Home TOP NEWS Σπύρος Νεοφυτίδης:”Όταν πατώνεις σε όλα τα επίπεδα, κάτι κάνεις λάθος…”

Σπύρος Νεοφυτίδης:”Όταν πατώνεις σε όλα τα επίπεδα, κάτι κάνεις λάθος…”


Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΠΑΣΠ σε ραδιοφωνικές δηλώσεις του στον Super Sport Fm (104.0) αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που απασχολούν τον σύνδεσμο ποδοσφαιριστών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την ανακοίνωση του ΠΑΣΠ για τους αναβληθέντες αγώνες του Εθνικού και της Νέας Σαλαμίνας: «Το σκεπτικό αφορά την υγεία και την προστασία των αθλητών. Βρίσκονταν σε περίοδο αδράνειας για περίοδο 22 ημερών περίπου και τώρα τους βάζουν σε ένα τόσο πολύ βαρυφορτωμένο πρόγραμμα, κάτι που εγκυμονεί προβλήματα για την υγεία τους. Πρέπει και επιβάλλεται να μεταφερθούν οι αγώνες μέσα στο Νοέμβριο για να επανέλθουμε με το μικρότερο ρίσκο. Το ίδιο πρέπει να ισχύσει και για τον ΑΣΙΛ. Δυστυχώς, ρισκάρουμε την υγεία των ποδοσφαιριστών για χάρη της διοργάνωση του Euro U17. Καλά κάναμε και πήραμε τη διοργάνωση, όμως έπρεπε να σχεδιάσουν καλύτερα τον προγραμματισμό. Δεν μπορείς να επικαλείσαι την υγεία των αθλητών για τα δικά σου συμφέροντα και μετά από 4 μήνες να ορίζεις αγώνες σε θανατηφόρες ώρες. Αυτό είναι υποκρισία και γίνεται για το άμεσο κέρδος που θα έχουν κάποιοι από τη διοργάνωση του Euro U17. Τον Μάρτιο που έπρεπε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, δεν το έκαναν. Τον Σεπτέμβριο, έπρεπε στο πρωτόκολλο να προκαθορίζουν το τι θα ίσχυε στα κρούσματα».

Τι έπρεπε να γίνει; «Να τηρούν τα πρωτόκολλα και να καταγραφούν κάτω τα δεδομένα που πρέπει να ισχύουν για τα κρούσματα που θα είχαμε. Εφόσον γνώριζες το πρόγραμμα, όφειλες να πάρεις κάποια μέτρα. Θα έπρεπε να άλλαζε η μορφή του κυπέλλου. Δεν θα έπρεπε να  μπουν στο κύπελλο οι ομάδες της Β΄ Κατηγορίας. Πλέον, κινδυνεύουμε να μην ολοκληρωθεί ούτε το πρωτάθλημα, ούτε το κύπελλο. Έπρεπε να βρεθούν οι λύσεις από τον Μάρτιο. Οφείλουν να σεβαστούν την υγεία των ποδοσφαιριστών. Ήταν καίριας σημασίας το να τελείωνε το πρωτάθλημα πέρσι, γιατί θα βλέπαμε τα προβλήματα και θα οργανωνόμασταν καλύτερα φέτος. Δυστυχώς στην ομοσπονδία δεν υπάρχει επικοινωνία. Στείλαμε αμέτρητες επιστολές και δυστυχώς δεν παίρνουμε απαντήσεις. Κάποιοι προχωρούν μόνοι τους και έρχεται το ένα λάθος μετά το λάθος. Κάποια πράγματα που αφορούν τα μέλη μας, πρέπει να τα σεβαστούν. Έχουμε υποχρέωση να τα ακολουθήσουν. Δεν μπορούν να παραβιάζουν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Είμαστε στον πάτο της Ευρώπης, όπως είναι δυστυχώς η Εθνικής μας. Όταν πατώνεις σε όλα τα επίπεδα, κάτι κάνεις λάθος. Οφείλουν να αλλάξουν τακτική».

Για τους ποδοσφαιριστές: «Ήμασταν πολύ κοντά στην απεργία στη Β΄ Κατηγορία. Πρέπει και οι ποδοσφαιριστές να καταλάβουν ότι ο σεβασμός χρειάζεται θυσίες. Το ίδιο και για να αποκτηθούν κάποια πράγματα».