Home TOP NEWS Κλείτος Ερωτοκρίτου: “Υπάρχουν οι ικανότητες για να μπορέσει να φτάσει στον τελικό...

Κλείτος Ερωτοκρίτου: “Υπάρχουν οι ικανότητες για να μπορέσει να φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου”


Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ομάδας μας Κλείτος Ερωτοκρίτου μίλησε στον Super Sport FM 104,0 και την εκπομπή «Δώδεκα στα Σπορ».

Μερικές από τις τοποθετήσεις του Κλείτου Ερωτοκρίτου:

Για την αμυντική λειτουργία της Ομόνοιας: «Η αμυντική λειτουργία εκπροσωπεί καλύτερα την ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ. Αυτή περιλαμβάνει όλη την ομάδα και εγώ προσωπικά θυμάμαι την δική μας την ομάδα, όπου φτιάξαμε μεγάλα ρεκόρ συνεχόμενων αγώνων χωρίς να δεχτούμε τέρμα, ενώ είναι το δεύτερο παγκόσμια ρεκόρ και έχει τιμηθεί και ο τερματοφύλακας της εποχής μας. Πάντα είχε την άποψη πως η καλύτερη επίθεση είναι η άμυνα, νιώθω ευτυχής γιατί η ομάδα μου λειτουργεί με αυτό τον τρόπο. Όταν έχεις και το ανάλογο υλικό, τότε είναι βέβαιο ότι πας μπροστά. Σε όποιο πρωτάθλημα του κόσμου και να ανατρέξεις, οποιαδήποτε χρονιάς, η πρωταθλήτρια έχει την καλύτερη ή την δεύτερη καλύτερη άμυνα».

Για το μυστικό της άμυνας: «Χρειάζονται τα άτομα που θα είναι οι στύλοι της ομάδας, γύρω από τους οποίους θα περιστρέφονται και οι υπόλοιποι. Αρχικά ο τερματοφύλακας και τουλάχιστον ένας κεντρικός αμυντικός, που θα έχει άψογη συνεργασία με τους συμπαίκτες του. Μετά χρειάζεται η στήριξη του κέντρου. Με έναν μυαλωμένο ποδοσφαιριστή, με καλό προσανατολισμό, που θα κινείται σαν μαέστρος. Και λίγο πιο μπροστά, στους επιθετικούς, που αν δουλεύει σωστά η ομάδα, θα βοηθάει και αυτός με τη σειρά του. Αν δουλεύει σωστά η ομάδα, που είναι δύσκολο, χρειάζεται ποιοτικούς και καλούς παίκτες. Με τρεις ηγέτες, τη σωστή δουλειά και την τακτική δουλειά μπορεί να πετύχει τα πάντα. Η Ομόνοια έχει καλούς ποδοσφαιριστές».

Για τον Φαμπιάνο: «Προσωπικά πιστεύω πως ο καλύτερος τερματοφύλακας που θυμάμαι, ήταν ο Αντρέας Κωνσταντίνου της ΑΕΛ. Πιστεύω πως ο Φαμπιάνο έχει περάσει τον Αντρέα Κωνσταντίνου. Πιστεύω πως είναι ο καλύτερος που έχει περάσει από την Κύπρο».

Για το ντέρμπι του Κυπέλλου: «Το ευτύχημα για την καλή ομάδα, είναι πως υπάρχουν δύο αγώνες. Έτσι μπορείς να διορθώσεις αν κάτι δεν πάει καλά στο πρώτο παιχνίδι. Χρειάζεται περισσότερη προσοχή, περισσότερη δουλειά, προσγείωση. Είναι 180 λεπτά και περισσότερα με τις καθυστερήσεις, έτσι χρειάζονται πολλά πράγματα. Υπάρχουν όμως οι ικανότητες για να μπορέσει να φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου».