγάλη.

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ σχετικά με τη δημοσιογραφική έρευνά του, ο κ. Όλμο ανέφερε πως με βάση τις πληροφορίες του, οι ισπανικές αρχές, οι οποίες είχαν ξεκινήσει έρευνα για την ύπαρξη κυκλώματος στην Ισπανία παρακολουθώντας τηλεφωνικές συνδιαλέξεις υπόπτων, ήρθαν αντιμέτωπες με τηλεπικοινωνίες του κυκλώματος με έναν σύνδεσμο στην Κύπρο, ο οποίος τους παρείχε πληροφορίες.

Όπως είπε ο δημοσιογράφος, ο συγκεκριμένος σύνδεσμος, Ισπανός ποδοσφαιριστής που αγωνιζόταν στην Κύπρο, έδινε πληροφορίες για συγκεκριμένους αγώνες, οι οποίες πληροφορίες έβγαιναν αληθινές. Αυτό, όπως είπε στο ΚΥΠΕ, επαναλαμβανόταν, με την Αστυνομία να συνεχίζει να παρακολουθεί τις επικοινωνίες του ισπανικού κυκλώματος με τον ποδοσφαιριστή στην Κύπρο, και να γίνεται μάρτυρας της επαλήθευσης των πληροφοριών για τους αγώνες στην Κύπρο.

Η ισπανικές αρχές, όπως είπε ο Χοσέ Όλμο, δεν διερευνούσαν την κατάσταση στην Κύπρο αλλά το κύκλωμα στην Ισπανία, ωστόσο εξεπλάγησαν με την κατάσταση που ανακάλυπταν ότι υπήρχε στην Κύπρο. Πρόσθεσε πως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του, όλα τα στοιχεία που είχαν στα χέρια τους οι αρχές της χώρας του δόθηκαν στις κυπριακές αρχές. Σημείωσε, ωστόσο, πως η έρευνα του για το συγκεκριμένο θέμα σταμάτησε εκεί.

Ερωτηθείς αν διαθέτει άλλες πληροφορίες σχετικά με την Κύπρο για άλλες υποθέσεις που αφορούν στημένους αγώνες, ο Ισπανός δημοσιογράφος δεν θέλησε να δώσει λεπτομέρειες, λέγοντας ωστόσο, πως δουλεύει πάνω σε αυτό.

Πηγή: ΚΥΠΕ