Home TOP NEWS Αν υπάρξει κρούσμα, θα γίνει έλεγχος και θα ακολουθήσει καραντίνα για όσους...

Αν υπάρξει κρούσμα, θα γίνει έλεγχος και θα ακολουθήσει καραντίνα για όσους ήρθαν σε επαφή


Ο Κωνσταντίνος Τσιούτης, Ειδικός Παθολόγος με εξειδίκευση στον Έλεγχο Λοιμώξεων και Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας μίλησε στον Super Sport FM 104.0 για το θέμα της επανέναρξης του πρωταθλήματος.

Για την σύσκεψη που θα γίνει στο Προεδρικό, αν υπάρχει κάμπια εμπλοκή της επιστημονικής ομάδας σε αυτή τη σύσκεψη: «Εμείς λέμε την άποψή μας. Είχαμε κάποια συζήτηση με την ΚΟΠ. Είναι πολύ οργανωμένη η ομοσπονδία σε αυτό το θέμα, έχει καταστήσει κάποιες προτάσεις. Δεν έχουμε εμπλακεί όμως σε αυτό, περιμένουμε όμως να δούμε τι θα γίνει, φυσικά αν μας ζητηθεί βοήθεια ή κάποιες εισηγήσεις, είμαστε στη διάθεσή τους».

Για το αν έχει άποψη για το θέμα της επανέναρξης: «Όλοι οι χώροι σιγά σιγά θα πρέπει να επανέλθουν στην κανονικότητα δεδομένο ότι δεν θα έχουμε κάποια έξαρση κρουσμάτων. Ξέρουμε ότι με το τέλος της β’ φάσης θα έχουν όλα επανέλθει οπότε δεν έχουμε κάποιο λόγο να φοβόμαστε για τους αγώνες, εκεί όμως έχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις και πρωτόκολλα που πρέπει να τηρούνται, είναι αθλητές που έρχονται σε στενή επαφή, θα χρειαστούν κάποια μέτρα πρόληψης. Τα ατομικά μέτρα προστασίας θα πρέπει να παραμένουν. Δεν μπορούν να εξαφανίσουν το ιό. Η γενική μου σύσταση είναι να μη νιώσει κανένας ασφαλής, το ίδιο και με τους αγώνες».

Για την περίπτωση που βρεθεί κάποιος ποδοσφαιριστής θετικός στον ιό: «Όσοι έχουν έρθει σε στενή επαφή ελέγχονται και μπαίνουν σε 14ήμερη καραντίνα. Αν όλη η ομάδα γυμνάζεται σε ανοιχτό χώρο, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητο ότι έχουν έρθει σε επαφή, αν η ομάδα όμως μοιράζεται αποδυτήρια και μπάνια, θα θεωρηθεί στενή επαφή και θα πρέπει να μπει σε καραντίνα».

Για το αν μπορεί να τεθεί θέμα και πάλι της διακοπής του πρωταθλήματος: «Αν το πάθουν αυτό αρκετές ομάδες ίσως. Δεν νομίζω όμως, αν γίνει αυτό πιθανό να αναβληθούν κάποιοι αγώνες. Φυσικά και δεν θέλουμε να συμβεί, μιλάμε για μία μικρή παύση, τότε εκεί θα χρειαστεί πολύ στενή παρακολούθηση και καλός, τακτικός, εργαστηριακός έλεγχος. Θα πρέπει να προσέχουν και οι ίδιοι οι παίκτες τις επαφές τους».