Home Uncategorized Φορολογική απάτη εκατομμυρίων με τον Απόλλωνα μεσολαβητή αποκαλύπτουν οι Ισπανοί

Φορολογική απάτη εκατομμυρίων με τον Απόλλωνα μεσολαβητή αποκαλύπτουν οι Ισπανοί


Ακόμη ένα δημοσίευμα από την Ισπανία το οποίο εμπλέκει την Κύπρο σε δίκτυο διαφθοράς και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Δείτε εδώ αυτούσιο το ρεπορτάζ της ”El Pais”

Αναλυτικά:

Ο Φάλι Ραμαντάνι, εκπρόσωπος του Jovic, του Savic και του Jovetic, κατηγορήθηκε για ξέπλυμα 10 εκατομμυρίων ευρώ μέσω ενός σύνθετου εταιρικού πλαισίου με διεθνείς διακλαδώσεις.

Κατασκευάστηκαν με την εκπροσώπηση νέων υποσχέσεων του σερβικού ποδοσφαίρου, της Ρουμανίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών και στη συνέχεια προσέφεραν την υπογραφή τους σε κορυφαίες ομάδες. Στη συνέχεια, και μέσα από ένα περίπλοκο εταιρικό πλαίσιο στο οποίο ο κυπριακός σύλλογος Απόλλων Λεμεσού διαδραμάτισε, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς έναν βασικό ρόλο, κατάφεραν να διασφαλίσουν ότι τα οφέλη που θα αποκτήσουν οι εκατομμυριούχοι δεν θα φορολογούνταν.

Φορολογική απάτη εκατομμυρίων με τον Απόλλωνα μεσολαβητή αποκαλύπτουν οι Ισπανοί

Το τελευταίο βήμα ήταν η νομιμοποίηση αυτών των χρημάτων με την απόκτηση πολυτελών κατοικιών στην ακτή της Μαγιόρκα. Εξετάζονται πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων ο Φάλι Ραμαντάνι, εκπρόσωπος μεταξύ άλλων του σέρβου παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης Λούκα Γιοβίκ, και του συνεργάτη του, του Σέρβου εξαγωγέα Νικολά Νταμιάντ. Κατηγορούνται για φορολογικά εγκλήματα και υποτιθέμενη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στην Ισπανία ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ. Όλοι αυτοί θα μαρτυρούν τις επόμενες ημέρες πριν από τον δικαστή του εθνικού δικαστηρίου María Tardón. Η ύπαρξη της έρευνας προωθήθηκε από την εφημερίδα Last Hour την περασμένη Κυριακή.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, η Πολιτική Φρουρά ζήτησε τεκμηρίωση από πολλές ομάδες ισπανικής πρώτης και δεύτερης κατηγορίας για την υπογραφή των παικτών που εκπροσωπούνταν από τον Ραμαντάνι. Αυτές οι συμβάσεις περιλαμβάνουν τις αποφάσεις του Jovic (Ρεάλ Μαδρίτης), του Νικολάτ Καλίνιτς, του Στέφαν Σαβίτς (και του Ατλέτικο Μαδρίτης), του Stevan Jovetic, του Yevhen Konoplyanka (και της Sevilla), του Charly Musonda (Betis), της Haris Seferovic , Nemanja Radoja (Σέλτικ), Άντε Κορϊτς (Σπόρτινγκ ντε Χιχόν), Στέφαν Σκόποβιτς (Μάλαγα), Άρμανδο Σαντίκου (Λεβάντε) και Σάσα Ζντζέλαρ (Μαγιόρκα), μεταξύ άλλων.

Ωστόσο, οι πηγές που υποβλήθηκαν σε διαβούλευση τονίζουν στην EL PAÍS ότι καμία από τις ομάδες που έχουν ζητηθεί τεκμηρίωση ή οι φορείς που εκπροσωπούν τους κατηγορούμενους δεν εμπλέκονται στις εικαζόμενες παρατυπίες που εντοπίστηκαν.

Η έναρξη της επιχείρησης Lanigan χρονολογείται από το 2017, όταν η Πολιτική Φρουρά ανίχνευσε ότι ο Ραμαντάνι και ο Νταμιάνατς, ο οποίος έλεγχε τον αθλητικό οργανισμό που εκπροσωπούσε την Lian Sports (που τώρα ονομάζεται Primus Consulting και θεωρείται η ένατη στον κόσμο από τον κύκλο εργασιών και έναν από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη) είχε αποκτήσει πολυτελές διαμέρισμα και βίλα, καθώς και γη για να χτίσει ένα άλλο σπίτι στην πόλη της Μαγιόρκας της Καλβίας μέσω “ενός πολύπλοκου εταιρικού πλαισίου για να κρύψει την πραγματική ιδιοκτησία” των ακινήτων, σύμφωνα με σημείωμα δημοσιοποιήθηκε αυτή την Τρίτη.

Από τότε οι πράκτορες διενήργησαν μια “εξαντλητική παρακολούθηση” της διεθνούς προέλευσης των κεφαλαίων που χρησιμοποιήθηκαν για τέτοιες αγορές μέχρι που ανακάλυψαν ότι οι δύο ύποπτοι υποτίθεται ότι αποτελούν μέρος μιας «εγκληματικής οργάνωσης» που ελέγχει αρκετούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους στη Σερβία, το Βέλγιο και την Κύπρο, συμπεριλαμβανομένου του Απόλλωνα Λεμεσού, σύμφωνα με πηγές κοντά στην έρευνα».

Επίσης γίνεται αναφορά ότι αποκαλύφθηκε μέσω της ιστοσελίδας του Football Leaks, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει αποκαλύψει πολυάριθμες παρατυπίες στον κόσμο του ποδοσφαίρου, ότι οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι αυτές οι ομάδες αποτελούν βιτρίνα για να κάνουν φανταστικές μεταγραφές μέσω των οποίων και οι εκπρόσωποι θα κέρδιζαν μεγάλα οφέλη μας κι η φορολογία στην Κύπρο είναι πολύ διαφορετική και εξαιρετικά συμφέρουσα.

Μάλιστα, μέσα από τις έρευνες η Αστυνομία ζήτησε και τη βοήθεια της Europol για να μπορέσει να διευκολυνθεί η συνεργασία με την Αστυνομία άλλων χωρών.