Home TOP NEWS Νεοφυτίδης: «19% των ποδοσφαιριστών είχε όφελος από χειραγώγηση αγώνων το 2019»

Νεοφυτίδης: «19% των ποδοσφαιριστών είχε όφελος από χειραγώγηση αγώνων το 2019»


Στην εκπομπή του Γιώργου Παυλίδη, «Ελεύθερα κι Ωραία», στο Κανάλι 6 πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ του Προέδρου του ΠΑΣΠ, Σπύρου Νεοφυτίδη, του νομικού Λάμπρου Πιερή και του Προέδρου του Συνδέσμου Διαιτητών, Γίωργου Πάπουτσου.

Από το 2015 ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών είχε προτείνει στον τέως Υπουργό Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικολάου, την εγκατάσταση του Red Button, για να μπορούν να καταγγέλλουν ανώνυμα ποδοσφαιριστές φαινόμενα χειραγωγημένων αγώνων, αποκάλυψε μιλώντας στο Κανάλι 6 και στην εκπομπή «Ελεύθερα κι Ωραία», ο πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών, Σπύρος Νεοφυτίδης.

Ανέφερε ότι το ζήτημα ηγέρθηκε στον κ. Νικολάου, σε σύσκεψη στην παρουσία του προέδρου του ΚΟΑ, ωστόσο το πρόβλημα ήταν ποιος θα κάλυπτε το ποσό των 5000 ευρώ για εγκατάσταση του Red Button και το κατά πόσο θα προέκυπταν καταγγελίες.

Σύμφωνα με τον Σπύρο Νεοφυτίδη, η ανταπόκριση έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Πέραν των 30 καταγγελιών, σημείωσε, έχουν γίνει από ποδοσφαιριστές μέσω της υπηρεσίας Red button τις οποίες αξιολογεί η Αστυνομία. Είναι θέμα των ανακριτικών αρχών, σημείωσε να στοιχειοθετήσουν τις υποθέσεις.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΠ, αποκάλυψε μιλώντας στο Κανάλι 6, ότι με βάση την τελευταία έρευνα που έγινε στην Κύπρο, η οποία θα δημοσιευθεί σύντομα, ένα ποσοστό ύψους 19% των ποδοσφαιριστών, δήλωσε το 2019 ότι είχε όφελος από χειραγώγηση αγώνων.

Φαίνεται όπως είπε ότι χειραγωγημένοι αγώνες δεν είναι μόνο αυτοί για τους οποίους ήρθαν κόκκινοι φάκελοι αλλά και πολλοί άλλοι.

Ο Σπύρος Νεοφυτίδης, εξέφρασε τις αμφιβολίες του κατά πόσο θα υπάρξει ουσιαστική αλλαγή, σημειώνοντας ότι θα πρέπει στον χώρο του ποδοσφαίρου να μπουν νέα μυαλά με νέες ιδέες και να ληφθεί υπόψη το παράδειγμα άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.

Πάπουτσος: Όπου υπάρχει καπνός μπορεί να υπάρχει και φωτιά

Όπου υπάρχει καπνός μπορεί να υπάρχει και φωτιά, δήλωσε σε τηλεφωνική παρέμβαση του στην εκπομπή, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών, Γιώργος Πάπουτσος και πρόσθεσε ότι δεν μπορούν πρόσωπα να κατακρίνονται αόριστα χωρίς αποδείξεις. Τα αρμόδια όργανα του κράτους οφείλουν να μειώσουν τη διαφθορά, ανέφερε.

Σίγουρα υπάρχει πρόβλημα και εάν διαιτητές κάνουν επαναλαμβανόμενα λάθη και θα πρέπει να απομακρύνονται, σημείωσε. Οι ξένοι διαιτητές θα κριθούν στο τέλος ανέφερε ακόμα ο κ. Πάπουτσος, ενώ είπε ότι ήδη έχουν γίνει λάθη.

Κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες Παναγή, ο κ. Πάπουτσος, ανέφερε ότι είχε ορθές απόψεις σε πολλά ζητήματα, αλλά με την συχνή παρουσία του σε διάφορα μέσα ενημέρωσης έχασε το δίκιο του.

Λάμπρος Πιερή: Θα έπρεπε να είχαν διερευνηθεί τα στοιχεία των Ισπανικών αρχών

Ο νομικός, Λάμπρος Πιερή, μιλώντας στην εκπομπή, υπογράμμισε ότι οι Κυπριακές Αρχές, θα έπρεπε να είχαν διερευνήσει όσα είχαν ενώπιον τους από τις Ισπανικές αρχές πριν από ένα περίπου χρόνο. Εξέφρασε επίσης την αμφιβολία του κατά πόσο υπάρχει πολιτική βούληση για να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο.

Από τη στιγμή που η ΚΟΠ έχει μπεί απο χθες στην διαδικασία να απαντά σε δημοσιεύματα αθλητικών ιστοσελίδων πρέπει να συνεχίσει να το κάνει για το σύνολο των δημοσιευμάτων, ανέφερε ακόμα ο κ. Πιερή. Το ίδιο θα πρέπει ανα πράξει όπως είπε και για την πληροφόρηση για προσυεννοημένους αγώνες.

Πηγή: Κανάλι 6