Home TOP NEWS Πατίκκης: «Ο πιο τυχερός, με τα πιο λίγα λάθη θα κερδίσει»

Πατίκκης: «Ο πιο τυχερός, με τα πιο λίγα λάθη θα κερδίσει»


Συνέχεια στα προκριματικά του Champions League και η Ομόνοια αντιμετωπίζει την Λέγκια στην Βαρσοβία. Δεν είναι το φαβορί η ομάδα του Χένινγκ Μπεργ, όμως οι «Πράσινοι» ασφαλώς και μπορούν να πάρουν την πρόκριση φθάνει να κάνουν ένα πολύ καλό παιχνίδι. Στο πλαίσιο αυτό ο εκ των κορυφαίων ακραίων αμυντικών που φόρεσαν τη φανέλα της Ομόνοιας, Νίκος Παττίκης, παραχώρησε δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και την εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με τον Δημήτρη Χριστοφόρου.

Τα κυριότερα σημεία:

Για το γεγονός πως υπήρξε στην ομάδα των τριών σερί ντάμπλ: «Τότε η Ομόνοια ήταν πολύ ανώτερη από όλες τις ομάδες. Είχαμε ένα πολύ καλό προπονητή και αναγνωρισμένο από όλο τον Κυπριακό αθλητισμό. Είχαμε καλή ομάδα, νοοτροπία και αυτοπεποίθηση. Ήταν σαν μια οικογένεια, σαν αδέρφια».

Για το γεγονός πως ανέβασαν τον πήχη πολύ ψηλά τότε: «Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως υπάρχουν και τα πάνω και τα κάτω. Πρέπει να δείξει υπομονή ο κόσμος. Κάθε ανηφόρα έχει και κατηφόρα και το αντίστροφο. Η ομάδα τώρα παίρνει σιγά σιγά την ανηφόρα. Σιγά σιγά θα ανέβουμε».

Για τον αγώνα στο «Στέλιος Κυριακίδης» και τους νεαρούς: «Πιστεύω πως ο κύριος Μπεργκ το έκανε αυτό γιατί τον ενδιέφερε περισσότερο το παιχνίδι με τη Λέγκια. Κακά τα ψέματα εκεί είναι όλα τα λεφτά. Όταν μπεις στους ομίλους θα λύσεις το οικονομικό σου πρόβλημα και θα κτίσεις μια πολύ μεγάλη ομάδα. Βλέποντας εκείνα τα παιδιά να παίζουν στην ομάδα, το χάρηκε. Θα το χαρώ περισσότερο αν συνεχίσουν τα παιδιά να παίζουν. Για να γίνουν μεγάλοι παίκτες τα παιδιά, όπως γίναμε και εμείς κάποτε, μπαίναμε σιγά σιγά και βρίσκαμε μεγαθήρια. Βιώναμε τα παιχνίδια μαζί τους και μεγαλώναμε. Και αυτά τα παιδιά θα πρέπει να μπαίνουν σιγά σιγά για να ζυμωθούν και να μάθουν περισσότερα».

Για τα ταλέντα: «Ταλέντα πάντοτε υπήρχαν στην Κύπρο. Είμαστε ποδοσφαιρομάνα. Πρέπει αυτά τα ταλέντα να παίζουν. Δεν πρέπει να τα περιθωριοποιήσουν. Αν το κάνει αυτό η Ομόνοια θα έχει τέτοια βάση που θα μπορεί να κτίσει πολυκατοικία».

Για τον αγώνα με την Λέγκια: «Πρέπει να βελτιωθούμε λίγο επιθετικά. Πρέπει να ανέβει λίγο ο Ντούρις που ακόμη δεν έχει μπει στο κλίμα. Θα ήταν πολύ χρήσιμος ο Κακουλλής στο αυριανό παιχνίδι και θα φανεί η απουσία του. Θα δυσκολευτούμε αύριο, δεν είναι εύκολο. Η Λέγκια είναι μια πολύ καλή ομάδα και παίζει στην έδρα της. Περιμένω πως και αυτοί θα προσέχουν επίσης τα νότα τους. Δεν θα μπουν πολλά τέρματα και ο πιο τυχερός, με τα πιο λίγα λάθη θα κερδίσει. Εύχομαι να κερδίσει η Ομόνοια».

Για τον Ντούρις: «Ξέρει τον παίκτη ο Μπεργκ. Θα κάνουν υπομονή και θα του δώσουν την ευκαιρία του. Πιστεύω πως με την πάροδο του χρόνου, ο Ντούρις θα ανέβει και θα βοηθήσει την ομάδα».

Για το αν είναι φαβορί η Ομόνοια στη φετινή σεζόν: «Η Ομόνοια απ’ την περσινή σεζόν χρειαζόταν 2-3 προσθήκες καλές για να μπορεί φέτος να πάρει το πρωτάθλημα. Έχουμε απουσίες. Έφυγε ο Ντάρμπισαϊαρ και χάσαμε τον Ακιντόλα. Οι προσθήκες όμως που έγιναν τώρα θα καλύψουν τα κενά. Η ομάδα φέτος θα κτυπήσει το πρωτάθλημα απ’ την αρχή. Δεν θα κρυφτεί. Θα πει απ’ την αρχή πως φέτος πάμε για πρωτάθλημα».

Πηγή: 24sports.com.cy