Μετά τη Μάντσεστερ Σίτι, ο Τζέιμς Μίλνερ στέφθηκε πρωταθλητής Αγγλίας και με τη Λίβερπουλ και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος που αρθρογραφεί στην ελλαδική ιστοσελίδα «gazzetta.gr» καταγράφει τη λίστα των ποδοσφαιριστών, που έχουν κατακτήσει την Premier League με δύο διαφορετικούς συλλόγους. Ανάμεσα σε αυτούς, ο προπονητής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Χένινγκ Μπεργκ.
Χένινγκ Μπεργκ
Ο πρώτος ποδοσφαιριστής χρονικά που κατάφερε να κατακτήσει την Premier League με δύο διαφορετικές ομάδες. Το 1993, ο Νορβηγός αμυντικός άφησε την πατρίδα του για λογαριασμό της Μπλάκμπερν και τη σεζόν 1994-95 αποτέλεσε έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Αγγλίας. Οι εμφανίσεις του κέντρισαν το ενδιαφέρον του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος τον έκανε κάτοικο Ολντ Τράφορντ το 1997. Στα τρία χρόνια παραμονής του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Μπεργκ στέφθηκε δύο φορές πρωταθλητής Αγγλίας (1998-99, 1999-2000) και φυσικά ήταν μέλος της ομάδας, που κατέκτησε το τρεμπλ.
Άσλεϊ Κόουλ
Ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Άρσεναλ και στα 19 του ανέβηκε στην πρώτη ομάδα του συλλόγου. Ο Άγγλος μπακ δεν άργησε να γίνει βασικός στο αριστερό άκρο της άμυνας και να στεφθεί πρωταθλητής με τους «κανονιέρηδες». Κατέκτησε την Premier League τη σεζόν 2001-02, ενώ δύο χρόνια μετά, ήταν μέλος των “Invincibles”. Μετά τα δύο πρωταθλήματα με την Άρσεναλ, ο Κόουλ πήρε… επεισοδιακή μεταγραφή για την Τσέλσι το 2006. Στους «μπλε» αγωνίστηκε οκτώ χρόνια και παρά το γεγονός πως κατέκτησε όλους τους τίτλους σε Αγγλία και Ευρώπη, την Premier League την κατέκτησε μόλις μία φορά, τη σεζόν 2009-10.
Γκαέλ Κλισί
Είχε την τύχη να κατακτήσει την Premier League στις παρθενικές σεζόν του και στις δύο ομάδες που αγωνίστηκε. Ο Γάλλος μπακ πήγε στην Άρσεναλ το καλοκαίρι του 2003 και ευτύχισε να είναι μέλος των “Invincibles” τη σεζόν 2003-04. Οκτώ χρόνια μετά, το 2011, ο Κλισί πήρε μεταγραφή για τη Μάντσεστερ Σίτι και για μία ακόμη φορά στέφθηκε πρωταθλητής στην πρώτη του χρονιά. Τη σεζόν 2011-12, οι «πολίτες» κατέκτησαν τον τίτλο-θρίλερ στο φινάλε του πρωταθλήματος, με το Γάλλο να φτάνει σε ένα ακόμη πρωτάθλημα με τη Σίτι, τη σεζόν 2013-14.
Ρόμπερτ Χουτ
Σε ηλικία 17 ετών, ο Γερμανός αμυντικός έφυγε από την πατρίδα του, προκειμένου να ενταχθεί στην Τσέλσι. Ο Χουτ δεν άργησε να αγωνιστεί με την πρώτη ομάδα του συλλόγου, όμως ποτέ του δε θεωρήθηκε βασικός στο κέντρο της άμυνας, καθώς είχε να ανταγωνιστεί παίκτες όπως ο Τέρι, ο Καρβάλιο και ο Γκαλάς. Παρόλα αυτά, ο Μουρίνιο τον ήθελε στην ομάδα (απέρριψε αρκετές προτάσεις για εκείνον) και τον έκανε πρωταθλητή Αγγλίας τις σεζόν 2004-05 και 2005-06. Στη συνέχεια, ο Χουτ αποχώρησε από το Στάμφορντ Μπριτζ και «περιπλανήθηκε» σε αρκετές αγγλικές ομάδες. Το Φεβρουάριο του 2015 μετακόμισε στη Λέστερ και την αμέσως επόμενη σεζόν ήταν μέλος του «θαύματος», με την κατάκτηση του τίτλου από τις «αλεπούδες».
