Home TOP NEWS «Σφαγή στην Αθηαίνου» – Εξετάζει αποχώρηση από το πρωτάθλημα (Ανακοίνωση)

«Σφαγή στην Αθηαίνου» – Εξετάζει αποχώρηση από το πρωτάθλημα (Ανακοίνωση)


Οι ανακοινώσεις ομάδων για διαμαρτυρίες σχετικά με την διαιτησία δεν λένε να κοπάσουν. Σειρά πήρε ο Οθέλλος Αθηαίνου που διαμαρτύρεται για 3 κόκκινες κάρτες και προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα. Ισχυρή η κατηγοριά και για τον πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας Bertrand Layec που βρίσκονταν στον αγώνα μέχρι το 70ο λεπτό της αναμέτρησης…

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΑΙΝΟΥ

Δυστυχώς σήμερα κάποιοι συνέχισαν ανενόχλητοι το έργο τους με σκοπό να βάλουν ταφόπλακα σε μία ομάδα με 87 χρόνια ιστορίας.

Κατά την διάρκεια της εβδομάδας ειχαμε πάρει επιστολή από την ΚΟΠ οτι στον αγώνα μας με την Αγία Νάπα θα ερχόταν ο αρχιδιαιτητης κος Λαγιεκ μαζί με συνοδό του για να παρακολουθήσει το παιχνίδι. Του παρειχαμε την κάθε διευκόλυνση σε εξαιρετική θέση για να κάνει την δουλειά του.

Με την παρουσία του καθώς και το τηλεοπτικό συνεργείο που απέστειλε η ΚΟΠ ελπίζαμε οτι κάποιοι εντός αγωνιστικού χώρου θα το λαμβαναν υπόψη και θα εκαναν την δουλειά τους αμερόληπτα, όπως θα έπρεπε να την κάνουν και χωρίς την παρουσία τους φυσικά. Μέχρι το 70ο λεπτό περίπου η ομάδα μας έπαιζε στα ίσα τον αντίπαλο, δημιουργώντας και χάνοντας τις πιο ξεκάθαρες ευκαιρίες.

Ξαφνικά γύρω στο 70+ ο κύριος Λαγιεκ αποφάσισε να φύγει από το γήπεδο.

1η απορία. Μήπως ο κύριος Λαγιεκ γνώριζε τι επρόκειτο να ακολουθήσει και δεν ήθελε να το δει;

2η απορία. Μήπως ο κύριος Λαγιεκ πήρε οδηγίες ότι ήρθε η ώρα να αποχωρήσει για να γίνει η δουλειά οπως έπρεπε να γίνει;

3η, 4η, 5η απορία κ.ο.κ καλύτερα να μην τις αναφερουμε.

Απλά μια μικρή περιγραφή. Μέσα σε 10 λεπτά 2η κίτρινη στον ποδοσφαιριστη μας Νίκο Ευθυμίου και σε λίγο απ ευθειας κόκκινη στον τερματοφύλακα μας Γιώργο Λοΐζου. Δυστυχώς δικαιούμαστε ακόμα μιαν αλλαγή. Λέμε δυστυχώς γιατί με την είσοδο του στο παιχνίδι ο αναπληρωματικός μας τερματοφύλακας Adam Kovac αμέσως δέχθηκε κίτρινη κάρτα για καθυστέρηση. Αν διερωταστε πιο ηταν το κερασάκι στην τούρτα θα το μάθετε αμέσως αν και είμαστε σίγουροι οτι όσοι γνωρίζετε το αποτέλεσμα θα καταλάβατε ήδη. Πέναλτι στο 97′ και κόκκινη στον τερματοφύλακα μας.

Απλά παρακαλούσαμε να χαθεί το πέναλτι για να δούμε επαναληψη και 2ο και 3ο… Γνωρίζουμε ότι μας περιμένει βαριά τιμωρία. Όμως όλοι γνωρίζαμε και τι θα ακολουθούσε μετά το 75′. Δεν μιλάμε εκ του ασφαλούς και δεν γίναμε μετά Χριστόν προφήτες. Τα λέγαμε στον Παρατηρητή Αγώνα πριν γίνουν. Ας κληθεί να τα αναφέρει.

Κύριοι, είδαμε και ακούσαμε πολλά κατά την διάρκεια της εβδομάδας για εξυγίανση του ποδοσφαίρου. Η ομάδα μας πλήρωσε βαρύ τίμημα για κάποιες γελειες αποφάσεις κάποιων “φοστηρων” στο χώρο του ποδοσφαίρου. Χωρίς υπαιτιότητα, χωρίς να φταίμε σε τίποτα σύμφωνα με την ΟΥΕΦΑ, γιατί κερδίσαμε ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου, μας αποκοπεικαν όλες οι χορηγίες που θα παίρναμε από την ΚΟΠ, ενώ μας ανάγκασαν να πληρώνουμε διαιτησίες κλπ προκαλώντας ζημιά στο σωματείο μας πέραν των €50,000. Ομως η ιστορία μας, μας επέβαλλε να παλέψουμε μέχρι το τέλος ακόμη και ζητιανευοντας για να έχουμε μια αξιοπρεπή παρουσία. Φαίνεται πως κάποιους τους ενοχλεί αυτό.

Αυτή την ώρα ο πρόεδρος με το Δ.Σ. έχουν ως πρώτο θέμα συζήτησης την πιθανη αποχώρηση μας από το πρωτάθλημα. Αφού η παρουσία μας τους ενοχλεί ίσως να είναι καλύτερα να τους κάνουμε το χατίρι και να φύγουμε από μόνοι μας. Να αδειασουμε την γωνιά σε αυτούς που ενοχλούνται και ας βρουν άλλους να ασελγούν πάνω τους.

Κύριοι της Ομοσπονδίας, κύριοι της Διαιτησίας, κύριοι του ποδοσφαίρου, λυπηθειτε επιτέλους τους κόπους και μοχθους κάποιων ανθρώπων, των ποδοσφαιριστων και των προπονητών.

Τέλος όσοι από το φίλαθλο κοινό διερωτώνται ποιος ηταν ο πρωταγωνιστής σε οσα διαδραματίστηκαν σήμερα στην Αθηαινου, λόγω του ότι δεν τολμούμε να αναφέρουμε το όνομα του, σας λέμε απλά ότι ήταν ο τελευταίος διαιτητής θύμα βομβιστικής επίθεσης, χάρη του οποίου ο Εξοχοτατος Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε σε διεφθαρμένους διαιτητές που πρέπει να αποβληθούν από το χώρο του ποδοσφαίρου, ενώ για χάρη του διακόπηκαν και όλα τα πρωταθλήματα.

ΚΥΡΙΟΙ. Σας εκλιπαρουμε για το καλό του ποδοσφαίρου. Το βίντεο το έχετε. Στείλτε αυτούς που πρέπει στα σπίτια τους όσο είναι νωρίς.

Εκ του Δ.Σ»