Home TOP NEWS Νικολακόπουλος: “Ο κλάψας ο Μπεργκ πρόκειται για καλό προπονητή”

Νικολακόπουλος: “Ο κλάψας ο Μπεργκ πρόκειται για καλό προπονητή”


Ο γνωστός ρεπόρτερ του Ολυμπιακού Πειραιώς, Κώστας Νικολακόπουλος σε νέο άρθρο του ασχολείται και πάλι στο παιχνίδι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με τους “ερυθρόλευκους”.

Αναλυτικά το άρθρο του:

“Δεν μπορεί να… πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός κι ο προπονητής του γιατί απέκλεισαν την Ομόνοια. Είχαν χρέος, καθήκον να την περάσουν, και το έκαναν. Όμως, από την άλλη, μην υποτιμάμε αυτή την πρόκριση. Εγώ το έχω πει και το ξαναλέω: αν η Ομόνοια βρεθεί στη συνέχεια της σεζόν στην πορεία της ΑΕΚ η, του ΠΑΟΚ, οι ελληνικές ομάδες θα δεινοπαθήσουν! Κι ας δούμε αν θα δικαιωθώ…

Ας δούμε τι πραγματικά έγινε στα δύο παιχνίδια: Στο Καραϊσκάκη το αποτέλεσμα ήταν 0-0 έως το 69’, που άνοιξε το σκορ με πέναλτι. Το δε 2-0 έγινε στο 92’…Ακόμη και χθες η κυπριακή ομάδα ήταν ανταγωνιστική για 60 λεπτά, ειδικά στο α΄ ημίχρονο την λες και πιο επικίνδυνη.

Δεν είναι σοβαρή κριτική παιχνιδιού να σταθούμε μόνο στο τι έγινε μετά το 60’, όταν η Ομόνοια όντως δεν άντεξε, ξεφούσκωσε και θα μπορούσε να φάει και τρία γκολ. Δεν έχει νόημα να μένεις μόνο σε μισή ώρα παιχνιδιού. Γιατί στα πρώτα 60 λεπτά η Ομόνοια θα μπορούσε να προηγηθεί στο σκορ, είτε με την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή στο κόρνερ, είτε στις περιπτώσεις των σωτήριων τάκλιν των Μπα και Σεμέδο. Στο δε ίδιο διάστημα δηλαδή μέχρι το 60’, ο Ολυμπιακός ναι μεν ήλεγχε το ματς και δεν πιέζονταν αφόρητα, αλλά είχε απειλήσει μόλις δύο φορές, με τον Ελ Αραμπί και τον Ραντζέλοβιτς.

Τώρα που έχουμε δει το έργο, λέμε ότι ο Ολυμπιακός έπρεπε να φύγει με το διπλό και πιθανόν κάνοντας και σκορ. Όμως, αν οι Κύπριοι προηγούνταν στο ημίχρονο με 1-0, που θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί, το β΄ ημίχρονο ίσως να μην ήταν καθόλου εύκολο για τους νταμπλούχους Ελλάδας. Αν μη τι άλλο θα ήταν αγχωτικό, γιατί οι «ερυθρόλευκοι» θα έμπαιναν στην επανάληψη ξέροντας ότι δεχόμενοι ένα ακόμη γκολ θα πήγαιναν στην αγωνία της παράτασης. Η δε Ομόνοια θα είχε εντελώς άλλη ψυχολογία, ξέροντας ότι στην παράταση είχε πάει και στους τρεις προηγούμενους γύρους, με ισάριθμες προκρίσεις

Κι αυτός ο  Μπεργκ, μπορεί να είναι «κλάψας» με τη διαιτησία, αλλά πρόκειται για καλό προπονητή. Τα διαβάζει καλά τα παιχνίδια-ακόμη και τον τρόπο που κάνει τις πάσες του ο Σεμέδο από πίσω προς τα χαφ του Ολυμπιακού είχε παρατηρήσει κι είχε «κόψει». Και οι αλλαγές του ήταν σωστές-με το που είδε ότι από το 60’ άρχισε η ομάδα του να χάνει στροφές, πέρασε δύο φρέσκους στο 69’”.