Home TOP NEWS Μέσα σε μία τετραετία έπαιξαν 120 παίκτες στην ΟΜΟΝΟΙΑ

Μέσα σε μία τετραετία έπαιξαν 120 παίκτες στην ΟΜΟΝΟΙΑ


Το ενδιαφέρον ρεπορτάζ είναι του Σίμου Παφίτη της ιστοσελίδας goalnews και αφορά δημοσίευση του διεθνούς Ποδοσφαιρικού Παρατηρητηρίου CIES και η οποία παραθέτει την έρευνα της για 87 πρωταθλήματα παγκοσμίως και τον αριθμό των παικτών που αγωνίστηκαν στους συλλόγους από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019.

Στην Κύπρο, σε σωματειακό επίπεδο η ομάδα που χρησιμοποίησε τους περισσότερους ποδοσφαιριστές σε αγώνες πρωταθλήματος μέσα σε αυτό το διάστημα ήταν η ΟΜΟΝΟΙΑ. Οι πράσινοι έκαναν τρόπο ζωής το «ράβε – ξήλωνε» σε κάθε μετεγγραφική περίοδο με αποτέλεσμα να φορέσουν τη φανέλα με το «τριφύλλι» 120 ποδοσφαιριστές.

Το σκηνικό αυτό σταμάτησε το φετινό Καλοκαίρι, αφού μετά από αρκετά χρόνια διατηρήθηκε ο κορμός της ομάδας και αποκτήθηκαν μόνο έξι ποδοσφαιριστές. Άλλωστε, το αρνητικό αυτό στοιχείο εντοπίστηκε εξ αρχής από την Ομάδα Προγραμματισμού της ΟΜΟΝΟΙΑ και ήταν στις προτεραιότητες του Νεόφυτου Λάρκου η στελέχωση της ομάδας με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που δεν θα είχαν ημερομηνία λήξης την επόμενη μετεγγραφική περίοδο.

Στη δεύτερη θέση με τη συμμετοχή περισσότερων παικτών έρχεται η Νέα Σαλαμίνα (113 παίκτες), ακολουθούν Δόξα (111), ΑΕΛ (110), Ανόρθωση (103), ΑΠΟΕΛ (97) και Απόλλων (96).

Πηγή: goalnews.com