Home TOP NEWS Αντρέας Χαρίτου: “Είναι μεγάλη ατυχία για εμάς τους Ομονοιάτες”

Αντρέας Χαρίτου: “Είναι μεγάλη ατυχία για εμάς τους Ομονοιάτες”


Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Ανδρέας Χαρίτου μίλησε στον Super Sport fm 104.0 για το αποψινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

«Μπαίνοντας σε αυτή την φάση και γνωρίζοντας τον αντίπαλο ήμασταν το αουτσάιντερ αλλά γνωρίζαμε ότι υπήρχαν και αρκετές πιθανότητες. Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα περιόρισε αρκετά τις πιθανότητες αλλά για να θέλουμε να λεγόμαστε μεγάλη ομάδα με φιλοδοξίες, πρέπει να κυνηγήσουμε τις ελπίδες μας».

Θα πρέπει να αλλάξει η τακτική προσέγγιση: «Το θέμα γκολ μπορείς να το πετύχεις με διάφορες τακτικές. Η Ομόνοια δεν θα ρισκάρει από την αρχή, θα είναι προσεκτική στην άμυνα. Θα το πάρει συντηρητικά τουλάχιστον μέχρι το τέλος του α΄ ημιχρόνου».

Πρέπει να το απολαύσουν οι ποδοσφαιριστές: «Μετά το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα είπαν όλοι ότι σκοπός ήταν να απολαύσουν τα ματς με τον Ολυμπιακό χωρίς να πεθάνουμε αν δεν τα καταφέρουμε. Είχε ήδη επιτευχθεί ένας στόχος που κυνηγούσε χρόνια η ομάδα, να φύγει εκείνο το άγχος και το βάρος που υπήρχε στον κόσμο αλλά καμιά ομάδα όταν έχει δυνατότητα να μπει σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι αδιάφορη».

Φαίνεται ότι γίνεται καλή δουλειά στην ομάδα: «Από πέρσι είναι ξεκάθαρο ότι η ομάδα δουλεύει σε γερές βάσεις, υπάρχει ένα πλάνο το οποίο ακολουθούν όλοι και εξού και τα αποτελέσματα και δη με την υλοποίηση του μεγάλου στόχου».

Αυτό χτίσει την Ομόνοια των πολλών επόμενων χρόνων; «Οι βάσεις που μπήκαν με κάνουν να αισθάνομαι σιγουριά ότι η ομάδα θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί και τα επόμενα χρόνια».

Για τις ευκαιρίες των νεαρών Κύπριων: «Χρησιμοποιήθηκαν αρκετοί νεαροί Κύπριοι οι οποίοι έδειξαν ότι αξίζουν, έχουν προοπτική και βοηθούν την ομάδα όσες φορές χρειάστηκαν. Αυτό επιβεβαιώνει την πολύ καλή δουλειά».

Για τα θέματα με τον κορωνοϊο και τις απώλειες: «Δεν γνωρίζω τις απώλειες αλλά όσοι κληθούν να παίξουν θα ανταποκριθούν. Η ομάδα έδειξε ότι έχει βάθος. Το πλάνο θα είναι συντηρητικό να μην επιτρέψουν στον Ολυμπιακό να σκοράρει για να μην δυσκολέψει ή ήδη δύσκολη προσπάθεια και θα περιμένει η ομάδα την ευκαιρία. Με ένα γκολ».

Η άποψη σας για τον Φαμπιάνο: «Είναι ο τερματοφύλακας που ψάχναμε, στην τέλεια ηλικία, πολύ καλά σωματικά προσόντα και με εμπειρίες σε υψηλό επίπεδο. Ευτυχώς συνεχίζει από εκεί που έμεινε πέρσι. Η Ομόνοια έχει έναν πολύ καλό τερματοφύλακα».

Χωρίς την δύναμη του κόσμου της η Ομόνοια: «Αυτό είναι το παράπονο μας. Τώρα που η ομάδα έχει βγει από την μεγάλη κρίση και έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και μπήκε σε ομίλους να μην μπορούμε να την απολαμβάνουμε από το γήπεδο. Είναι μεγάλη ατυχία για εμάς τους Ομονοιάτες. Ελπίζουμε η επιστήμη να βρει λύση και να επιστρέψουμε στο γήπεδο».