Home TOP NEWS Φίλιππος και Σαράφης θυμήθηκαν στο ΠΑΟΚ – ΟΜΟΝΟΙΑ, 44 χρόνια μετά

Φίλιππος και Σαράφης θυμήθηκαν στο ΠΑΟΚ – ΟΜΟΝΟΙΑ, 44 χρόνια μετά


ΠΑΟΚ και Ομόνοια είχαν συναντηθεί και στο παρελθόν, στο πλαίσιο του Κυπέλλου πρωταθλητριών το 1976. Ο σκόρερ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Φίλιππος Δημητρίου, μίλησε στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για εκείνο το παιχνίδι, το γκολ που πέτυχε, το οποίο αποκάλυψε πως δεν ήταν με πέναλτι αλλα με σουτ, τον Σταύρο Σαράφη και τα τωρινά δεδομένα. Ο «Καίσαρας» μάλιστα φιλοξενήθηκε στην ίδια εκπομπή και θυμήθηκε με τη σειρά του εκείνο το ματς.

Αναλυτικά όσα είπε αρχικά ο Δημητρίου:

«Κάτι θυμάμαι. Πέρασαν πολλά χρόνια, σίγουρα υπάρχει στο μυαλό μου. Ήταν ένα καλό παιχνίδι. Παίζαμε με μια τεράστια ομάδα, είχε καλούς παίκτες και ήταν καλή ομάδα. Αν δεν κάνω λάθος ήταν η Εθνική Ελλάδος. Θυμάμαι ότι ήταν ένα σουτ έξω από την περιοχή και όχι πέναλτι. Υπήρχε κόσμος. Ήταν πραγματικά Τούμπα. Νομίζω το γκολ του ΠΑΟΚ είχε πετύχει ο Σαράφης».

Για Σαράφη: «Ήταν τεράστιος παίκτης. Ξεχώρισε όπως και ο Κούδας και άλλοι»

Για το τι θυμάται από εκείνα τα παιχνίδια: «Εμείς ήμασταν μια νέα ομάδα με νεαρούς παίκτες αλλά είχαμε θέληση για ποδόσφαιρο. Παίζαμε καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο. Είχαμε καλά αποτελέσματα. Δυσκολέψαμε τον ΠΑΟΚ αρκετά στην Τούμπα, στη Λευκωσία σίγουρα ήταν ανώτερος. Θυμάμαι όταν ήταν 1-0 στην Τούμπα είχαμε ένα πέναλτι και ο Καϊφάς αντί να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, σταμάτησε να διαμαρτυρηθεί και δεν έβαλε γκολ».

Για ΠΑΟΚ – Ομόνοια: «Είμαι ΠΑΟΚτσής. Σίγουρα τον πρώτο λόγο έχει ο ΠΑΟΚ καθώς είναι ανώτερη ομάδα αλλά η Ομόνοια έχει παίκτες καλούς και ένα προπονητή διαβασμένο. Ελπίζω να διαβάσει τον ΠΑΟΚ και να φέρει ένα καλό αποτέλεσμα. Έχει και τις αδυναμίες του ο ΠΑΟΚ. Σίγουρα είναι πιο αδύνατος από τα προηγούμενα χρόνια. Ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες που μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Η Ομόνοια έχει πολύ καλή αμυντική γραμμή και έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα».

A generic square placeholder image with rounded corners in a figure.

«Δεν θα είναι εύκολο το ματς για ΠΑΟΚ»
Στη συζήτηση συμμετείχε και ο έτερος σκόρερ εκείνης της αναμέτρησης, Σταύρος Σαράφης, ο οποίος τόνισε ότι το ματς δεν θα είναι εύκολο για τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Στην Κύπρο όταν παίζαμε ήμουν πάντα σκόρερ. Έκανα και το μοναδικό μου χατ τρικ στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Λευκωσίας. Έβαλα το καλύτερο μου γκολ σε εκείνο το παιχνίδι. Από την Ομόνοια είχα ένα γνωστό τον Καϊφα Σωτήρη».

Για ατάκα Μπόλονι και ΠΑΟΚ: «Δεν έχει άδικο σε αυτό που είπε ο Μπόλονι. Δικαιολογημένα το είπε αυτό λοιπόν. Δεν θα μπορούσε να είναι σε καλύτερη φάση ο ΠΑΟΚ».

Για ΠΑΟΚ – Ομόνοια: «Δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι. Έχει πολύ καλή οργάνωση η Ομόνοια. Η αμυντική της διάταξη είναι πάρα πολύ σταθερή. Θέλει προσοχή».