Home TOP NEWS Ο λόγος που ο Τζιωνής επέλεξε Πάμπο αντί Τιμούρ

Ο λόγος που ο Τζιωνής επέλεξε Πάμπο αντί Τιμούρ


Ο Αντώνης Τζιωνής σημείωσε, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ”Active” πως πιο αδικημένη ομάδα απ’ όλες είναι η ΟΜΟΝΟΙΑ μετά την απόφαση της διακοπής, αφού δεδομένης της βαθμολογίας είχε περισσότερες πιθανότητες από κάθε άλλη ομάδα για να κατακτήσει τον τίτλο, ενώ διεκδικούσε με αξιώσεις και το κύπελλο.

Ο τέως πρόεδρος του «τριφυλλιού» ερωτήθηκε και για την επιλογή που έκανε τότε η διοίκηση Αντώνη Τζιωνή με την πρόσληψη του Πάμπου Χριστοδούλου, ενώ παραδέχθηκε ότι υπήρχαν προχωρημένες επαφές και με τον Τιμούρ Κετσπάγια.

-Επί θητείας σας αληθεύει ότι είχατε δίλλημα για την πρόσληψη προπονητή και έγιναν επαφές με Κετσπάγια και Πάμπο Χριστοδούλου; «Ναι, εκείνη την περίοδο όταν ψάχναμε προπονητή ήταν ελεύθεροι ο Τιμούρ και ο Πάμπος. Μίλησα και με τους δύο και μετά από συνεννόηση και ενδεχομένως λόγω οικονομικού και άλλων λόγων καταλήξαμε στον κ. Χριστοδούλου».

-Ποιος ήταν αυτοί οι λόγοι που δεν προκρίθηκε ο Τιμούρ Κετσπάγια; «Δεν υπήρχε τίποτα σοβαρό που να απέκλειε τη συνεργασία μας. Είχαμε ένα 12μελές συμβούλιο. Είχαμε συζήτηση και με τον Παμπο και με τον Τιμούρ και καταθέσαμε σημείωμα στο Δ.Σ. το οποίο αποφάσισε ότι υπερτερούν τα κριτήρια για πρόσληψη του κ. Χριστοδούλου. Είχαν και οι δύο τα ίδια χαρακτηριστικά. Θέλαμε κάποιον που να γνωρίζει το κυπριακό πρωτάθλημα, απαιτητικό με αυθόρμητο χαρακτήρα έτσι ακριβώς όπως είναι και οι δύο τους. Δεν υπήρχε κάποιος λόγος ιδιαίτερος που δεν καταλήξαμε στον Τιμούρ».

-Για το τι πήγε λάθος εκείνη τη σεζόν: «Είχαμε κάνει μπόλικη δουλειά. Επισκεφθήκαμε σχεδόν όλα τα χωριά της Κύπρου για να ανάψουμε την σπίθα στους οπαδούς. Ήρθαν στην προετοιμασία 3500 κόσμος, στο φιλικό με τον Ολυμπιακό 10.000 κόσμος. Δυστυχώς αγωνιστικά η ομάδα δεν παρουσίασε την εικόνα που προσδοκούσαμε. Έγιναν μετεγγραφές που δεν μας βγήκαν με πρώτη αυτή του τερματοφύλακα. Όλοι θυμάστε τι συνέβη. Ξεκινήσαμε με τον Φελτχούιζεν, μετά τραυματίστηκε ο Παναγή, μετά ο Αλβμπόγκε. Στο τέλος παίζαμε με τον νεαρό τον Χριστοδούλου, ακόμα και ο μικρός ο Αντωνίου. Ήταν ένα κράμα κακής αρχής και κακών επιλογών».

-Νιώθετε άσχημα να πείτε ότι απέτυχε στις επιλογές παικτών ο Πάμπος Χριστοδούλου στην Ομόνοια; «Τα αποτελέσματα είναι εκεί και εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως δεν ήταν επιτυχημένες οι μετεγγραφές. Δεν μπορεί αν το αμφισβητήσει κανείς. Η προσπάθεια έγινε, όμως καμιά φορά είναι και οι συγκυρίες. Όταν αρχίσει μια καθοδική πορεία κάποιοι παίκτες που μπορεί να είχαν καλές προδιαγραφές βυθίστηκαν στη μετριότητα των υπολοίπων. Κάποιοι από αυτούς τους παίκτες δεν έπρεπε να έρθουν καν στην Ομόνοια.

