Home SPORTS NEWS Τσέφεριν: «Αν οι ομάδες δεν ακολουθούν τους κανόνες θα τιμωρούνται»

Τσέφεριν: «Αν οι ομάδες δεν ακολουθούν τους κανόνες θα τιμωρούνται»


Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ξεκαθάρισε πως η ημερομηνία της 3ης Αυγούστου για την ολοκλήρωση των εθνικών πρωταθλημάτων, αποτελεί σύσταση και όχι προθεσμία.

Η UEFA σκοπεύει να ολοκληρώσει τη σεζόν 2019-20 έως τον Αύγουστο, συμπεριλαμβανομένων των διοργανώσεων του Champions League και του Europa League. Ο Τσέφεριν αποκάλυψε τις πολλές αλλαγές οι οποίες προκύπτουν στα πρωταθλήματα, λόγω της πανδημίας, ενώ παράλληλα τόνισε πως όποιος δεν ακολουθήσει τους κανόνες θα τιμωρείται.

«Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ανέκαθεν αναφερόταν αυτή η ημερομηνία ως σύσταση, που διατυπώθηκε ανεπίσημα. Υπάρχουν τόσες πολλές πληροφορίες και τόσα πολλά θέματα που αφορούν το καλεντάρι. Τόσα εκατομμύρια και εκατομμύρια, δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, που θα χάσουμε» δήλωσε ο διοικητικός ηγέτης της UEFA στον Guardian. «Είναι τότε δύσκολο να κοιμηθείς τη νύχτα. Θα ήσουν ανεύθυνος αν μπορούσες να κοιμηθείς αμέσως. Η κατάσταση για την UEFA δεν είναι τόσο ανησυχητική, δεν βρισκόμαστε σε επικίνδυνη κατάσταση, αλλά εξακολουθούμε να νοιαζόμαστε για τους συλλόγους και τα πρωταθλήματα και τους ενδιαφερόμενους, οπότε είναι πολλή δουλειά.

Εάν δεν ακολουθούν τους κανόνες, θα τιμωρούνται πάντα, αλλά φυσικά σκεφτόμαστε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τους κανονισμούς μας. Αυτό δεν θα συμβεί πολύ σύντομα, αλλά σκεφτόμαστε να βελτιώσουμε  το FFP, να το εκσυγχρονίσουμε και να κάνουμε κάτι περισσότερο για την ανταγωνιστική ισορροπία. Εξετάζουμε επίσης κάποιο είδος φόρου πολυτελείας, εάν είναι δυνατόν».

Πηγή:Gazzetta.gr