Home TOP NEWS Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Προεδρικό – Το επόμενο 48ώρο θα ανακοινωθούν νέα...

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Προεδρικό – Το επόμενο 48ώρο θα ανακοινωθούν νέα μέτρα

Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην παρουσία του υπουργού Υγείας, της υπουργού Εργασίας και των μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Ομάδας του Υπουργείου Υγείας.


Κατά τη σύσκεψη οι ειδικοί παρουσίασαν την επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων ημερών και κατέθεσαν προτάσεις και απόψεις για νέα έκτακτα μέτρα, που θα μπορούσαν να αναχαιτίσουν την κατάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες την Τετάρτη θα ανακοινωθούν τα μέτρα και την αναγγελία τους θα κάνει, μέσω διαγγέλματος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης υπέδειξε πως εντός των επομένων 48 ωρών θα ληφθούν οι αναγκαίες αοπφάσεις με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. «Θα ανακοινωθούν την ώρα που πρέπει οι αναγκαίες αποφάσεις, είπε ο Νίκος Αναστασιάδης.

«Η Κύπρος δεν μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση από το ότι συμβαίνει στις άλλες χώρες, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά παγκόσμια. Το σύστημα Υγείας είναι έτοιμο, αλλά δεν θέλουμε να δούμε φαινόμενα που είδαμε σε άλλες χώρες. Μας απασχολεί η οικονομία, η κόπωση του κόσμου, αλλά πάνω από όλα μας απασχολεί η οικονομία . Εάν επεκταθεί σε ηλικιωμένους, αυξηθούν οι εισαγωγές στα νοσηλευτήρια και πιθανότατα και οι θάνατοι. Αναγνωρίζω την κόπωση του κόσμου όμως την ίδια ώρα δεν μπορούμε να αδιαφορήσουμε για τους κινδύνους», δήλωσε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Τα μέτρα προανήγγειλε λίγο προηγουμένως ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παναγιώτης Σεντώνας ο οποίος ανέφερε πως ο Πρόεδρος της Δημοκραρίας προήδρευσε σύσκεψης με την επιστημονική ομάδα. Τα μέλη ενημέρωσαν εκτενώς για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

«Τα μέλη της επιστημονικής ομάδας κατέθεσαν τις απόψεις και τις εισηγήσεις τους σε σχέση με ενδεχόμενα μέτρα οι οποίες θα μελετηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις απο την Κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες», ανέφερε ο κ. Σεντώνας.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκαν οδηγίες στον Υπουργό Υγείας να ετοιμάσει πακέτο μέτρων τα οποία θα παρουσιαστούν την Τετάρτη στη συνεδία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Πηγή:reporter.com.cy