Home TOP NEWS Έγινε εισήγηση για πρόσληψη ξένων διαιτητών σε επαγγελματική βάση

Έγινε εισήγηση για πρόσληψη ξένων διαιτητών σε επαγγελματική βάση


Τις πληροφορίες παραθέτει η ιστοσελίδα goalnews.com, στο ρεπορτάζ το οποίο υπογράφει ο αθλητικογράφος Πανίκος Θεοδοσίου.

Αναλυτικά:

Tα θέματα που πρόεκυψαν το τελευταίο διάστημα στο πρωτάθλημα με τις λανθασμένες αποφάσεις των διαιτητών, ανάγκασαν και αναγκάζουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ να επεξεργάζονται διάφορες εισηγήσεις, που θα βοηθήσουν να απαλειφθούν τα θέματα που υπάρχουν. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, κατά τη διάρκεια του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας σχετικά με τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος συζητήθηκε και θέμα διαιτησίας.

Σύμφωνα με την πληροφόρησή μας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκε επί τάπητος εισήγηση για την πρόσληψη ξένων διαιτητών σε επαγγελματική βάση, για να μην υπάρχει η προκατάληψη πως κάποιοι Κύπριοι έγιναν επαγγελματίες και κάποιοι άλλοι όχι, όπως γίνεται και σε άλλα πρωταθλήματα με συμβόλαιο εργοδότησης. Πιο συγκεκραμένα, η εισήγηση αφορά στην πρόσληψη μικρού αριθμού ξένων διαιτητών, τους οποίους θα αναζητήσει ο αρχιδικαστής Μίλοραντ Μάζιτς με τις διασυνδέσεις που έχει ο ίδιος, και θα φέρει ενώπιων της ΚΟΠ τα ονόματα για έγκριση.

Η εισήγηση που τέθηκε στο τραπέζι θα είναι να τους προσφερθεί συμβόλαιο εργοδότησης για έναν χρόνο και αν αυτοί ανταποκριθούν στις απαιτήσεις να ανανεωθεί η συνεργασία για ακόμη έναν χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο αν μη τι άλλο μπορεί να εξασφαλιστεί πως αν κάποιος δεν είναι καλός θα μπορεί η ΚΟΠ να διακόψει τη συνεργασία.

Το ζητούμενο με την εισήγηση καθόδου ξένων επαγγελματιών διαιτητών είναι να κερδίσει χρόνο και η Σχολή διαιτησίας ώστε να καταφέρει να βγάλει νέα άτομα που θα μπορούν να ανταποκριθούν στην αποστολή τους. Αυτό από τη στιγμή που, όπως ειπώθηκε, λίγοι Κύπριοι διαιτητές μπορούν να ανταποκριθούν και να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους

Η εισήγηση έγινε δεκτή με θετικά σχόλια από τα μέλη του Δ.Σ., αλλά παράλληλα λέχθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίας πως το θέμα θα πρέπει να ξανασυζητηθεί για να παρθούν σωστές αποφάσεις για τη βοήθεια και των δυο πλευρών. Και της κυπριακής διαιτησίας και του κυπριακού ποδόσφαιρου.