Home TOP NEWS Νέο πρωτάθλημα υπό άγνωστες συνθήκες…

Νέο πρωτάθλημα υπό άγνωστες συνθήκες…


Το νέο πρωτάθλημα αρχίζει στις 22 Αυγούστου και την Τρίτη (7/7)θα γίνει η κλήρωση μέσα από την οποία οι ομάδες μας θα μάθουν το αγωνιστικό τους πρόγραμμα.
Αυτό που δεν θα ξέρουν όμως και παραμένει ο άγνωστος «Χ» ειναι κάτω από ποιες συνθήκες θα στηθεί και πάλι η μπάλα στην σέντρα και αν θα τελειώσει κανονικά.

Η ιατρική ομάδα της ΚΟΠ ολοκληρώνει το πρωτόκολλο υγείας και ασφαλείας το οποίο θα πρέπει να εγκριθεί από την κυβέρνηση. Η «καυτή πατάτα» είναι το τι θα ισχύσει στην περίπτωση που εντοπιστεί θετικό κρούσμα κορονοϊού σε ομάδα.
Θα μπει σε καραντίνα ολόκληρη η ομάδα ή μόνο το άτομο και θα ιχνηλατιθούν οι επαφές του;

Οι επιδημιολόγοι της κυβέρνησης υποστηρίζουν το πρώτο και οι της ΚΟΠ το δεύτερο. Η θέση της Ομοσπονδίας, δηλαδή απομόνωση του ατόμου, είναι αυτή που ισχύει και σε όλα τα άλλα πρωταθλήματα αφού μόνο έτσι μπορούν να ολοκληρωθούν οι διοργανώσεις.
Οι επιστημονικές ομάδες των Ομοσπονδιών έπεισαν με επιχειρήματα τις αρμόδιες κρατικές τους υπηρεσίες, πχ Ιταλία, οι οποίες και έδωσαν τη συγκατάθεση τους.

Κάτι τέτοιο θα πρέπει να ισχύσει και στο δική μας περίπτωση.
Η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου με τα μηδενικά κρούσματα μας οδηγούν σιγά – σιγά στην άρση των μέτρων και στην επιστροφή στην κανονικότητα.

Πηγή: sport-fm.com.cy