Home TOP NEWS Σταύρος Παπαδόπουλος: «Η ΟΜΟΝΟΙΑ θα παρουσιαστεί πιο επιθετική»

Σταύρος Παπαδόπουλος: «Η ΟΜΟΝΟΙΑ θα παρουσιαστεί πιο επιθετική»


Μίνι συνέντευξη στην ιστοσελίδα protathlima.com και στον αθλητικογράφο Χαράλαμπου Παρπεττά, παραχώρησε ο παλαίμαχος Κύπριος ποδοσφαιριστης και προπονητής, πρώην παίκτης και αρχηγός του Ολυμπιακού Πειραιώς Σταύρος Παπαδόπουλος, λίγε ώρες πριν από τον επαναληπτικό αγώνα των πλέυ-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η συνέντευξη:

Κύριε Παπαδόπουλε λίγες ώρες πριν το παιχνίδι πως το περιμένετε μετά την νίκη του Ολυμπιακού με 2-0 στο πρώτο ματς.

«Δεν έχει τελειώσει ακόμα η υπόθεση πρόκριση. Πιστεύω ότι θα γίνει καλό παιχνίδι και θα το απολαύσουμε. Η Ομόνοια θα επιδιώξει να ανατρέψει τα δεδομένα. Ο Ολυμπιακός σαφώς έχει πολύ σημαντικό προβάδισμα αλλά είναι ποδόσφαιρο, όλα μπορούν να συμβούν».

Πως περιμένετε να προσεγγίσουν το παιχνίδι οι δύο ομάδες;

«Από τη στιγμή που η Ομόνοια κυνηγά δύο γκολ θα παρουσιαστεί πιο επιθετική. Είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα ρισκάρει και θα ανεβάσει ψηλά αρκετούς παίκτες. Το ερώτημα είναι αν αυτό θα το κάνει από το ξεκίνημα του παιχνιδιού. Είμαι περίεργος να δω ποια θα είναι η στρατηγική που θα επιλέξει ο Χένινγκ Μπεργκ. Ο Ολυμπιακός σίγουρα θα προσπαθήσει να πετύχει ένα γκολ για να «σκοτώσει» το παιχνίδι. Θεωρώ ότι θα βρει χώρους από τη στιγμή που η Ομόνοια θα προσπαθήσει να επιτεθεί και είναι θέμα το πώς θα το εκμεταλλευτεί. Η εκτίμηση μου είναι ότι θα βρίσκεται στο βασικό σχήμα ο Ελ Αραμπί σήμερα».

Πως κρίνετε την παρουσία των δύο ομάδων μέχρι στιγμής;

«Εγώ είπα και πριν από το πρώτο παιχνίδι ότι αν ήταν ο περσινός Ολυμπιακός δεν θα έδινα καμία πιθανότητα στην Ομόνοια. Έφυγαν όμως σημαντικοί παίκτες και η ομάδα δεν έκανε κανονική προετοιμασία φέτος. Η Ομόνοια είναι πιο έτοιμη με περισσότερα επίσημα παιχνίδια και καλύτερη προετοιμασία. Ο Ολυμπιακός υπερέχει σαφώς όσον αφορά την ποιότητα αλλά χρειάζεται χρόνος για φτάσει στο επίπεδο που ήταν πέρσι».

Την πορεία της Ομόνοιας πως την βλέπετε;

«Έκανε τεράστια πρόοδο. Ξεκίνησε από πέρσι να φαίνεται η πολύ καλή δουλειά. Είναι μια ομάδα με πολύ καλή οργάνωση σε όλα τα επίπεδα. Καθαρά ποδοσφαιρικά βλέπω μια ομάδα που έχει πάρα πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία. Κοιτάζει πρώτα να μην δεχθεί κάποιο γκολ. Χωρίς να σημαίνει ότι είναι αμυντική ομάδα. Είναι πολύ συμπαγής, με συνοχή στις γραμμές που παράλληλα διαθέτει πολύ καλούς χειριστές της μπάλας. Υπάρχει μια εξέλιξη στο παιχνίδι της από την περσινή χρονιά. Είναι μεγάλη υπόθεση ότι κράτησε τον βασικό κορμό και παρουσιάζεται ακόμα πιο δεμένη φέτος. Αυτό που της λείπει είναι το εύκολο σκοράρισμα. Φτιάχνει προϋποθέσεις, έχει συνεργασίες αλλά χρειάζεται πιστεύω κάποιους παίκτες με πιο ποιοτικά τελειώματα για να γίνει ακόμα καλύτερη».

Ο Ολυμπιακός θα είναι τόσο δυνατός όπως την προηγούμενη περίοδο μετά τους παίκτες που έφυγαν;

«Πιστεύω ναι, κάποια στιγμή θα φτάσει τα περσινά επίπεδα. Έχω σε μεγάλη εκτίμηση τον Πέδρο Μαρτίνς. Αυτός είναι η μεγάλη δύναμη του Ολυμπιακού. Κι ευτυχώς που έμεινε στον Ολυμπιακό παρά το γεγονός ότι έχασε το πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ στην πρώτη του χρονιά. Φάνηκε από τότε η ικανότητα του προπονητή».