Home TOP NEWS Χριστοφόρου: «Σε τελικό πρωταθλήματος φαβορί η ΟΜΟΝΟΙΑ… το κύπελλο ο Ολυμπιακός»

Χριστοφόρου: «Σε τελικό πρωταθλήματος φαβορί η ΟΜΟΝΟΙΑ… το κύπελλο ο Ολυμπιακός»

Ο Κύπριος κόουτς, Χριστάκη Χριστοφόρου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Active, ανέφερε πως η Ομόνοια έχει 66% πιθανότητες να κατακτήσει το πρωτάθλημα, ενώ οι κυανόλευκοι 33%, με όλους, να είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν τον τίτλο σε έναν «τελικό».


Όλα όσα είπε:

Τι σας κάνει εντύπωση από τον Απόλλωνα των τελευταίων αγωνιστικών και τι άλλαξε στην ομάδα; «Να πούμε ότι με τον Σωφρόνη Αυγουστή ήταν πολύ πιο επιθετική ομάδα. Ενδιαφερόταν περισσότερο να σκοράρει, παρά να αμυνθεί, ενώ με τον κύριο Πετράκη έχει μια πιο κοντρολαρισμένη ομάδα. Δεν επιτίθεται τόσο πολύ όσο προηγουμένως, αλλά δεν δέχεται επιθέσεις. Πιο δύσκολα σκοράρει, αλλά πιο δύσκολα δέχεται τέρμα. Χρειάστηκε λίγος χρόνος για να μάθει τους παίκτες του. Τώρα, τους γνωρίζει καλύτερα και μπορεί να βγάλει περισσότερα από τον καθένα. Επίσης, οι παίκτες έμαθαν τι ζητά ο προπονητής και αποδίδει καλύτερα η ομάδα. Το μομέντουμ που κέρδισε στα τελευταία ματς, κερδίζοντας την Ομόνοια στα τελευταία λεπτά, ισοφαρίζοντας την Ανόρθωση στο τελευταίο λεπτό και η επιτυχία της ΑΕΛ μετά από καιρό έδωσαν δυναμική. Το ρόστερ πάντα υπήρχε, πιστεύω είναι το καλύτερο από όλες τις ομάδες. Έκανε αντεπίθεση και κρατά την τύχη του στα δικά του χέρια».

Στην Ομόνοια διαπιστώνεται αλλαγές στον τρόπο παιχνιδιού της; «Στην αρχή η Ομόνοια ήταν η μοναδική σε όμιλο Γιουρόπα Λιγκ. Έδωσε πολλές δυνάμεις, χρειαζόταν και το έκανε το rotation. Κάποιες φορές της βγήκε, κάποιες όχι. Αποκλείστηκε από το κύπελλο και ίσως αυτό να ήταν καλό γιατί συγκεντρώθηκε στο πρωτάθλημα. Ακούγεται παράξενο, αλλά είναι η πραγματικότητα. Είναι δύσκολο στο τέλος της σεζόν να κυνηγάς δύο τίτλους Τετάρτη – Κυριακή. Από τακτικής πλευράς η Ομόνοια έχει τον βασικό τρόπο ανάπτυξης του παιχνιδιού της και διαφοροποιείται ανάλογα με τον αντίπαλο στο πώς να κάνει άμυνα. Αυτό το είχε από την αρχή της σεζόν και το συνεχίζει».

Σε ένα ενδεχόμενο «τελικού» πρωταθλήματος στο ΓΣΠ τελευταία αγωνιστική δίνεται σε κάποια ομάδα πλεονέκτημα; «Εάν ισχύουν τα υφιστάμενα βαθμολογικά δεδομένα, δηλαδή κερδίσουν Ομόνοια και Απόλλων τα δύο επόμενα παιχνίδια, σε αυτό το σενάριο η Ομόνοια θα κερδίζει το πρωτάθλημα και με ισοπαλία. Άρα, θα έχει 66% πιθανότητες και ο Απόλλων 33%. Κατά τη διάρκεια του αγώνα πολλά μπορούν να αλλάξουν που θα γείρουν την πλάστιγγα υπέρ της μίας ομάδας ή της άλλης. Ας μην ξεχνάμε το τελευταίο παιχνίδι ανάμεσά τους με την κόκκινη του Χούμποτσαν που άλλαξε τις ισορροπίες. Και οι δύο ομάδες δείχνουν μία ωριμότητα. Ο Απόλλων τα τελευταία 7-8 χρόνια διεκδικεί όλους τους τίτλους και απέκτησε την εμπειρία. Είναι έτοιμοι όλοι να διεκδικήσουν τον τίτλο σε ένα παιχνίδι. Στην Ομόνοια υπάρχουν νεαροί, αλλά υπάρχουν και οι έμπειροι παίκτες, με τον ίδιο προπονητή για δύο χρόνια και τις εμπειρίες της Ευρώπης. Άρα, έχει επίσης όλα τα εφόδια για ένα τέτοιο παιχνίδι εφόσον κριθεί ο τίτλος στο τελευταίο ματς».

Προβλέψτε μας τον πρωταθλητή και τον κυπελλούχο: «Για τον πρωταθλητή τα βαθμολογικά δεδομένα είναι εκεί και δίνουν τις περισσότερες πιθανότητες στην Ομόνοια. Για το κύπελλο θα κάνω πρόβλεψη και θα πω τον Ολυμπιακό. Θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη στο ποδόσφαιρο μας».