Home TOP NEWS Χαρίτου: «Eίχα από την αρχή εμπιστοσύνη στον Νεόφυτο…όλα δουλεύουν επαγγελματικά»

Χαρίτου: «Eίχα από την αρχή εμπιστοσύνη στον Νεόφυτο…όλα δουλεύουν επαγγελματικά»


Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Ανδρέας Χαρίτου, μίλησε στον Super Sport FM 104.0, για την προοπτική των «πρασίνων» τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Η αρχική τοποθέτηση: «Είναι πρωτόγνωρες οι συνθήκες που ζούμε. Οι ποδοσφαιριστές θα κλείσουν πέντε μήνες χωρίς επίσημους αγώνες και θα είναι ερωτηματικό το πως θα παρουσιαστούν. Χρειάζεται σωστό πρόγραμμα και επιστημονική υποστήριξη, κάτι που έχουν οι ομάδες».

Για το ότι άλλαξαν οι συνθήκες σε σχέση με τα χρόνια που αγωνιζόταν ο ίδιος: «Ποτέ δεν είχα ένα προπονητή τερματοφυλάκων για να με προπονήσει. Τότε ήταν πιο ρομαντικό το ποδόσφαιρο, όμως τώρα έχει επαγγελματικές συνθήκες. Υπάρχουν πολλές διαφορές».

Για την σημαντική θέση του τερματοφύλακα: «Στην Ομόνοια έχουμε τον Φαμπιάνο, τον Παναγή και τον Κυριακίδη. Είναι μια συμπληρωμένη 3άδα. Αν θα προκύψει ακόμα μια προσθήκη με τον Ουζόχο, θα είναι ακόμα καλύτερα. Σε μια τέτοια περίπτωση, κάποιος θα την… πληρώσει».

Για τα όσα έγιναν την περσινή περίοδο στη θέση του τερματοφύλακα: «Έτυχαν πολλά και θα θυμόμαστε αυτή τη χρονιά. Και οι τρεις που κλήθηκαν να αγωνιστούν έδειξαν πολύ καλά στοιχεία. Έτυχε αυτό, συνεχίζουμε με τον Φαμπιάνο και δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τον Ουζόχο».

Για την επιστροφή της Ομόνοιας στην Ευρώπη: «Το να μείνει η Ομόνοια τρία χρόνια εκτός Ευρώπης, είναι πολύ άσχημο. Πιστεύω ότι η Ομόνοια επέστρεψε. Όλα δουλεύουν επαγγελματικά, ρολόι. Υπάρχει οικονομική υγεία που είναι πολύ σημαντικό».

Για τις σωστές κινήσεις που έγιναν την περσινή χρονιά: «Είχα από την αρχή, εμπιστοσύνη στο Νεόφυτο. Ήξερε τι χρειαζόταν η ομάδα και βλέπουμε τα αποτελέσματα. Ελπίζουμε να υπάρχει μια σταθεροποίηση και τη νέα χρονιά. Είχαμε πολύ καλές προϋποθέσεις για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

Για το πρωτάθλημα με 14 ομάδες: «Οι ομάδες που ήταν χαμηλά, μπόρεσαν να κάνουν ζημιά στις μεγάλες. Όλες οι μεγάλες ομάδες είχαν απώλειες σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Είναι ερωτηματικό το τι θα γίνει φέτος».

Για το ότι δεν έχουμε ένα κορυφαίο Κύπριο τερματοφύλακα: «Είναι λίγες οι ευκαιρίες που παίρνουν. Αν εξαιρέσω τον Παναγή, που πήρε ευκαιρίες στην Ομόνοια, δεν μπορείς να διακρίνεις κάποιο τερματοφύλακα που μπορεί να ξεχωρίσει. Ο τερματοφύλακας, εκτός από ταλέντο, χρειάζεται και ευκαιρίες για να βελτιώνεται. Ο Παναγή, βρήκε την ευκαιρία, σε μια περίοδο που η Ομόνοια ψαχνόταν. Το θέμα είναι η πίεση των ομάδων που πρέπει να πάρουν το αποτέλεσμα. Είναι ο φόβος και η πίεση που σε αναγκάζει να ψάχνεις για κάτι καλύτερο».

Πηγή: sport-fm.com.cy