Home TOP NEWS Σάββας Κωνσταντίνου: «Θα παρακολουθήσουμε αγώνες με παρουσία κόσμου»

Σάββας Κωνσταντίνου: «Θα παρακολουθήσουμε αγώνες με παρουσία κόσμου»


Στην εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» στον ”Active” μίλησε ο τεχνικός Διευθυντής της ΚΟΠ Σάββας Κωνσταντίνου ο οποίος αναφέρθηκε στο πρωτόκολλο που συμφωνήθηκε από την Ιατρική Επιτροπή της Ομοσπονδίας και την επιδημιολογική ομάδα.

Ο Σάββας Κωνσταντίνου τόνισε ότι είναι θέμα ημερών να εκδοθεί από το Υπουργείο Υγείας και θα έχει άμεση ισχύ, επομένως η ανακοίνωσή του θ’ ανάψει πράσινο φως στην παρουσία κόσμου και στα φιλικά παιχνίδια. Ο Τεχνικός Διευθυντής της ΚΟΠ επιβεβαίωσε πως στο πρωτόκολλο προνοείται παρουσία κόσμου κοντά στο 33%, ενώ για το «καυτό» ερώτημα της διαχείρισης κρούσματος αποκάλυψε πως υπάρχει κοινή συνισταμένη, καθώς οι επιδημιολόγοι αποδέχθηκαν την πρόταση της ιατρικής ομάδας της Ομοσπονδίας για περιορισμό μόνο του θετικού κρούσματος.

Το κύριο θέμα που απασχολεί το ποδόσφαιρο είναι το πρωτόκολλο. Έχει γίνει συνάντηση της ιατρικής ομάδας της ΚΟΠ με τους επιδημιολόγους του Υπουργείου; «Έχει ανακοινωθεί ότι το πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 22 Αυγούστου. Να είστε βέβαιοι ότι θα παρακολουθήσουμε αγώνες με παρουσία κόσμου».

Τα φιλικά του Σαββάτου θα τα παρακολουθήσουμε με κόσμο; Το διάταγμα του Υπουργείου λέει ότι μέγιστη παρουσία 60 ατόμων. Πώς θα παίξουμε φιλικό; Δεν επηρεάζει αυτό το θέμα την εικόνα του ποδοσφαίρου; «Βεβαίως και την επηρεάζει, αλλά μην ξεχνάμε ότι περνάμε μια πανδημία και το κάθε κράτος πήρε μέτρα για να προστατεύσει τον πληθυσμό. Είμαστε κοντά στην ανακοίνωση του πρωτοκόλλου που έχει ετοιμάσει η ιατρική ομάδα της ΚΟΠ. Έγινε συνάντηση με τις υγειονομικές υπηρεσίες του κράτους και έχουν συμφωνηθεί τα πλείστα του πρωτοκόλλου και σύντομα θα ανακοινωθεί από το Υπουργείο Υγείας».

Έχει συμφωνηθεί και το τι θα γίνει στη διαχείριση του κρούσματος; «Έχουν συμφωνηθεί τα πάντα. Η απόφαση είναι πλέον πολιτική, να ανακοινωθεί από το αρμόδιο Υπουργείο. Είναι στο Υπουργείο για την τελική έγκριση. Έχουν συμφωνηθεί όλα με τους λειτουργούς του Υπουργείο Υγείας».

Έχει διαρρεύσει ήδη ότι θα υπάρχει παρουσία κόσμου κατά 33% του γηπέδου. Θα αυξάνεται στην πορεία το συγκεκριμένο ποσοστό; «Η λέξη κλειδί είναι να μας βοηθήσει η πορεία του κορωνοϊού. Στο πρωτόκολλο δεν προνοείται αύξηση του ποσοστού, όμως αν είμαστε όλοι σοβαροί και τα στάδια και οι ομάδες και ο κόσμος και εμείς πρέπει να προστατεύσουμε το προϊόν μας».

Αν ανακοινωθεί το πρωτόκολλο θα διεξάγονται και τα φιλικά παρουσία κόσμου; «Από την στιγμή που θα ανακοινωθεί θα είναι σε ισχύ. Όμως, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι και τα στάδια είναι έτοιμα. Και πιστέψτε με ότι είναι πιο αυστηρό το πρωτόκολλο από το κρατικό».

Θα υπάρχουν κυρώσεις στα σωματεία όταν παρατηρηθούν κρούσμα απειθαρχίας; «Ασφαλέστατα, εμπίπτουν στο ποινικό δίκαιο

Γιατί δεν ευαισθητοποιήθηκε η Αστυνομία σε πρόσφατο φιλικό που έγιναν παραβάσεις; «Δεν μπορώ να απαντήσω εγώ, καλύτερα θα ήταν να απευθύνεται το ερώτημα στις αρμόδιες Αρχές».

Το 30%-33% έχει κλειδώσει και θα ισχύει και για τους φιλοξενούμενους; «Δεν θα αναφερθώ στα ποσοστά λόγω της εμπλοκής μου στο θέμα. Δεν είστε μακριά από τα ποσοστά που λέτε. Απλά θα πω ότι στο συμφωνηθέν ποσοστό του πρωτοκόλλου είναι το μέγιστο. Αν αποφασίσει η εκάστοτε γηπεδούχος ομάδα να δώσει το 9% στη φιλοξενούμενη και να κρατήσει το υπόλοιπο για τη δικιά της είναι στην ευχέρεια της. Δεν θα δικαιούται η γηπεδούχος να μην δώσει εισιτήρια στη φιλοξενούμενη ομάδα».

Σε σχέση με τη διαχείριση του θετικού κρούσματος υπάρχει συμφωνία; «Είναι καλύτερη η επιδημιολογική κατάσταση στην Κύπρο πλέον. Βρέθηκε η φόρμουλα, γιατί και το Υπουργείο κατανόησε ότι αν βάλουμε την ομάδα όλη σε καραντίνα για 14 μέρες αντιλαμβάνεστε δεν είναι μόνο αυτό το διάστημα που θα χαθούν αγώνες, αλλά και άλλες 14 μέρες για να επαναφέρουν τους παίκτες σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Είδε τη λογική το Υπουργείο, είδε ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας με τον τρόπο που θα το διαχειριστούμε και έμειναν ικανοποιημένες και οι δύο πλευρές».

Υπάρχει χρονοδιάγραμμα από τον Υπουργό για να ετοιμάσει το πρωτόκολλο; «Νομίζω και το Υπουργείο κατανοεί τις υποχρεώσεις που έρχονται και η βιομηχανία του ποδοσφαίρου χρειάζεται το πρωτόκολλο, άρα και αυτοί θέλουν να προχωρήσουν το θέμα και σύντομα θα έχουμε καλά νέα».