Home TOP NEWS «Θεωρούμε ότι η ΚΟΠ θα πρέπει να ελέγχεται από τον ΚΟΑ»

«Θεωρούμε ότι η ΚΟΠ θα πρέπει να ελέγχεται από τον ΚΟΑ»


Στην εκπομπή ‘Μεσημέρι και Κάτι’ φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδη με τον ΚΟΑ να βγαίνει για πρώτη φορά μπροστά μετά τα όσα ακολούθησαν για χειραγώγηση αγώνων και συλλήψεις δύο υπόπτων, του Δημήτρη Μασιά και τον Ανδρέα Κωνσταντίνου.

Οι δηλώσεις του κ. Μιχαηλίδη στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ:

«Εμείς επιλέξαμε να μην πούμε τίποτα μέχρι τώρα και δεν ήταν προσωπική επιλογή αλλά και απόφαση του ΔΣ. Όταν πήγαμε στο προεδρικό, έθεσα αυτή την αναφορά και ο ΠτΔ συμφώνησε ότι οι δημόσιες δηλώσεις δεν ωφελούν σε αυτό το στάδιο. Όμως τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσουμε. Δεν έχει καμία σχέση με τους υπόπτους. Όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου. Υπάρχει μία δυναμική και ένα μομέντουμ που δεν πρέπει να σταματήσει με τίποτα. Μετά τη δημόσια δήλωση του ΠτΔ στις βραβεύσεις της ΕΑΚ. Υπάρχει μία βούληση από όλους με το νόμο του 2017 και δίνει όπλα. Υπάρχει και η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και αυτή η δυναμική δεν πρέπει να σταματήσει και εμείς θα βοηθήσουμε. Μαζεύονται οι πληροφορίες και σύντομα θα καλέσουν και κόσμο. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Ο ΚΟΑ εξηγείται στον Υπουργό Δικαιοσύνης. Κάναμε κάποιες κρούσεις προς κάποιους για να μπουν στην επιτροπή δεοντολογίας, είχαμε κάποιες αρνήσεις όμως στο τέλος έγινε η σύσταση με τον πρόεδρο και τ’ άλλα μέλη. Εμείς έχουμε την αρμοδιότητα μέσω της επιτροπής, δεν είναι δουλειά δική μας. Ούτε αστυνομία είμαστε, ούτε ανακριτική αρχή.

Όπως κατηγορηθήκαμε με το θέμα Ουζόχο. Η αστυνομία έχει τα ‘όπλα’. Δεν είναι θέμα δικής μας επιλογής που δεν γίνεται έλεγχος στην ΚΟΠ. Ο ΚΟΑ επιχορηγεί τις ομοσπονδίες εκτός από την ΚΟΠ. Ήταν ένας κανονισμός για να αφαιρούνται οι κοινωνικές και οι φόροι. Εμείς θεωρούμε ότι η ΚΟΠ θα πρέπει να ελέγχεται από τον ΚΟΑ μέσω κάποιων διαδικασιών. Ξεκαθαρίζω ότι δεν έχουμε λόγο και σκοπιμότητα να καλύψουμε καμία ομοσπονδία. Δεν πιστεύω ότι θα βρούμε κάτι το μεμπτό στην οικονομική διαχείριση της ΚΟΠ. Εμείς θα πάμε μέχρι εκεί που έχουμε τη δυνατότητα. Όπου δεν υπάρχει προσαρμογή, θα υπάρχει εφαρμογή του νόμου. Αν δεν ήμουν φίλαθλος θα ένιωθα άσχημα με τα όσα συμβαίνουν, το ποδόσφαιρο είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας. Εμείς έχουμε υποχρέωση όσοι ασχολούμαστε να διορθώσουμε ότι μπορεί ο καθένας.».

Για φήμες για Υφυπουργείο αθλητισμού: «Πριν μερικούς μήνες πήγαν με τον Υπουργό Παιδείας στους αγώνες Μικρών κρατών Ευρώπης. Μακάρι να έχουμε το Υφυπουργείο, θέλουμε εκτελεστική που να παίρνει γρήγορα αποφάσεις».