Home TOP NEWS Άποψη φιλάθλου: Οι θέσεις που αντανακλούν δύο διαφορετικούς κόσμους, η βασιλόπιττα και...

Άποψη φιλάθλου: Οι θέσεις που αντανακλούν δύο διαφορετικούς κόσμους, η βασιλόπιττα και το… φλουρί!


Αγωνιστικά η ομάδα μας νοσεί και δεν χρειάζεται ειδικός, να γνωματεύσει για να το αντιληφθούμε.

Τελευταία όμως, εκτός από την αγωνιστική κάμψη της ομάδας μας, παρατήρησα ότι  έχει ξεσπάσει «πόλεμος» μεταξύ μας για το αν πρέπει να μείνει ή να φύγει ο Μπεργκ. Μια αντιπαράθεση που πρέπει να τελειώσει σύντομα για το καλό της ομάδας.

Βλέπουμε τον κόσμο μας αυτές τις δύσκολες ώρες, χωρισμένο σε δύο απόψεις. Σ΄ αυτούς που τον στηρίζουν και θέλουν να μείνει, γιατί έχει τόσα πολλά να δώσει αλλά θέλει τον χρόνο του και σ΄ αυτούς που τον θέλουν, εδώ και ΤΩΡΑ να φύγει, γιατί δεν έχει τίποτα άλλο να μας προσφέρει.

Μια σύγκρουση που αν την δούμε λίγο ευρύτερα, αντανακλά τις όψεις δυο διαφορετικών κόσμων. Του μεν πρώτου, του Μπεργκ, που μεγάλωσε μέσα σε μια  οργανωμένη Νορβηγική και μετέπειτα Αγγλική συσταρισμένη χώρα, που θέλει χρόνο και υπομονή για να οικοδομήσει κάτι και από την άλλη,  εμάς που μεγαλώσαμε μέσα σ΄ ένα άρπα κόλλα και γεμάτο αμφισβητήσεις σύστημα, που δεν ανεχόμαστε το παραμικρό στραβοπάτημα και δεν έχουμε υπομονή για τίποτα, πάρα μόνο άμεσα αποτελέσματα και μάλιστα επιτυχή.

Έχουμε δυο μονομάχους, από την μια μεριά τον Νορβηγό, που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του και εμμονικά να μην ακούει κουβέντα για τις αντιδράσεις του κόσμου και απέναντι του εμάς τους σιασιούριες που να κάτσει η μουγιά πάνω μας νευριάζουμε, να θέλουμε αβρατινί νίκες εχτές και θέλουμε την κεφαλή  του Μπεργκ, ξεχνώντας όσα μας πρόσφερε, επι πίνακι.

Ήδη ο κόουτς που μέχρι προ τίνος έχαιρε της απόλυτης εμπιστοσύνης μας, άρχισε με τα συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα, να  αμφισβητείται.

Την μεγαλύτερη πάντως ευθύνη για την αντιπαράθεση και τον όλο αυτό τον αχταρμά που δημιουργήθηκε την φέρει ο ίδιος, με  τις λανθασμένες ενέργειες του, τόσο σε θέματα τακτικής και προγραμματισμού, όσο και με τις άστοχες δηλώσεις του.

Ενώ μας έλεγε πριν λίγο καιρό  ότι έχει μια ποιοτική και πλήρη ομάδα και στη ουσία δεν χρειάζεται μεταγραφές, διαπιστώσαμε (δεν χρειάζεται νασαι φακτορας) ότι η ομάδα μας φωνάζει, με την κούραση που παρουσιάζει ότι έχει άμεση ανάγκη από μεταγραφές. Τουλάχιστον επιθετικό και  δεκάρι. Αποκορύφωμα οι δηλώσεις του, μετά τον αγώνα με τον Ερμή ότι δεν έκανε αλλαγές γιατί δεν είχε τον κατάλληλο παίκτη να κάνει την διαφορά στο πάγκο ξεχείλισε το ποτήρι.

Δεν ξέρω αν όλα αυτά τα κάνει λόγω του ότι υποτίμησε το Κυπριακό ποδόσφαιρο και το βλέπει υπεροπτικά ή αν μόνο τον ενδιαφέρει η πορεία του στη Ευρώπη ή αν έχει βρει άλλη ομάδα.

Ο προπονητής μας, πάντως σχοινοβατεί, πάνω από το θυμωμένο κόσμο της ομάδας και χρειάζεται ένα σερί καλών  εμφανίσεων για να διαφανεί πόσο ακόμα θα κοουτσάρει την ομάδα ή πιο συγκεκριμένα αν θα κόψει την πράσινη βασιλόπιττα.

Ο κύριος Μπεργκ, πρέπει να κατανοήσει, κάτι που του διαφεύγει, ότι αν θα μείνει ή όχι στη ομάδα μας,  ο κόσμος της Ομόνοιας το αποφασίζει.

Σήμερα, κανονικά, δεν πρέπει να ασχοληθεί με τον ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει  να δώσει το είναι του, στο αγώνα της Δευτέρας, που θα ναι το κομβικό σημείο της παραπέρα πορείας, όχι μόνο της δικής του αλλά και της ομάδας μας στο πρωτάθλημα.

Με νίκη επι του Αποέλ, κε Μπεργκ σίγουρα θα κόψεις την βασιλόπιττα, μην σου πω ότι θα βρεις και το φλουρί

Πράσινος Άνακτας!!