Home TOP NEWS Όταν οι τρεις Μαραντόνα έπαιξαν στην Γρανάδα (PHOTOS-VIDEOS)

Όταν οι τρεις Μαραντόνα έπαιξαν στην Γρανάδα (PHOTOS-VIDEOS)


Η Γρανάδα, μπορεί να είναι μια ομάδα σχετικά άσημη, ωστόσο είναι και η μοναδική της οποίας τη φανέλα έχουν φορέσει… τρεις Μαραντόνα και μάλιστα ταυτόχρονα στο ίδιο παιχνίδι!

Προφανώς, ο ένας εκ των τριών είναι ο Ντιέγκο και οι άλλοι δυο, τα αδέρφια του, Λάλο και Ούγο. Και μπορεί ο «Ντιεγκίτο» να ήταν ο σπουδαιότερος, ωστόσο και οι δυο αδερφοί του έκαναν σημαντική καριέρα. Ο Ούγο αγωνίστηκε σε Άσκολι, Ράγιο Βαγιεκάνο και Ραπίντ Βιέννης, ενώ ο Λάλο φόρεσε τη φανέλα της Μπόκα Τζούνιορς και δοκίμασε, επίσης, την τύχη του στην Ιαπωνία και στον Καναδά. Για τον Λάλο, μάλιστα, ο Ντιέγκο έλεγε ότι ήταν πολύ καλύτερος ακόμα και από τον ίδιο!

δ

Και τα τρια αδέρφια όμως ευτύχησαν να παίξουν παρέα στη μικρή Γρανάδα! Ο ισπανικός σύλλογος είχε αποκτήσει τον Ούγο και οι άνθρωποί της σκέφτηκαν, για να γιορτάσουν την απόκτησή του, να διοργανώσουν ένα φιλικό και να καλέσουν και τους άλλους δύο παίκτες της οικογένειας.

Ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, Ντιέγκο Μαραντόνα, έθεσε βέβαια έναν όρο για να παίξει στο συγκεκριμένο φιλικό, φορώντας τη φανέλα της Γρανάδα. Αντίπαλος σ΄αυτή τη φιλική αναμέτρηση να είναι μια… soft ομάδα, ώστε να μην τον τραυματίσει κάποιος αντίπαλος. Έτσι, επιλέχθηκε η σουηδική Μάλμε και το παιχνίδι έγινε στις 15 Νοεμβρίου 1987.

δ

Παρούσα στο γήπεδο ήταν φυσικά όλη η οικογένεια Μαραντόνα. Γονείς, σύζυγοι, ακόμα και η Ντάλμα, η κόρη του Ντιέγκο, μωρό τότε. Στο αεροδρόμιο, μάλιστα, είχαν συγκεντρωθεί πολλοί οπαδοί για να υποδεχθούν τον μεγάλο Μαραντόνα, ο οποίος τότε έπαιζε στη Νάπολι. Με το που πάτησε το πόδι του, ο κόσμος φώναζε το όνομά του ρυθμικά και του πετούσε χαρτάκια.

δ

Η Γρανάδα χρειάστηκε, μάλιστα, να πληρώσει 3,5 εκατομμύρια πεσέτας για να ναυλώσει το αεροπλάνο με το οποίο ταξίδεψε από τη Νάπολη. Ο «Ντιεγίτο» σκόραρε, φορώντας το «9» καθώς είχε αφήσει το «10» στον Λάλο, η Γρανάδα νίκησε με 3-2 και αυτό το παιχνίδι έμεινε στην ιστορία.


Από goleador.org