Home SPORTS NEWS Αφαίρεση 12 βαθμών και πρόστιμο €75.000 λόγω παραβίασης του πρωτοκόλλου!

Αφαίρεση 12 βαθμών και πρόστιμο €75.000 λόγω παραβίασης του πρωτοκόλλου!


Bαριά ποινή για τη ΛΑΣΚ Λίντσερ, που παραβίασε το πρωτόκολλο ασφαλείας, καθώς της αφαιρέθηκαν 12 βαθμοί, ενώ θα πληρώσει πρόστιμο 75.000 ευρώ.  ​

Η πρωτοπόρος της αυστριακής Bundesliga εμφανίστηκε να προπονείται σε κανονικούς ρυθμούς στα μέσα Μαΐου, δίχως οι παίκτες να είναι χωρισμένοι σε μικρά γκρουπ, όπως έχει ορίσει το πρωτόκολλο για την Covid-19 από τα μέσα Απριλίου.

Το συγκεκριμένο περιστατικό είχε ξεσηκώσει τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος, με την δεύτερη στη βαθμολογία Ζάλτσμπουργκ να καταδικάζει την ενέργεια των πρωτοπόρων. Μάλιστα, οποιαδήποτε συμπεριφορά που παραβιάζει το fair play τιμωρείται με σύσταση, πρόστιμο, αφαίρεση βαθμών ακόμη και υποβιβασμό και αποβολή από τη Λίγκα.

Η Ομοσπονδία αποφάσισε και επιβλήθηκε ποινή αφαίρεσης 12 βαθμών, αλλά και πρόστιμο 75.000 ευρώ. Επειδή οι βαθμοί διαιρούνται δια δύο για τα πλέι οφ, η Λίντσερ από το +6 θα βρεθεί στο -3 από την κορυφή και τη Ζάλτσμπουργκ και στο +1 από την 3η Ραπίντ Βιέννης. «Συγκεκριμένα, θεωρούμε ότι οι κυρώσεις που αποφασίστηκαν, με αφαίρεση 12 πόντων και 75.000 ευρώ ως χρηματική ποινή είναι σκληρές. Επομένως, έχουμε ασκήσει έφεση κατά της απόφασης» τονίζει η Λίντσερ σε ανακοίνωσή της.