Home TOP NEWS «Απόψε βλέπουμε την ΟΜΟΝΟΙΑ στους ομίλους»

«Απόψε βλέπουμε την ΟΜΟΝΟΙΑ στους ομίλους»


Καλεσμένος στην εκπομπή Γιουρόπα Λιγκ είναι απόψε ο πρώην πρόεδρος του σωματείου Λώρης Κυριάκου ο οποίος δήλωσε:

«Είναι μία ιστορική βραδιά για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Πρώτη παρουσία και απόψε βλέπουμε την ΟΜΟΝΟΙΑ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Το 2018 έγινε μία ιστορική αλλαγή στην ΟΜΟΝΟΙΑ ύστερα από έντονες διαβουλεύσεις με Παπασταύρου και συμφωνήσαμε να εκχωρήσακμε το ποδοσφαιρικό τμήμα. Ήταν καθαρά μία απόφαση λόγω του οικονομικού. Τότε ήταν στα 18 εκατομμύρια το χρέος. Ήταν δύσκολο να μιλόυμε για επιβίωση. Πήραμε την απόφαση αυτή μέσα στις συνθήκες τότε και ένυτονη κριτική. Σκύψαμε το κεφάλι, δουλέψαμε και την π΄ρωτη χρονιά είχαμε σαν σωματείο εξαιρετικά αποτελέσματα. Α τρόπαια που κέρδισε τότε το σωματείο ήταν ταπεριςσότερα. Στο ποδόσφαιρο η πρώτη χρονιά της αλλαγής ήταν αποτυχημένη. Αιτία ήταν ο λίγος χρόνος που έπρεπε να στηθεί η ομάδα και μέσα στη βιασύνη έγιναν λάθη».  

Ήταν σταθμός η αλλαγή του διοικητικόυ μοντέλου: «Ήταν μία ιστορική στιγμή για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Άλλαξε η διαχειρηση του ποδοσφαιρικού τμήματος και αποδείχθηκε ότι ήταν σωστή. Το χρέος μειώθηκε κατά 3,5 εκατομμύρια. Σε ότι αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι βλέπουμε που βρίσκεται η ΟΜΟΝΟΙΑ. Αυτός ήταν ο στόχος. Να δώσουμε ξανά την περηφάνια στον ΟΜΟΝΟΙΑτη».

Για τον αγώνα: «Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία πολύ καλή ομάδα. Πήγαμε στη Τούμπα και θα κυνηγήσουμε το βαθμολογικό κέρδος. Είναι το πρώτο μας παιχνίδι και παίζει και ο ψυχολογικός παράγοντας ρόλο. Θεωρώ ότι μπορούμε να έχουμε κέρδος διότι έχουμε ένα προπονητή που έδειξε εξαιρετική δουλειά και έμπειρους πάικτες που μπορούμε να στηριζόμαστε πάνω τους».

Για τον Χένινγκ Μπεργκ: «Είναι ένας προπονητής ο οποίος έκανε κάτι που κανένας δεν τόλμησε μέχισήμερα. Έβαλγε μωρά να αγωνιστούν. Ήταν ένα βήμνα επιτυχημένο. Σήμερα η ομάδα έχει παίκτες που δείχνουν πολύ καλά στοιχεία. Ήταν καιρό στην Κύπρος. Όλες οι ομάδες πέταξαν εκατομμύρια σε ξένους χωρίς να δώσουν και είναι καιρός να δούμε τα μωρά τα δικά μας. Το ποδόσφαιρο αυτό είναι. Βγάζεις ποδοσφαιριστές, πουλάς, έχεις εισοδήματα, κτίζεις και προχωράς».