Home TOP NEWS Νικόλας Γεωργίου: “«Η ΟΜΟΝΟΙΑ αν φέρει έναν παίκτη δυναμίτη στην επίθεση ή...

Νικόλας Γεωργίου: “«Η ΟΜΟΝΟΙΑ αν φέρει έναν παίκτη δυναμίτη στην επίθεση ή εξτρέμ δεν χάνει το πρωτάθλημα”


Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Νικόλας Γεωργίου μίλησε στο ραδιόφωνο του Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» με τους Ιάκωβο Κακουρή και Πανίκο Θεοδοσίου.

Ο Νικόλας Γεωργίου ανάφερε τους τρεις λόγους που η ΟΜΟΝΟΙΑ εμφανίζεται μεταλλαγμένη τις τελευταίες βδομάδες και έφτασε τις τέσσερις διαδοχικές νίκες μετά την επιτυχία επί της Ανόρθωσης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Πώς κατάφερε η Ομόνοια να βρει ρυθμό; Που το αποδίδεις; «Η Ομόνοια εγώ την περίμενα ότι θα έβρισκε ρυθμό γιατί έχει φύγει από την Ευρώπη, δεύτερον έχει ανέβει ο Τιάγκο και τρίτον υπάρχει ταχύτητα στην επίθεση».

Τώρα την απέκτησε την ταχύτητα στην επίθεση δεν την είχε πάντα; «Αφού το είπε και ο προπονητής…».

Εννοείς για την παρουσία του Ασάντε; «Ναι. Και έχει ανέβει κάπως ο Παπουλής. Δεν είναι ο Παπουλής που ήταν στον Απόλλωνα, αλλά αν δείτε τα γκολ που πέτυχε η Ομόνοια στα τελευταία παιχνίδια είναι από κάθετες πάσες και με ταχύτητα των παικτών στη μεσοεπιθετική γραμμή».

Τον αδίκησες λίγο τον Παπουλή; Πάντα ήταν ζωντανός και γρήγορος… «Δεν ήταν ο Παπουλής των τελευταίων 2-3 βδομάδων. Ήταν έξω από τα νερά του. Η άποψη είναι ότι επειδή αλλάζουν συνεχώς θέσεις και είναι γρήγοροι παίκτες οι μπάλες φεύγουν συνέχεια κάθετα. Και πέρυσι η Ομόνοια έτσι έπαιζε, με κάθετες προς τον Μποτεάκ, τον Ακιντόλα, τον Ντάρμπισαϊαρ. Αμυντικά η Ομόνοια είναι άριστα στημένα. Όταν κλέψει μπάλες παίζει είτε με κάθετες είτε με τους ακραίους μπακ».

Θα είναι ρίσκο να βγει ο Ασάντε από την ενδεκάδα; «Δεν ξέρω, ο προπονητής ξέρει. Την άποψη τη δικιά μου δεν φοβάμαι να την πω. Η Ομόνοια χρειάζεται επιθετικό που να παίζει στο χώρο. Να μπορεί να πιάσει την κάθετη πάσα. Θέλουμε ένα γρήγορο επιθετικό».

Το ότι ο Βίτορ Γκόμες δεν είναι στην ενδεκάδα στα τελευταία παιχνίδια, πιστεύεις βοήθησε την Ομόνοια να είναι πιο γρήγορη; «Ο Βίτορ με τον Τζόρντι δεν είναι γρήγοροι. Ο Κούσουλος κάνει τρεξίματα box to box. Το ίδιο και ο Τζιωνής. Ο Βίτορ είναι καλύτερος με την μπάλα. Ο Κούσουλος έχει πάρει τα πάνω του, ο Τζιωνής είναι σε ψηλές πτήσεις εδώ και καιρό. Με τον Βίτορ και τον Τζόρντι η Ομόνοια έπαιζε παράλληλα, τώρα παίζει πιο κάθετα και είναι δομημένη σε αυτό το στυλ παιχνιδιού».

Πριν από ένα μήνα ο Λέτσιακς ήταν κάτω σε απόδοση, θυμάμαι ότι όλοι έλεγαν για σέντρες στην εξέδρα και τέτοια. Χθες τα έκανε όλα… «Εσείς οι δημοσιογράφοι ψάχνετε το εξιλαστήριο θύμα. Είτε είναι ο Λέτσιακς, είτε ο Μάριος, είτε ο Νικόλας. Αυτοί οι παίκτες όσο και αν σας φαίνεται παράξενο είναι η αρχή της ομάδας. Έρχεται ο Λέτσιακς, ξεκινά από την άμυνα και με τη φόρα που έρχεται δεν υπάρχει άμυνα που μπορεί να τον σταματήσει. Ο εξτρέμ δεν μπορεί να τον ακολουθήσει, γιατί προτού το καταλάβει είναι πίσω από την άμυνα. Οι μπακ της Ομόνοιας πρέπει να είναι έτσι, δεν γίνεται να περιμένεις τα πάντα από τους εξτρέμ. Η Ομόνοια δεν έχει κλασσικό εξτρέμ στα αριστερά, στα δεξιά υπάρχει. Ο Τιάγκο ή όποιος και να είναι συγκλίνει και ανεβαίνει συνεχώς ο Λέτσιακς».

Στην άλλη πλευρά ο Σέχου μπορεί να κάνει το ίδιο; «Όχι, αυτός δίνει ισορροπία στα ανασταλτικά. Όταν έχει κατοχή η Ομόνοια βγαίνει και αυτός, αλλά δεν μπορεί να το κάνει πίσω από την άμυνα του αντιπάλου, όπως ο Λέτσιακς. Όμως, αμυντικά είναι πολύ καλύτερος από τον Λέτσιακς».

Ο Μπεργκ είπε χθες ότι θέλουμε παίκτη καλύτερο από αυτούς που έχουμε. Βλέπεις ελλείμματα; Πόσες μετεγγραφές πρέπει να κάνει; «Η Ομόνοια αν φέρει έναν παίκτη δυναμίτη στην επίθεση ή εξτρέμ δεν χάνει το πρωτάθλημα. Εκτός και αν συνεχιστούν τα μαγικά του Ασάντε ή εάν επιστρέψει ο Ντούρις και σκοράρει».