Home TOP NEWS Ηλίας Χαραλάμπους: ” Ο Μπεργκ βγήκε λίρα εκατό για την ΟΜΟΝΟΙΑ”

Ηλίας Χαραλάμπους: ” Ο Μπεργκ βγήκε λίρα εκατό για την ΟΜΟΝΟΙΑ”


Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Κύπρου, Ηλίας Χαραλάμπους μίλησε στο ραδιόφωνο του Active  (1074 &102,5) και στην εκπομπή του Ιάκωβου Κακουρή και Πανίκου Θεοδοσίου “Βάλε ένα γκολ” και σχολίασε την επιλογή του Γιόχαν Βάλεμ να χρησιμοποιεί στα παιχνίδια της Εθνικής μας νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Επίσης ο Ηλίας Χαραλάμπους αναφέρθηκε στις τοποθετήσεις του και στον Χένινγκ Μπεργκ και στο γεγονός ότι κάποιοι ήθελαν την απομάκρυνση του μετά το παιχνίδι με την Πάφο FC, ωστόσο παρέμεινε εκεί και τώρα βγήκε λίρα εκατό για την ΟΜΟΝΟΙΑ.

Οι δηλώσεις του:

Πάμε στα δικά μας, έχουμε παιχνίδι της Εθνικής αύριο. Όλοι έχουν διαπιστώσει ότι κάτι δεν πάει καλά. Το ίδιο και η Ομοσπονδία, ψάχνουμε να βρούμε ένα νέο μοντέλο για να πορευτούμε. Ήσουν πολλά χρόνια διεθνής, 15 χρόνια. Ξέρεις όσο λίγοι τα αποδυτήρια της ομάδας. Πώς τα βλέπεις; «Είναι η ομάδα όλων μας, έτσι πρέπει να την βλέπουμε. Σίγουρα δεν αρχίσαμε καλά τη διοργάνωση. Από ότι φαίνεται μπήκε ένα πλάνο να προωθηθούν νεαρά παιδιά. Σίγουρα κάτι πρέπει να έχουν αποφασίσει και είμαι σίγουρος ότι δεν γίνεται τυχαία. Όλοι μας θέλουμε αποτελέσματα. Εγώ δεν θα αναλύσω αν το πλάνο με τους νεαρούς είναι σωστό, αλλά θα πω ότι πρέπει να στηριχθεί από όλους. Πιστεύω ότι αν το στηρίξουμε σε κάποια φάση θα δούμε αποτελέσματα. Χρειάζεται υπομονή. Πρώτα πρέπει να στηριχθεί ο κ. Βάλεμ με το πλάνο που έχουμε για 1-2 χρόνια και αν το πλάνο δεν πάει καλά μετά να πάρουμε αποφάσεις. Θυμάμαι όταν ήρθε ο κ. Μπεργκ είχα πάει στο γήπεδο 1-2 παιχνίδια και τι δεν είχε ακούσει ο άνθρωπος. Μετά το παιχνίδι με την Πάφο ζητούσαν οι περισσότεροι να φύγει ο κ. Μπεργκ. Και είδαμε μετά ότι βγήκε λίρα εκατό ο άνθρωπος. Πρέπει να δίνουμε χρόνο».

Έχουμε ως κυπριακό ποδόσφαιρο το έμψυχο δυναμικό και την τεχνογνωσία να πάμε σε τελική φάση του Euro; «Ίσως να ήταν καλύτερο ένα μείγμα με νεαρούς και πιο έμπειρους παίκτες. Σίγουρα λάθη θα γίνουν. Από τα λάθη θα μάθουμε. Yπάρχει το έμψυχο δυναμικό. Βλέπουμε και αρκετούς νεαρούς που μπήκαν στα βαθειά με τις ομάδες τους. Και τα παιδιά της Ομόνοιας και άλλων ομάδων και πρέπει να κάνουμε υπομονή».