Home TOP NEWS Απόδραση τίτλου από το «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΟ» για την ΟΜΟΝΟΙΑ

Απόδραση τίτλου από το «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΟ» για την ΟΜΟΝΟΙΑ


Απόδραση τίτλου από το «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΟ» για την Ομόνοια. Οι «πράσινοι» κάνοντας  εμφάνιση κυριαρχίας κέρδισαν για την 20η αγωνιστική, δεύτερη στον Όμιλο 1-4 την Ανόρθωση 3-0 σετ.

Με τη νίκη αυτή που είναι η τρίτη επί της «Μεγάλης Κυρίας» έχοντας και ένα αγώνα λιγότερο, η Ομόνοια που συμπλήρωσε 17 σερί νίκες ανέβηκε στους 48 βαθμούς οκτώ παραπάνω από την Ανόρθωση.

Η Ανόρθωσις σε ένα πολύ κρίσιμο αγώνα δεν τα κατάφερε και εξανέμισε αρκετές ελπίδες τίτλου.

H Oμόνοια πήρε το ψυχολογικό προβάδισμα και προηγήθηκε 0-1 στο ντέρμπι  όταν επικράτησε 23-25 σε 28’ .

Στο δεύτερο σετ οι «πράσινοι» επέβαλαν τον ρυθμό της, ξέφυγε 16-22 και έβαλε βάσεις νίκης με το 16-25 σε 22’ για το 0-2 σετ.

Στο τρίτο σετ η ομάδα του Σ. Σάββα μπήκε εξίσου δυνατά προηγήθηκε 00-05 και 03-09. Η Ομόνοια δημιούργησε νταμπλ – σκορ 06-12, αλλά η Ανόρθωσις κατάφερε να «μαζέψει» τη διαφορά 11-15. Η «Μεγάλη Κυρία» μείωσε στο -2  19-21 και το σετ απέκτησε τεράστιο ενδιαφέρον.

Οι «πράσινοι» συνέχισαν να έχουν το προβάδισμα σε καθοριστικό σημείο του σετ 22-23. Παρά την πίεση της Ανορθώσεως, η Ομόνοια κέρδισε στους έξτρα πόντους με 24-26 σε 30’ και εξασφάλισε την πλέον σημαντική νίκη της χρονιάς.

ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ (Κ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΕΛΗΣ): Χρυσοστόμου, Torres, Knezevic, Perreira, Kοντός, Χριστοφόρου – Λίμπερο: Χαραλαμπίδης – Αλλαγές:  A. Σαββίδης.

ΟΜΟΝΟΙΑ (Σ. ΣΑΒΒΑ): Προδρόμου, Rangel, Eλευθερίου, Α. Πετρακκίδης, Αλεξίου,dos Santos – Λίμπερο: Πλατρίτης. – Αλλαγές:

Πηγή:ΚΟΠΕ