Home TOP NEWS «Δεν υπάρχει σκέψη για διακοπή του πρωταθλήματος»

«Δεν υπάρχει σκέψη για διακοπή του πρωταθλήματος»


Στον Super Sport FM 104.0 μίλησε ο Φοίβος Βάκης κληθείς να σχολιάσει τα δεδομένα γύρω από το κυπριακό ποδόσφαιρο εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΠ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, για το πως θα προχωρήσει η Ομοσπονδία, τη θέση της UEFA, τις συζητήσεις με τις ομάδες, τη μισθοδοσία, το νέο πρωτάθλημα,  καθώς και για τα τηλεοπτικά ζητήματα.

Αναλυτικά όλα όσα ανέφερε:

Πως διαμορφώνεται στο σκηνικό και με ποιο σκεπτικό προχωρεί η ΚΟΠ; «Θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι αγώνες, να τελειώσει το πρωτάθλημα και το κύπελλο στο γήπεδο. Δημιουργούμε τα δικά μας σενάρια για να τελειώσουμε με τον κάθε δυνατό τρόπο, πάντα στο πλαίσιο του τι θα μας επιτρέψουν οι αρμόδιοι. Δεν έχουμε άλλη σκέψη, παρά το ότι διαβάζω διάφορα για διακοπή. Λειτουργούμε με τη σκέψη ότι θα τελειώσει το πρωτάθλημα στο γήπεδο κάποια στιγμή».

Τι εννοείτε με το «κάποια στιγμή»; «Εξαρτάται από το πότε θα ξεκινήσουμε. Εξαρτάται από το πότε θα μας επιτρέψει η κυβέρνηση. Δημιουργούμε κάποια σενάρια για το πότε θα επιτραπούν οι προπονήσεις».

Για τη θέση της UEFA: «Η UEFA έχει δημιουργήσει σενάρια και σε αυτά τα πλαίσια κινούμαστε. Είναι περίπλοκα τα πράγματα, όμως πιστεύω ότι θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση σε 2-3 βδομάδες».

Υπάρχει καλή πιθανότητα να επαναρχίσουν οι προπονήσεις σε αυτό το διάστημα των 2-3 βδομάδων; «Μην μου βάζεις να μπω σε σενάρια με πιθανότητες. Εξαρτάται από τα διατάγματα. Δεν μπορώ να κάνω υποθέσεις».

Για τους ποδοσφαιριστές που μένουν συνεχώς στο σπίτι και περιμένουν: «Οι δικοί μας ποδοσφαιριστές δεν διαφέρουν σε τίποτα με τους υπόλοιπους σε όλο τον κόσμο. Δεν είναι ξεχωριστοί οι δικοί μας. Δεν διαφέρουν από τον κάθε εργαζόμενο που είναι μακριά από τη χώρα του. Οι ποδοσφαιριστές είναι άλλωστε ευέλικτοι στη χώρα που θέλουν να εργαστούν. Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που είναι πιο δύσκολες, όταν δεν έχουν μαζί τους την οικογένεια τους».

Για το πλάνο με τη μισθοδοσία: «Η FIFA έχει κάνει κάποιες προτάσεις. Μια ομάδα εργασίας ασχολείται με αυτό το θέμα. Έχουν δημιουργήσει ορισμένες οδηγίες για να καθορίσουν ένα γενικό πλαίσιο και σε αυτό θα κινηθεί και η δική μας ομοσπονδία».

Έχετε καταλήξει; «Όχι, ακόμη δεν έχουμε καταλήξει σε κάτι. Σύντομα θα το μάθετε. Κάνουμε σκέψεις, υπάρχουν επαφές και με τον ΠΑΣΠ. Όλοι θέλουμε το καλό. Δεν υπάρχει θέμα αντιπαράθεσης».

Για την τοποθέτηση του νομικού, Γιώργου Χριστοφίδη, ότι η υποχρέωση των σωματείων προς τους ποδοσφαιριστές είναι μέχρι τα μέσα Μαρτίου: «Η ΚΟΠ δεν έχει να κάνει με τις συμφωνίες των σωματείων. Είναι υπόθεση του κάθε σωματείου. Από μόνα τους θα πρέπει να σκεφτούν, το πως θα το αντιμετωπίσουν».

Υπάρχει ομοφωνία μεταξύ σωματείων; «Τα σωματεία θέλουν να έχουν μια ομοφωνία».

Για τις διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν από ομάδες του α’ του  και β’ γκρουπ: «Δεν θα παρεκκλίνουμε από τις γραμμές και τις οδηγίες της UEFA».

Για την τάση που υπάρχει για διακοπή: «Δεν έχουμε τέτοιου είδους σκέψη. Δεν έχουμε σκέψη να σταματήσει οποιοδήποτε κάποιο γκρουπ, ή να σταματήσει το πρωτάθλημα».

Για τη μορφή του νέου πρωταθλήματος: «Για να ξεκινήσει ένα πρωτάθλημα, πρέπει να τελειώσει το προηγούμενο. Θα δούμε πρώτα πως να τελειώσουμε το πρωτάθλημα και μετά θα δούμε πότε θα παίξουμε το επόμενο και με ποιο τρόπο. Θα πρέπει να κάνουμε ακόμα λίγη υπομονή για να έχουμε μια σταθερή γραμμή. Να δούμε πότε θα μας επιτρέψει το κράτος να τελειώσουμε και ακολούθως θα σκεφτούμε το επόμενο πρωτάθλημα».

Για τα τηλεοπτικά και τα προβλήματα στο οικονομικό των σωματείων: «Αυτό μας απασχολεί. Τα σωματεία τα έχουν μπροστά τους. Αυτά απασχολούν και την UEFA. Είναι δύσκολοι καιροί και μαζί θα τα αντιμετωπίσουμε. Αν χαθούν αυτά τα εκατομμύρια, σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα, τότε δεν θα μεταφερθούν λεφτά από την UEFA στις ομοσπονδίες. Για αυτό θα εξαντλήσουμε τα περιθώρια και θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες της UEFA».

Για το ξεκαθάρισμα και την υπόθεση με το Βέλγιο: «Τώρα και στο Βέλγιο, θα το πάρουν και εκεί στη συνέλευση και μετά θα αποφασίσουν».