Home TOP NEWS Αισιοδοξούν στην ΚΟΠ και προχωρούν με το 50% της χωρητικότητας των γηπέδων

Αισιοδοξούν στην ΚΟΠ και προχωρούν με το 50% της χωρητικότητας των γηπέδων


Η Κύπρος αντιμετωπίζει σε ικανοποιητικό βαθμό την αναζωπύρωση του κορωνοϊού που χτυπάει την Ευρώπη και αυτό σύμφωνα με πληροφορίες από τα ενδότερα της ΚΟΠ επιτρέπει στην ομοσπονδία να αισιοδοξεί ότι θα εφαρμόσει κανονικά το πρωτόκολλο που είχε ετοιμάσει πριν από την έναρξη του μαραθωνίου σε σχέση με τη σταδιακή αύξηση των φιλάθλων στους αγώνες της Α’ Κατηγορίας.

Σύμφωνα με αυτό, κατά την περίοδο των φιλικών αγώνων τα στάδια θα έπρεπε να φιλοξενούν μέχρι 500 φιλάθλους, ενώ στη δεύτερη φάση, που άρχισε από τις 18/8 και θα ολοκληρωθεί στις 17/9, ο μέγιστος αριθμός ατόμων που θα φιλοξενεί το κάθε στάδιο ανέρχεται στο 33% της συνολικής χωρητικότητάς του.

Δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη της τρίτης φάσης, που αρχίζει στις 18/9, η Κύπρος καταγράφει χαμηλό ποσοστό κρουσμάτων κορωνοϊού, γεγονός που κάνει την ΚΟΠ να αισιοδοξεί για περαιτέρω άνοιγμα των γηπέδων. Αν η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας συνεχίσει να είναι το ίδιο καλή όπως το τελευταίο διάστημα, τότε οι ιδιοκτήτες των γηπέδων θα προχωρήσουν σε νέες διευθετήσεις ώστε το κάθε στάδιο να φιλοξενεί φιλάθλους σε ποσοστό ίσο με το 50% της χωρητικότητάς του.

Στο πρωτόκολλο, που ετοιμάστηκε από την ιατρική επιτροπή, η οποία συστάθηκε από την ΚΟΠ, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες του κράτους, αναφέρεται ρητά ότι αυτό θα εφαρμόζεται για όση χρονική διάρκεια θα υπάρχουν μέτρα προφύλαξης κατά της COVID-19 από τις αρμόδιες αρχές.

«Στις περιπτώσεις», προστίθεται, «που οι αρμόδιες υπηρεσίες δημόσιας υγείας του Υπουργείου Υγείας αναθεωρούν τα μέτρα, θα αναπροσαρμόζεται ανάλογα και το υφιστάμενο πρωτόκολλο». Ακόμη και στην αναφορά που γίνεται για την αύξηση των φιλάθλων κατά την τρίτη φάση υπογραμμίζεται ότι η αλλαγή στο ποσοστό σε 50% θα εξαρτηθεί από την πορεία της επιδημιολογικής εικόνας της COVID-19 και των ανάλογων αποφάσεων του κράτους.

Ως εκ τούτου η μόνη περίπτωση για να ανατραπεί το πλάνο της ΚΟΠ είναι το υπουργείο να κρίνει ότι ελλοχεύουν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία με βάση τον αριθμό των κρουσμάτων. Εφόσον λοιπόν δεν υπάρξει ανατροπή των υφιστάμενων δεδομένων και το πρωτόκολλο εφαρμοστεί ως έχει, τότε η αύξηση των φιλάθλων θα φέρει ανακούφιση στις ομάδες, οι οποίες είδαν τα ταμεία τους να «αιμορραγούν» από την πανδημία.

Πηγή: gipedo.politis.com.cy