Home TOP NEWS «Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι είμαστε και εμείς άνθρωποι και όχι...

«Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι είμαστε και εμείς άνθρωποι και όχι ρομπότ»


Ο αναπληρωτής πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών, Νίκος Εγγλέζου, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 για τη συνάντηση που έγινε με προέδρους και εκπροσώπους σωματείων.
Η αρχική τοποθέτηση: «Έπρεπε να γίνει συνάντηση για να χαμηλώσουν οι τόνοι, γιατί έτσι δεν μπορούσε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Με το να ανεβαίνουν οι τόνοι, αυτό δεν οδηγεί πουθενά».

Είναι αποφασισμένες οι ομάδες να ρίξουν τους τόνους; «Μετά τη χθεσινή συνάντηση, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι κατάλαβαν οι ομάδες ότι θα πρέπει να πέσουν οι τόνοι. Για να γίνει ένα παιχνίδι, χρειάζονται και οι διαιτητές. Αυτός είναι ο νόμος του ποδοσφαίρου που πρέπει να το σεβαστούμε όλο. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι είμαστε και εμείς άνθρωποι και όχι ρομπότ». Θέλω να ρωτήσω. Αν ένας ποδοσφαιριστής βγει μόνος με τον τερματοφύλακα και χάσει το γκολ, γίνεται η ίδια κριτική; Θα ασχοληθούμε με την απόφαση του διαιτητή. Αν δεν χαμηλώσουμε τους τόνους, τι θα γίνει με το ηφαίστειο. Θα εκραγεί. Χάθηκαν παγκόσμια κύπελλα με λάθη διαιτητών. Είμαστε μέρος του παιχνιδιού».

Πως θα πάμε στη νέα χρονιά; «Οι ομάδες μας διαβεβαίωσαν ότι θα προσπαθήσουν να χαμηλώσουν τους τόνους, να είναι πιο προσεχτικοί στις δηλώσεις τους. Θα πρέπει και εμείς να κάνουμε ένα restart. Θα έχουμε και το VAR, το οποίο όμως δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα. Η σωστή του χρήση, θα λιγοστέψει τα προβλήματα».

Για τους ξένους διαιτητές: «Η μεγάλη πλειοψηφία ήταν υπέρ του Κύπριου διαιτητή. Στην Κύπρο υπάρχει τρομερή προκατάληψη. Όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά στη ζωή μας».

Για τις αλλαγές διαιτητών στα φιλικά: «Το θέμα συζητήθηκε στην προηγούμενη συνεδρία, αλλά δεν θέλω να πω κάτι. Θα το συζητήσουμε στη συνάντηση με την ΚΟΠ».

Θα έχουμε ξένους διαιτητές με την έναρξη του πρωταθλήματος; «Δεν έχουμε καμία ενημέρωση. Θα γίνει η συνάντηση και θα μπουν όλα κάτω στο τραπέζι».