Home SPORTS NEWS Επίσημο: Γιούρο 2020 με παρουσία κόσμου στα γήπεδα (Ανακοίνωση ΟΥΕΦΑ)

Επίσημο: Γιούρο 2020 με παρουσία κόσμου στα γήπεδα (Ανακοίνωση ΟΥΕΦΑ)


Εξέδωσε ανακοίνωση η ΟΥΕΦΑ μέσω της οποία ενημερώνει για τα εξής:

Η UEFA με χαρά ανακοινώνει ότι θα επιτραπεί η παρουσία θεατών στα γήπεδα του EURO 2020 και επιθυμεί να εκφράσει την εκτίμησή της στις ενώσεις-μέλη της και στις εθνικές και τοπικές αρχές που συνεργάζονται στενά για την ασφαλή επιστροφή των θεατών στο γήπεδο.

Επί του παρόντος, οκτώ διοργανώτριες χώρες έχουν επιβεβαιώσει, με βάση και τις προβλέψεις τους για βελτιωμένη κατάσταση σε σχέση με την πανδημία, στις χώρες τους τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, λόγω ορισμένων παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της διάθεσης εμβολιασμού μιας χώρας, των προγραμματισμένων μέτρων για το άνοιγμα της οικονομίας και του προβλεπόμενου κάτω στον ιό λόγω της πιο ζεστής περιόδου.

Αρκετές από τις χώρες υποδοχής είχαν ήδη ενσωματώσει το EURO 2020 στην ανάπτυξη της εθνικής τους στρατηγικής ανάκαμψης. Επιπλέον, κατά τον προγραμματισμό του τελικού τουρνουά UEFA EURO 2020, η UEFA συνεργάστηκε στενά με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για να προσαρμόσει το εργαλείο αξιολόγησης κινδύνου του WHO COVID-19 για το EURO 2020.

Χώρες με δυνατότητα παρουσίας κόσμου στα γήπεδα από 25%-100% της χωρητικότητας

Η Αγία Πετρούπολη επιβεβαίωσε χωρητικότητα 50%, με δυνατότητα αύξησης της έως τα τέλη Απριλίου, ενώ η Βουδαπέστη στοχεύει να φιλοξενήσει θεατές με πλήρη χωρητικότητα, υπό την προϋπόθεση ότι οι θεατές πληρούν αυστηρές προϋποθέσεις εισόδου στο γήπεδο.

Το Μπακού έχει επιβεβαιώσει την ικανότητα του 50%, με τους ταξιδιώτες οπαδούς των συμμετεχόντων ομάδων να απαιτείται να παρουσιάσουν ένα αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής COVID-19 για να εισέλθουν στο Αζερμπαϊτζάν.

Το Άμστερνταμ, το Βουκουρέστι, η Κοπεγχάγη και η Γλασκόβη επιβεβαίωσαν την ικανότητα του 25% -33%, με το Άμστερνταμ, το Βουκουρέστι και την Κοπεγχάγη να διατηρούν ανοιχτή την επιλογή πιθανώς να αυξήσουν τις ικανότητές τους στο τέλος αυτού του μήνα, ανάλογα με την ανάπτυξη των προγραμμάτων μαζικής δοκιμής γενικές συνθήκες υγείας.

Το Λονδίνο έχει επιβεβαιώσει μια ελάχιστη χωρητικότητα 25% για τους τρεις αγώνες του ομίλου και του γύρου των 16 και ελπίζει να επιβεβαιώσει μια υψηλότερη χωρητικότητα για τους ημιτελικούς και τον τελικό στις αρχές Ιουνίου.

Μόναχο, Ρώμη, Μπιλμπάο, Δουβλίνο

Οι υπόλοιπες τέσσερις πόλεις έχουν έως τις 19 Απριλίου για να παράσχουν πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τα σχέδιά τους και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν εκείνη την ημερομηνία σχετικά με τη διοργάνωση αγώνων.

Περαιτέρω πληροφορίες για τους κατόχους εισιτηρίων στα γήπεδα τους θα κοινοποιηθούν σε εκείνο το χρονικό σημείο.

Οι οπαδοί να λάβουν υπόψη τους περιορισμούς και τις απαιτήσεις εισόδου στη κάθε χώρα

 

Όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν στις χώρες που θα γίνουν αγώνες θα δυσκολευτούν λόγω των συνεχώς μεταβαλλόμενων περιορισμών. Θα πρέπει να συμμορφωθούν με τους περιορισμούς και τις απαιτήσεις εισόδου στα σύνορα (συμπεριλαμβανομένης της καραντίνας) που ίσχυαν εκείνη τη στιγμή, καθώς δεν θα χορηγηθούν εξαιρέσεις για τους κατόχους εισιτηρίων για εννέα χώρες υποδοχής.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση