Home TOP NEWS Οι Ελβετοί τον έστειλαν Κύπρο λόγω Μπεργκ

Οι Ελβετοί τον έστειλαν Κύπρο λόγω Μπεργκ


Ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ παραθέτει ο Πέτρος Παπαγιώργης στην ιστοσελίδα 24sports.com.cy και το οποίο αφορά στον Σενέ.

Αναλυτικά:

Ο 19χρονος Σενεγαλέζος επιθετικός Καλί Σενέ, αποτελεί ήδη μέλος του «πράσινου» δυναμικού, έχων υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα της Λευκωσίας.

Αν δε συμπληρωθούν εγκαίρως τα διαδικαστικά, τότε θα ενταχθεί στην αποστολή για το αυριανό ματς στην Πάφο. Αλλιώς θα δει το ματς από την κερκίδα.

Ήλθε… συστημένος

Δεν αποτελούσε στόχο της Ομόνοιας ο Σενεγαλέζος. Δεν ήταν βέβαια αυτό που λέμε… «είδε φως και μπήκε», αλλά αυτός ήταν που ήλθε και βρήκε την Ομόνοια. Εξηγούμε …

Οι της Βασιλείας αγόρασαν πρόσφατα τον παίκτη από τη Γιουβέντους καταβάλλοντες ποσό 4 εκ. ευρώ. Όμως όταν ο παίκτης πήγε στην Ελβετία,  με βάση την νομοθεσία της χώρας διαπιστώθηκε ένα νομικό κώλυμα που αφορούσε την άσκηση του δικαιώματος εργασίας στην Ελβετία.

Έτσι οι άνθρωποι της Βασιλείας μέχρι να λυθεί το πρόβλημα (που είναι και θέμα παρέλευσης χρόνου) διάλεξαν την Ομόνοια ως την ομάδα που θα ενταχθεί ο ποδοσφαιριστής για ένα χρόνο, για να διατηρηθεί σε δράση. Όχι τυχαία ασφαλώς αυτή η επιλογή. Ανθρωποι του προπονητικού και διοικητικού προσωπικού της Ελβετικής ομάδας γνωρίζουν πολύ καλά τον Χένινγκ Μπεργκ και τον έστειλαν στο νησί μας για να ξέρουν ότι είναι σε… ασφαλή χέρια. Το ίδιο – για όσους θυμούνται- είχε γίνει και πέρυσι με το Μίκαελ Λούφτνερ, ελέω Στόλε Σολμπάγκεν.

Το νέο απόκτημα της Ομόνοιας σε ηλικία 15 ετών, έφυγε από τη Σενεγάλη και έφτασε στο Πιεμόντε όπου ζούσε με τη μητέρα του. Εκεί ξεκινά να παίζει στην ομάδα USD Vanchiglia 1915. Ο Αφρικανός επιθετικός εκπλήσσει σχεδόν αμέσως όλους και πηγαίνει απευθείας στην πρώτη ομάδα του συλλόγου. Εντοπίζεται από άνθρωπους της Γιουβέντους και τον Ιανουάριο του 2019 φορά τα ασπρόμαυρα.

Την περσινή σεζόν κατέγραψε 9 γκολ και τέσσερις ασίστ σε 22 συμμετοχές με την Κ19 της Γιουβέντους σε όλες τις διοργανώσεις. Αγωνίστηκε σε 13 ματς στην κορυφή της επίθεσης καταγράφοντας έξι γκολ και 3 ασίστ. Πέντε συμμετοχές κατέγραψε σαν 2ος επιθετικός, τρεις σαν δεξιός winger και μια συμμετοχή ως αριστερός εξτρέμ.