Home TOP NEWS Μιχαηλίδης για την προοπτική της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στην Ευρώπη και τα χαμένα πρωταθλήματα

Μιχαηλίδης για την προοπτική της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στην Ευρώπη και τα χαμένα πρωταθλήματα


Συνέντευξη στην ιστοσελίδα kerkida.net παραχώρησε ο πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην προοπτική της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στην Ευρώπη ενώ έκανε σύγκριση της νοοτροπίας εδώ στην Κύπρο σε σχέση με την Αγγλία και το εξωτερικό γενικότερα, σε ότι αφορά στους προπονητές. Θυμήθηκε μάλιστα και την εποχή που ο ίδιος ήταν προπονητής στην ομάδα μας.

Αναλυτικά το απόσπασμα των δηλώσεων του:

Για την Ευρωπαϊκή προσπάθεια στην οποία μπαίνουν οι Κυπριακές ομάδες… «H πορεία των ομάδων μας στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, θα έλεγα είναι από πολύ καλή μέχρι εντυπωσιακή, λαμβάνοντας υπόψη τα μεγέθη μας. Φέτος, είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση, μια special case, και θα πρέπει να περιμένουμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Γιατί οι ομάδες μας προετοιμάζονται μέσα στα πλαίσια του κορωνοϊού με πρωτόκολλα και διάφορες δυσκολίες, μέσα σε μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση».

H Ομόνοια μπορεί να ελπίζει και να πάει για το ‘θαύμα’ στα… αστέρια;

«Εξαρτάται, διότι στην Ευρώπη αντιμετωπίζεις κατά κανόνα πιο ισχυρούς αντιπάλους, εξαρτάται από την κλήρωση, από την τύχη που θα έχει και από τη μέρα στην οποία θα βρεθείς. Αυτά δεν μπορούν να παραβλεφθούν και να παραγνωριστούν. Είναι θέματα τα οποία ένας πρέπει να λάβει υπόψη όταν μετρά τις προοπτικές των ομάδων μας στην Ευρώπη».

Ένα καταληκτικό μήνυμα για τη νέα χρονιά

«Κάθε χρόνο χρειάζεται πολλή προσπάθεια, φέτος με τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, χρειάζεται και αρκετή υπομονή. Εμείς στην Κύπρο, είμαστε ανυπόμονοι. Θέλω να δώσω δυο παραδείγματα, αν και φυσικά όταν κάνουμε σύγκριση με την Αγγλία, τον ναό του ποδοσφαίρου, κάνουμε ιεροσυλία, αλλά εγώ πάντα κοιτάζω προς Αγγλία για να παραδειγματίζομαι. Είχα ζήσει από κοντά, την προσπάθεια του Φέργκιουσον στη Γιουνάιτεντ και ήταν πολύ κοντά να χάσει τη δουλειά του στον 5ο χρόνο. Πήγε τελικό και κέρδισε το πρώτο του κύπελλο. Έβαλε ένα γκολ με την Έβερτον στο τελευταίο λεπτό και πέρασε τελικό και κέρδισε. Ο Κλοπ επίσης, για τον οποίο τώρα ανάβουν κεριά, όχι αδικαιολόγητα, προσελήφθη το 2015, κέρδισε την Πρέμιερ Λιγκ το 2020. Στην Κύπρο, ο Κλοπ της Κύπρου, θα το παρακολουθούσε από την τηλεόραση. Χρειαζόμαστε περισσότερη υπομονή.

Όταν ήμουν στην Ομόνοια, χάσαμε ένα πρωτάθλημα με το πέναλτι του Ράουφμαν και την επόμενη χρονιά με διαφορά τερμάτων. Έφυγα τότε, συμπληρώνοντας τρία χρόνια. Την επόμενη χρονιά, η Ομόνοια κέρδισε το πρωτάθλημα. Πολύ πιθανόν, επειδή έφυγα εγώ και έκανα κάτι λάθος, παρόλο που δεν είμαι εγώ που κτύπησα το πέναλτι. Η ομάδα ήταν έτοιμη όμως. Και ο Κλοπ ετοίμασε ομάδα και τον περίμεναν, όπως και ο Φέργκιουσον. Στην Κύπρο, δεν έχουμε όμως τέτοια υπομονή. Επαναλαμβάνω τη λέξη υπομονή, αλλά είναι και η χρυσή ευκαιρία να κοιτάξουμε επίσης και προς στον Κύπριο ποδοσφαιριστή».