Home TOP NEWS Άνταμ Βέζερ για την παρουσία του στην Κύπρο, την ΟΜΟΝΟΙΑ, τον κόσμο...

Άνταμ Βέζερ για την παρουσία του στην Κύπρο, την ΟΜΟΝΟΙΑ, τον κόσμο της και τον Λανγκ


Συνέντευξη στην ιστοσελίδα «Cfbfootball.com», παραχώρησε ο Άνταμ Βέζερ, πρώην τερματοφύλακας της Ομόνοιας που έπαιξε επίσης σε Αναγέννηση Δερύνειας και Αλκή Ορόκλινη. Ο Ούγγρος παλαίμαχος κίπερ, ο οποίος κρέμασε… τα γάντια του το 2014 (σήμερα είναι 46 χρόνων), αφηγείται στο πως κατέληξε στην Κύπρο για λογαριασμό της Δερύνειας πρώτη φορά και πως μετεγγράφηκε ακολούθως στην Ομόνοια.

Μίλησε για την κατάκτηση του κυπέλλου με το «τριφύλλι», τον τεράστιο ανταγωνισμό μεταξύ Ομόνοιας και ΑΠΟΕΛ στο κλασικό κυπριακό ντέρμπι, αλλά και για τον συμπατριώτη του Άνταμ Λανγκ, που παίζει σήμερα στην ομάδα της πρωτεύουσας.

Για το γεγονός ότι έπαιξε σε Χόνβεντ και Μακάμπι Τελ Αβίβ και τον τρόπο με τον οποίο κατέληξε σε Αναγέννηση και μετά σε Ομόνοια, είπε αρχικά: «Ήθελα να δείξω τι μπορούσα να κάνω στο κυπριακό πρωτάθλημα και ήλπιζα να πάρω μια προσφορά από ένα μεγαλύτερο κλαμπ. Μετά από λίγους επιτυχημένους αγώνες (σ.σ. με τη φανέλα της Αναγέννησης), η Ομόνοια μου έκανε μια προσφορά. Το ήξερα ότι μόλις υπέγραψα, θα ήμουν μέρος ενός δημοφιλούς και επιτυχημένου σωματείου στο νησί».

Για τις εντυπώσεις του και τον παίκτη που είχε ξεχωρίσει πρόσθεσε: «Η σχέση μεταξύ των παικτών ήταν καλή, γι’ αυτό κερδίσαμε το κύπελλο. Μου άρεσε να είμαι μέλος της ομάδας. Ο Κώστας Καϊάφας είναι θρύλος στην Ομόνοια. Στο γήπεδο ήταν πάντα παθιασμένος και σέβεται πολύ την ομάδα».

Για το πρωτάθλημα του 2005-06 το οποίο διεκδίκησε σχεδόν έως το τέλος η Ομόνοια, αλλά το κατέκτησε ο Απόλλωνας, είπε: «Ήταν οδυνηρό που χάθηκε ο τίτλος έτσι, αλλά ο Απόλλωνας ήταν πολύ καλός εκείνη τη χρονιά (σ.σ. το κατέκτησε ως η μοναδική αήττητη ομάδα σ’ όλη την Ευρώπη».

Ακολούθως, μίλησε για τα ντέρμπι Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ και ένα γκολ που είχε δεχθεί από το κέντρο: «Το ντέρμπι σε κάθε χώρα είναι κάτι ιδιαίτερο. Η νίκη δίνει μια συναρπαστική αίσθηση. Χάνοντας, λοιπόν, είναι πολύ κακό. Ήταν πάντα λυπηρό να βλέπουμε τα πρόσωπα των οπαδών μετά από μια ήττα, ειδικά εναντίον του ΑΠΟΕΛ. Ο τερματοφύλακας δέχεται έντονη κριτική μετά από κάθε γκολ που δέχεται, είναι σαν να… πεθαίνει λίγο. Αυτό έπαθα και εγώ όταν δέχθηκα εκείνο το τέρμα».

Για τον κόσμο της Ομόνοιας είπε: «Η Ομόνοια έχει τη μεγαλύτερη βάση θαυμαστών στο νησί. Ήταν ωραίο να παίζεις μπροστά τους.»

Για τον συμπατριώτη του Άνταμ Λανγκ υπογράμμισε: «Ο Άνταμ είναι ένας έξυπνος κεντρικός αμυντικός. Ένας βασικός παίκτης για την εθνική ομάδα. Φυσικά, έχει βελτιωθεί στην Ομόνοια».

Το μήνυμα του στους Ομονοιάτες: «Λαός ολέ, τριφυλλάρα ολέ, πράσινε Θεέ… Κάπως έτσι πάει, έτσι (σ.σ. γέλια);».

Από: 24sports.com.cy