Κάρλος Τέβες
Μετά το «μυστήριο» της απόκτησής του από τη Γουέστ Χαμ, το 2006, τελικά ένα χρόνο μετά, ο Αργεντινός επιθετικός μετακινήθηκε σε μία ομάδα αντάξια του ταλέντου του. Αγωνίστηκε τη διετία 2007-2009 στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και κατέκτησε ισάριθμα πρωταθλήματα Αγγλίας. Μετά από αρκετές διαμάχες στο Ολντ Τράφορντ, ο Τέβες αποφάσισε να μη συνεχίσει στη Γιουνάιτεντ και να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τη μισητή συμπολίτισσα, Σίτι. Ο «Καρλίτος» έμεινε για τέσσερα χρόνια στο Ετιχάντ και τη σεζόν 2011-12 κατέκτησε την Premier League, «κλέβοντας» την τελευταία αγωνιστική τον τίτλο από την πρώην ομάδα του.
Νικολά Ανελκά
Στην καριέρα του αγωνίστηκε σε πάρα πολλούς συλλόγους και κατέκτησε τίτλους σε πέντε διαφορετικές χώρες. Στην Αγγλία φόρεσε τη φανέλα έξι διαφορετικών ομάδων (Άρσεναλ, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μπόλτον, Τσέλσι, Γουέστ Μπρομ) και με τις δύο στέφθηκε πρωταθλητής. Τη σεζόν 1997-98 ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών της Άρσεναλ στην πορεία προς την κορυφή της Αγγλίας. Χρειάστηκε να περάσουν δώδεκα χρόνια (και κάμποσες ομάδες) για να τα καταφέρει ξανά ο Ανελκά, αυτή τη φορά ως ποδοσφαιριστής της Τσέλσι, τη σεζόν 2009-10.
Κόλο Τουρέ
Ήταν βασικός στο κέντρο της άμυνας της Άρσεναλ, τη σεζόν 2003-04, που κατέκτησε αήττητη την Premier League. Ο Ιβοριανός στόπερ αποτέλεσε μια από τις πιο ηχηρές μεταγραφές της Μάντσεστερ Σίτι, το καλοκαίρι του 2009, στην προσπάθεια των «πολιτών» για επιστροφή στην κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ο Τουρέ στέφθηκε πρωταθλητής με τη Σίτι, τη σεζόν 2011-12, παρά το γεγονός πως δεν ήταν στις βασικές επιλογές του Ρομπέρτο Μαντσίνι. Μάλιστα, ο Κόλο Τουρέ θα μπορούσε να κατακτήσει το αγγλικό πρωτάθλημα και με τρίτη διαφορετική ομάδα, όμως η Λίβερπουλ το έχασε στο τέλος τη σεζόν 2013-14.
Ενγκολό Καντέ
Ο πιο χαμογελαστός ποδοσφαιριστής του πλανήτη ήταν ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του «θαύματος» της Λέστερ, τη σεζόν 2015-16. Αποτέλεσε το «μηχανάκι» στη μεσαία γραμμή της ομάδας του Κλαούντιο Ρανιέρι και σχεδόν όλοι μεγάλοι της Αγγλίας ενδιαφέρθηκαν για την απόκτησή του. Νικήτρια σε αυτή την άτυπη μονομαχία αναδείχθηκε η Τσέλσι, με τον Καντέ να φτάνει σε ένα μοναδικό επίτευγμα. Στην πρώτη του σεζόν στο Στάμφορντ Μπριτζ (2016-17) κατέκτησε την Premier League και έγινε ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που στέφθηκε back to back πρωταθλητής με δύο διαφορετικές ομάδες.
Ριγιάντ Μαχρέζ
Εκτός του Καντέ, ένας από τους τρεις «σωματοφύλακες» της Λέστερ (ο άλλος ήταν ο Βάρντι) στην πορεία προς το πρωτάθλημα της σεζόν 2015-16 ήταν ο Μαχρέζ. Ο Αλγερινός μεσοεπιθετικός αναδείχθηκε MVP της Premier League εκείνη τη χρονιά, όμως παρά τις πολλές «σειρήνες» επέλεξε να παραμείνει στις «αλεπούδες». Τελικά, το καλοκαίρι του 2018 πήρε μεταγραφή για τη Μάντσεστερ Σίτι και στην πρώτη του σεζόν, στο Ετιχάντ, στέφθηκε πρωταθλητής Αγγλίας με τους «πολίτες».