Home TOP NEWS Καϊάφας – Κανάρης: Η συνεργασία τους στο γήπεδο, ο Άγιαξ και ο...

Καϊάφας – Κανάρης: Η συνεργασία τους στο γήπεδο, ο Άγιαξ και ο κόσμος της ομάδας


Τη συνεργασία τους για 17 ολόκληρα χρόνια, κατά τη διάρκεια της οποίας πέτυχαν πέραν των 500 γκολ μαζί, θυμήθηκαν οι Σωτήρης Καϊάφας και Ανδρέας Κανάρης στον αέρα του ΣΠΟΡ ΦΜ 95 και την εκπομπή «Pressing».

Αναλυτικά όσα είπαν για την άψογη μεταξύ τους συνεργασία και τη σχέση που είχαν: 

Καϊάφας: «Παίξαμε μαζί περίπου 17 χρόνια. Δεν νομίζω να υπήρχαν άλλοι στον κόσμο που να έπαιξαν τόσα χρόνια μαζί. Η συνεργασία μας ήταν άψογη, στα 15 χρόνια ήμασταν πάντα μαζί στο ίδιο δωμάτιο. Μιλούσαμε συνεχώς για το πώς θα παίξουμε και τι θα κάνουμε. Μετά έρχονταν οι προπονητές και κουβεντιάζαμε για το παιχνίδι. Ήμασταν παραπάνω από αδέρφια και ακόμα και σήμερα είμαστε στενοί οικογενειακοί φίλοι. Δεν πιστεύω ότι θα βρεθεί δίδυμο σαν εμάς. Παίζαμε για την ιδέα, για την Ομόνοια και τον κόσμο που μας υπεραγαπά».

Κανάρης: «Χωρίς να βλέπω, ήξερα πού ήταν ο Σωτήρης, έκανα τη σέντρα και πήγαινε πάνω του. Ίσως να ήμασταν το καλύτερο δίδυμο στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Σύνολο βάλαμε πάνω από 500 γκολ, 320 ο Καϊάφας και 191 εγώ νομίζω».

Για το τι έκανε τον Καϊάφα να ξεχωρίζει (Κανάρης): «Είχε τρομερό κεφάλι, ξερό σουτ και με τα δύο πόδια και προτιμούσε την μπάλα να είναι στο έδαφος. Οι παίκτες τη θέλαμε να χορεύει για να σουτάρουμε πιο δυνατά, όμως αυτός δεν την ήθελε να χοροπηδά. Ήταν killer στην περιοχή, κίνδυνος θάνατος».

Για το αν κάποια σέντρα του Κανάρη δεν ήταν καλή (Καϊάφας): «Ήταν ο μόνος που δεν έτρωγε φωνές, στις 10 που έκανε, η εννέα ήταν καλές. Θυμώναμε λίγο με τον Μαυρή, με τον Κάντηλο που έπαιζαν λίγο ατομικά. Τους θυμώναμε για να διορθωθούν».

Για το παιχνίδι με τον Άγιαξ:
Καϊάφας: «Είπα στον Ανδρέα στο ξενοδοχείο να προσέξουμε να μη φάμε πολλά. Μού είπε ότι το παιχνίδι θα ήταν ισοπαλία. Πιάσαμε φουλ απόδοση και έγινε το θαύμα εκείνο του 4-0. Οι παίκτες του Άγιαξ μας έβλεπαν από πάνω μέχρι κάτω».
Κανάρης: «Τους είπα πριν το παιχνίδι πάμε μέσα και μην εκπλαγείτε αν στο ημίχρονο κερδίζουμε με 3-0. Στο ημίχρονο ήταν 3-0».

Για τις σχέσεις τους με τον κόσμο της Ομόνοιας (Καϊάφας): «Μας αγκάλιαζαν και μας αγαπούσαν πολύ. Σήμερα υπάρχει το χρήμα. Αν δεν πάρει τα λεφτά του δεν θα σου λέει ούτε καλημέρα. Η εποχή εκείνη ήταν πολύ διαφορετική. Ένας παίκτης θα έρθει να παίξει δύο χρόνια. Για να ξαναέρθουν αυτά πίσω πρέπει να γίνει παγκόσμιος πόλεμος».

Από 24sports.com.cy