Home SPORTS NEWS Κορονοϊός – Champions League: Σε κίνδυνο το Final-8 στην Λισσαβώνα

Κορονοϊός – Champions League: Σε κίνδυνο το Final-8 στην Λισσαβώνα


Η καραντίνα σε 19 από τους 24 δήμους της Λισσαβώνας θέτει σε αμφιβολία την διεξαγωγή του Final-8 του Champions League στην πορτογαλική πρωτεύουσα.

Πριν από λίγες ημέρες, η UEFA ανακοίνωσε ότι το φετινό Champions League θα ολοκληρωθεί με Final-8 στην Λισσαβώνα, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 12 έως τις 23 Αυγούστου.

Ο κορονοϊός, όμως, φαίνεται πως έχει άλλα σχέδια. Από τα 311 κρούσματα στην Πορτογαλία τις τελευταίες 24 ώρες, το 77% εντοπίζεται στην πορτογαλική πρωτεύουσα, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να βάλει σε καραντίνα τους 19 από τους 24 δήμους της πόλης.

Οι τοπικές Αρχές ξεκαθαρίζουν ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, αλλά η UEFA θα παρακολουθεί καθημερινά την εξέλιξη της πανδημίας στην Πορτογαλία, την οποία επέλεξε λόγω εγκαταστάσεων και, κυρίως, επειδή αντιμετώπισε αρκετά αποτελεσματικά την απειλή του ιού Covid-19.

Αν, όμως, δεν υπάρξει θετική εξέλιξη, είναι πολύ πιθανό να μεταφερθεί το Final-8 σε άλλη χώρα, με βασική υποψήφια την Γερμανία, η οποία έχει ήδη αναλάβει το Final-8 του Europa League.

Πηγή:Gazzetta.gr