Home TOP NEWS Πανίκκος Ξιούρουπας: “Να κάνει αυτό που κάνει με σωστή τακτική και να...

Πανίκκος Ξιούρουπας: “Να κάνει αυτό που κάνει με σωστή τακτική και να επιβάλει το δικό της παιχνίδι”


Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ αλλά και της Ανόρθωσης, Πανίκκος Ξιούρουπας μίλησε στον Super Sport FM 104.0 για το αποψινό ντέρμπι μεταξύ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και της Ανόρθωσης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Νομίζω θα ήταν ότι καλύτερο για την Ομόνοια μιας και είναι το τελευταίο ματς της χρονιάς απέναντι σε ένα μεγάλο αντίπαλο, θα ήταν ότι καλύτερο και μετά την παρουσία της ομάδας στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Η Ομόνοια σε όλη αυτή την πορεία αν εξαιρέσουμε κάποια ματς με μικρές ομάδες μας έχει συνηθίσει με ωραίους αγώνες και στην Ευρώπη με σοβαρή τακτική αμυντικά και επιθετικά. Μετά τους ομίλους παίζει χωρίς πίεση, έπαιξε πολύ καλά ματς, όμως, βλέπουμε ότι από την μέρα που ολοκληρώθηκαν οι αγώνες της στην Ευρώπη η ομάδα παρουσιάζεται πολύ καλή και με νικηφόρα αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι η συνέχεια θα είναι ανάλογή χωρίς να σημαίνει ότι δεν θα έχει άλλες απώλειες στο πρωτάθλημα. Δεν μπορεί καμιά κυπριακή ομάδα να το παίζει σε δύο ταμπλό (Κύπρος και Ευρώπη), δεν μπορείς να προσαρμοστείς εύκολα ιδιαίτερα στην Κύπρο.

Τι πρέπει να κάνει απόψε η Ομόνοια για να νικήσει;
«Να κάνει αυτό που κάνει με σωστή τακτική και να επιβάλει το δικό της παιχνίδι. Μας έχει συνηθίσει να παίρνει αυτό που θέλει σε μεγάλα ματς. Είναι μεγάλη ομάδα η Ανόρθωση, πειθαρχημένη με τον Τιμούρ Κετσπάγια και δεν είναι τυχαία που είναι στις πρώτες θέσεις. Οι δύο ομάδες κεντρίζουν τον ενδιαφέρον μας προσφέρουν θέαμα και είμαι σίγουρος ότι και απόψε αυτό θα δούμε αν και πολλοί πιστεύουν ότι θα είναι κλειστό, πιστεύω θα μας προσφέρον ωραίο παιχνίδι απόψε…».

Οι απουσίες της Ομόνοιας επηρεάζουν στο αποψινό ματς;
«Δεν θα επηρεάσουν πιστεύω καθόλου, η μόνη θέση είναι αυτή του τερματοφύλακα δεν υποτιμώ τον Παναγή αλλά το λέω λόγω της μεγάλης αποχής. Πιστεύω ότι υπάρχει το ρόστερ για να κτυπήσει το ματς και τους τρεις βαθμούς. Δεν είμαι της άποψη ότι μια ομάδα θα βασιστεί πάνω σε έναν παίκτη δεν έχει Μέσι ή Ρονάλντο. Είναι ομαδικό στην Κύπρο το ποδόσφαιρo».