Home TOP NEWS Φώτης Παπουλής: “Θα προσπαθήσω να βρω ρυθμό για βοηθήσω την ομάδα”

Φώτης Παπουλής: “Θα προσπαθήσω να βρω ρυθμό για βοηθήσω την ομάδα”


Ο Φώτης Παπουλής παραχώρησε δηλώσεις στο περιοδικό της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για παιχνίδι με την Ένωση Νέων Παραλιμνίου. Ο Ελλαδίτης μεσοεπιθετικός αναφέρθηκε στα “κλειδιά” για να έρθει η νίκη, για το να παίζει μέσα σε λίγες μέρες σε παιχνίδι πρωταθλήματος μετά την Ευρώπη, ενώ τόνισε πως η επιστροφή του στη δράση θα τον βοηθήσει να βρεί ρυθμό.

Οι δηλώσεις του:

Πώς περιμένεις το παιχνίδι με την Ένωση; «Σίγουρα αυτά τα παιχνίδια κρύβουν κινδύνους. Αν δεν παρουσιαστείς έτοιμος και καλά διαβασμένος τότε θα έχεις πρόβλημα. Είναι ομάδες που προσεγγίζουν το παιχνίδι με αμυντική τακτική, κλείνουν καλά τους χώρους και πρέπει να βρεις τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να μπορέσεις να ανοίξεις τους διαδρόμους και να πετύχεις κάποιο γκολ και να κερδίσεις».

Ποια είναι τα κλειδιά για να έρθει η νίκη σε τέτοιου είδους παιχνίδια; «Τα κλειδιά είναι να έχεις καλή κατοχή της μπάλας, να αλλάζεις γρήγορα την μπάλα ανάμεσα στις γραμμές και να προσπαθήσεις είτε από τα άκρα, είτε από τον κεντρικό άξονα να διασπάσεις αυτές τις άμυνες. Αν παίζεις γρήγορο και καλό ποδόσφαιρο τότε το γκολ θα έρθει πιο γρήγορα και θα μπορέσουμε να διασπάσουμε την άμυνα τους. Και όταν γίνει αυτό τότε θα ανοιχτεί ο αντίπαλος και θα μπορέσουμε να κάνουμε πιο εύκολα το παιχνίδι μας».

Πόσο εύκολη είναι για τους ποδοσφαιριστές η μετάβαση από ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι σε αυτό του πρωταθλήματος; «Σίγουρα δεν είναι και το εύκολο. Αυτές οι εμπειρίες σε δυναμώνουν περισσότερο και σε κάνουν να έχεις καλύτερη ψυχολογία στο πρωτάθλημα. Γιατί όταν αντιμετωπίζεις ομάδες ευρωπαϊκού βεληνεκούς μετά έρχεσαι στο κυπριακό πρωτάθλημα και έχεις περισσότερη αυτοπεποίθηση. Έτσι το έχω νιώσει εγώ. Σίγουρα υπάρχει μεγάλη κούραση γιατί φτάσαμε Παρασκευή ξημερώματα και είχαμε δύο μέρες για ξεκούραση. Όμως έχουμε ένα ρόστερ πολύ καλό και ποιοτικό και μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σε αυτά τα παιχνίδια. Υπάρχει ποιότητα στην ομάδα και όποιος αγωνιστεί θα βοηθήσει για να έρθει η νίκη σε παιχνίδια που ακολουθούν ενός ευρωπαϊκού αγώνα».

Επέστρεψες στη δράση μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα. Πώς ένιωσες; «Επέστρεψα στη δράση μετά την τιμωρία μου. Όταν θες σαν ποδοσφαιριστής να αγωνίζεσαι και να αποκτάς ρυθμό είναι καλύτερα να αγωνίζεσαι παρά να είσαι εκτός. Η αλήθεια είναι πως δεν με βοήθησε πολύ αυτή η διακοπή, αλλά θα προσπαθήσω σιγά-σιγά να βρω τον ρυθμό μέσω των παιχνιδιών και να μπορέσω να βοηθήσω όσο μπορώ την ομάδα».