Home TOP NEWS Η επιστροφή Μπεργκ και τα… ενδιαφέροντα ονόματα στο ρόστερ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Η επιστροφή Μπεργκ και τα… ενδιαφέροντα ονόματα στο ρόστερ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ


Η ιστοσελίδα eurosport.tvn24.pl παραθέτει ρεπορτάζ ενόψει του αγώνα της Λέγκια με την ΟΜΟΝΟΙΑ με τίτλο: «Έμαθε τον αντίπαλο της στον 2ο προκριματικό η Λέγκια. Ο Χένινγκ Μπεργκ επιστρέφει στη Λεοφώρο Λαζιενκόφσκα»

Αναλυτικά το ρεπορτάζ:

Στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ η Λέγκια Βρασοβίας θα αντιμετωπίσει την ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας. Και αυτό το παιχνίδι των προκριματικών θα γίνει στη Βαρσοβία ύστερα από τη νίκη την περασμένη Τρίτη με 1-0 επί της Λίνφιλντ. Οι Κύπριοι, οι οποίοι επίσης δυσκολεύτηκαν στο παιχνίδι τους στον 1ο γύρο, θα είναι πιο δύσκολοι. Ο πρώην προπονητής της Λέγκια Χένινγκ Μπεργκ, νυν τεχνικός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, θα προσπαθήσει να τα καταφέρει.

Η 20 φορές πρωταθλήτρια Κύπρου ΟΜΟΝΟΙΑ, προσπαθεί τα τελευταία δέκα χρόνια να κατακτήσει ξανά τον τίτλο. Πέρσι ήλπιζαν ότι θα επιστρέψουν στην κορυφή όμως το πρωτάθλημα εκεί διεκόπη λόγω της πανδημίας. Οι Πολωνοί οπαδοί θα θυμούνται την ΟΜΟΝΟΙΑ ως την ομάδα που απέκλεισε το 2015 την Γιαγκελόνια.

Η Λέγκια πάντως δεν ικανοποίησε τον κόσμο της στο παιχνίδι με τη Λίνφιλντ. Νίκησε με γκολ στο 82ο λεπτό και μέχρι εκείνο το σημείο οι ΒορειοΙρλανδοί αντιστάθηκαν θαρραλέα. Και οι παίκτες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είχαν δυσκολίες αποκλείοντας στην παράταση την Αραράτ κερδίζοντας με 1-0. Η Λέγκια πάντως θα έχει ξανά το πλεονέκτημα της έδρας.

Πάντως δεν θα είναι εύκολο. Ο προπονητής που θα είναι πιο κινητοποιημένος για το παιχνίδι θα είναι στην πλευρά των φιλοξενούμενων. Ο Χένινγκ Μπεργκ επιστρέφει στη Λεοφώρο Λαζιενκόφσκα ξανά, ύστερα από μερικά χρόνια. Ο Νορβηγός τεχνικός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κατέκτησε με τη Λέγκια πρωτάθλημα και κύπελλο. Δούλεψε εκεί από τον Δεκέμβριο του 2013 μέχρι τον Οκτώβρη του 2015. Είναι το αφεντικό στην ΟΜΟΝΟΙΑ από τον Ιούνιο του 2019.

Κοιτάζοντας λίγο το ρόστερ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θα δει κανείς κάποια ενδιαφέροντα ονόματα. Ο Τόμας Χούμποτσαν ο οποίος έπαιξε σε Μαρσέιγ, Τράμπζονσπορ και Ζενίτ ήταν στο στόχαστρο της Λέγκια πριν από μία διετία.   Ο Ερίκ Μποτεάκ είναι ποδοσφαιριστής με περισσότερες από 100 συμμετοχές στην Ligue 1 για την Ντιζόν και την Νις. Ο Μίχαλ Ντούρις σκόραρε είχε σκοράρει στο Τσάμπιονς Λιγκ με τα χρώματα της Βικτόρια Πλζεν στις αρχές της δεκαετίας. Είναι πάντως δύκολο να βρεις Κύπριους στην ομάδα. Μόνο ο Ανδρόνικος Κακουλλής ήταν στο γήπεδο στο Ερεβάν από την αρχή.