Home TOP NEWS Έτοιμος ο ΠΑΣΠ να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των μελών του

Έτοιμος ο ΠΑΣΠ να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των μελών του


Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΠΑΣΠ η οποία αναφέρει:

«Ξεκάθαρη ήταν η θέση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, αναφορικά με την επανέναρξη της ποδοσφαιρικής δράσης στην Κύπρο. Όπως τόνισε ο Πρόεδρος, στη συνάντηση που έγινε το πρωί της Πέμπτης (14/05) στο Προεδρικό Μέγαρο και στην οποία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι απ’ όλους τους φορείς του χώρου του ποδοσφαίρου, ανάμεσα τους και ο ΠΑ.Σ.Π., η απόφαση για επανέναρξη ανήκει στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, αφού από πλευράς Κυβέρνησης δόθηκε το πράσινο φως για επανέναρξη της δράσης.

Οι επιδημιολόγοι που ήταν παρόντες στη συνάντηση, επανέλαβαν ακολούθως αυτό που λέχθηκε και πρόσφατα, ότι ήδη επιτρέπεται εδώ και μερικές μέρες στις ομάδες να προπονηθούν με μικρές ομάδες των πέντε, ενώ από τις 9 Ιουνίου θα επιτρέπεται και η χρήση κανονικά των γηπέδων και των αποδυτηρίων.
Με βάση τα πιο πάνω, η θέση του ΠΑ.Σ.Π. παραμένει αναλλοίωτη: Από τη στιγμή που οι ειδικοί σε θέματα υγείας δίνουν το πράσινο φως για επανέναρξη και παράλληλα υπάρχει αρκετός χρόνος για να ολοκληρωθεί η σεζόν, τότε δεν δικαιολογείται καμία διακοπή του πρωταθλήματος.

O εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π. κ. Σπύρος Νεοφυτίδης, ο οποίος εκπροσώπησε τον Σύνδεσμο στη συνάντηση, σχολίασε μετά την ολοκλήρωση της παρουσίας τους στο Προεδρικό Μέγαρο: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι επιδημιολόγοι μας τόνισαν ότι δεν μπορούν να κάνουν εκπτώσεις στα πρωτόκολλα υγείας και αυτό είναι κάτι με το οποίο ως ΠΑ.Σ.Π. συμφωνούμε απόλυτα και βρίσκουμε πολύ λογικό. Το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός δεν είναι υπεράνω της κοινωνίας. Όμως, την ίδια στιγμή, τόσο ο Πρόεδρος, όσο και οι ειδικοί σε θέματα υγείας, ήταν ξεκάθαροι: Ότι από τις 9 Ιουνίου θα είναι σε θέση οι ομάδες να χρησιμοποιούν κανονικά όλες τις εγκαταστάσεις τους, ενώ ήδη εδώ και μερικές μέρες έδωσαν το ΟΚ για προπονήσεις, όπου οι αθλητές ακολουθώντας τους κανόνες προστασίας της υγείας τους, είναι σε θέση να προπονηθούν. Με βάση όλα αυτά, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Το ποδόσφαιρο μπορεί να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για το αντίθετο. Αναμένω από την ΚΟΠ να πάρει τη σωστή απόφαση».

Ο ΠΑ.Σ.Π., ως το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών, έχει ήδη ενημερώσει την UEFA και την FIFPRO για όλες τις εξελίξεις και παρακολουθεί στενά το θέμα, έτοιμη να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των μελών του».