Home TOP NEWS Γιόζεφ Κόζλεϊ, ένας από τους πιο παραγωγικούς επιθετικούς

Γιόζεφ Κόζλεϊ, ένας από τους πιο παραγωγικούς επιθετικούς


Συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο παραγωγικούς επιθετικούς που αγωνίστηκαν στο κυπριακό πρωτάθλημα και από τους πιο συνεπείς σκόρερ που φόρεσαν τη φανέλα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ήρθε στην ομάδα μας το καλοκαίρι του 2003 και αγωνίστηκε μέχρι το 2006, καταγράφοντας 77 συμμετοχές και 38 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Πανηγύρισε συνολικά τρεις τίτλους (1 κύπελλο και 2 ασπίδες), ενώ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος τη σεζόν 2003 – 2004 με 21 γκολ.

Η μεταγραφή του στην ομάδα μας εξελίχθηκε σε ένα μικρό σίριαλ την τότε εποχή, καθώς τον Σλοβάκο επιθετικό «πολιορκούσαν» και άλλες ομάδες. Ο ίδιος τελικά επέλεξε την ΟΜΟΝΟΙΑ. Προηγουμένως αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό Λευκωσίας με τη φανέλα του οποίου είχε σκοράρει 55 φορές σε τρεις σεζόν.

Πήρε με το «καλημέρα» φανέλα βασικού και πρόλαβε για ένα μικρό χρονικό διάστημα να αγωνιστεί στο πλευρό του Ράινερ Ράουφμαν. Μετά το άδοξο τέλος στην καριέρα του σπουδαίου Γερμανού γκολτζή, το βάρος έπεσε αναπόφευκτα πάνω στους ώμους του Κόζλεϊ, ο οποίος αποδέχθηκε τη μεγάλη πρόκληση και στην πρώτη του σεζόν έκανε ό,τι μπορούσε για να διεκδικήσει η ΟΜΟΝΟΙΑ τον τίτλο μέχρι τα τελικά στάδια του πρωταθλήματος.

Επιθετικός, ο οποίος μπορούσε να αγωνιστεί τόσο εκτός, όσο και εντός περιοχής, είχε το γκολ στο «αίμα» του και μπορούσε να σκοράρει με την ίδια άνεση εκτελώντας και με τα πόδια και με το κεφάλι. Είχε καλό κράτημα μπάλας, έξυπνες τοποθετήσεις στην αντίπαλη περιοχή και καλά τελειώματα φάσεων. Υπήρξε πρότυπο επαγγελματία ποδοσφαιριστή και πολύ καλός χαρακτήρας, ενώ μέχρι σήμερα παρακολουθεί τα παιχνίδια της ομάδας μας και ενημερώνεται για την πορεία της.

Μετά την αποχώρηση του από την ΟΜΟΝΟΙΑ αγωνίστηκε στην Ανόρθωση, στη Λάρισα, στον Θρασύβουλο (δύο θητείες) και στον Ολυμπιακό Λευκωσίας (δεύτερη θητεία). Το όνομα του Κόζλει φιγουράρει ανάμεσα στους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της Σλοβακίας, καθώς μέχρι σήμερα είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο πρωτάθλημα της πατρίδας του με 177 γκολ!

Γεννήθηκε στις 08/07/1973.