Με τον κ. Πέτεφ κάναμε διαδοχικές νίκες και μετά έγινα όσα έγιναν. Βγήκαν κάποια πράγματα προς τα έξω που δεν έπρεπε να βγουν. Ο κ. Πέτεφ εξέθεσε το σωματείο και έπρεπε να πάρουμε τις αποφάσεις που πήραμε. Μας γύρισε την πλάτη και ο κόσμος, είχαμε απώλεια εσόδων και αλυσιδωτά όλα αυτά δημιούργησαν τις συνθήκες της τότε εποχής».

-Σας πήρε στο λαιμό του ο κ.Πέτεφ εκείνη την περίοδο με όσα είπε; «Ασφαλώς, γι’ αυτό είμαστε ακόμα στα δικαστήρια μαζί του με τα δυσφημιστικά σχόλια που έκανε για το σωματείο. Στιγμάτισε ανθρώπους, δεν μας βρήκε σύμφωνους όσα είπε».

-Στο δικαστήριο δικαιώθηκε μόνο για το συμβόλαιο του; «Ναι. Υπάρχει προσφυγή της Ομόνοιας στο πολιτικό δικαστήριο για τα δυσφημιστικά σχόλια. Για το αγωνιστικό απαιτούσε ολόκληρο το ποσό του συμβόλαιο του και πήρε πέραν από τα δεδουλευμένα του ένα μικρό ποσό, νομίζω κοντά στις 25.000. Στο συμβόλαιο του υπήρχε όρος ανανέωσης αν βγούμε στην Ευρώπη και επειδή είχαμε μαθηματικές ελπίδες διεκδίκησε χρήματα για την επόμενη σεζόν, αλλά δεν πήρε τίποτα».

-Ο Μαργκάσα διαπρέπει πάντως… «Ο Μαργκάσα και τότε που ήταν στην Ομόνοια ήταν από τους πιο σταθερούς μας παίκτες. Όσο καιρό δούλεψε ήταν και πρώτος σε συμμετοχές και σε πάθος. Αυτά που λέχθηκαν και δεν αποδείχτηκαν ποτέ δημιούργησαν εκείνο το σκηνικό».

-Είχατε εμπλοκή στην είσοδο του κ. Παπασταύρου στα διοικητικά; «Παρουσιάστηκε η περίπτωση του κ. Παπασταύρου. Μιλήσαμε μαζί του μέσω Skype. Μεταφέρθηκαν όσα είπαμε στο δ.σ. του συμβουλίου. Ετοίμασε την πρότασή του, μας την υπέβαλε και την συζητήσαμε. Θυμάμαι όταν ήρθε για πρώτη φορά ήμουν στο παιχνίδι Ομόνοια-Ανόρθωση στο ΓΣΠ. Πήγαμε στη Λάρνακα και συζητήσαμε με τους οικονομικούς μας συμβούλους και ουσιαστικά εκεί καταλήξαμε σε μεγάλο μέρος της συμφωνίας που έγινε μετά. Σε μένα προσωπικά τέθηκα το θέμα κατά πόσο θα έμενα στο δ.σ. του σωματείου. Θεώρησα ότι αφού έφτασα τα πράγματα μέχρι εκεί θα ήταν καλύτερο να γινόντουσαν αυτά τα πράγματα χωρίς την παρουσία τη δική μου».

-Περνάει από το μυαλό σας η επιστροφή; «Πάνε πολλά χρόνια να χάσω παιχνίδι της Ομόνοιας σε όποιο γήπεδο και αν παίζει. Είναι μεγάλη αγάπη, τεράστιο πάθος. Τίποτα δεν αποκλείεται, όμως δεν το βλέπω στο εγγύς μέλλον. Είμαι στη διάθεση της ομάδας αν μπορέσω και αν μου ζητηθεί να βοηθήσω από οποιοδήποτε πόστο».

Πηγή: goalnews