Home TOP NEWS «Εξαιρετική πορεία σε μία δύσκολη χρονιά»

«Εξαιρετική πορεία σε μία δύσκολη χρονιά»


Ακόμη ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου έκανε η Ομόνοια, η οποία και επικράτησε χθες επί της ΑΕΛ με 2-1. Στο πλαίσιο αυτό, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των «Πρασίνων» Άθως Χρυσάνθου, παραχώρησε δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και την εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι».

Τα κυριότερα σημεία:

Για την νίκη της Ομόνοιας: «Είναι πολύ σημαντική νίκη. Κάθε βαθμός είναι σημαντικός και πόσο μάλλον όταν συνοδεύεται από ανατροπή. Το σημαντικό πάντως είναι οι βαθμοί τώρα και όχι η καλή εμφάνιση».

Για την ανατροπή: «Το πιο σημαντικό είναι η αυτοπεποίθηση που δίνει στους παίκτες για τα επόμενα δυο παιχνίδια. Όταν έχεις απέναντι σου μια πολύ καλή ομάδα όπως η ΑΕΛ και να είσαι πίσω στο σκορ και με ένα όχι και τόσο καλό πρώτο ημίχρονο και να το ανατρέπεις, τότε αυτό λέει πολλά για την νοοτροπία της ομάδας. Είναι το δεύτερο παιχνίδι με την ΑΕΛ που ανατρέπει και ένα με τον Απόλλωνα και δείχνει την ποιότητα και το καλό κλίμα της ομάδας».

Για το αν έπαιξε ρόλο το γρήγορο τέρμα στο δεύτερο ημίχρονο: «Ναι και βοήθησε και στην αυτοπεποίθηση τους. Βέβαια και στο πρώτο ημίχρονο που δεν τα πήγε καλά η Ομόνοια, η ΑΕΛ σκόραρε νωρίς χωρίς να απειλήσει ιδιαίτερα. Την βοήθησε αυτό το τέρμα και έκλεισε τους χώρους στην πορεία».

Για τον Τζιωνή: «Είναι πολύ βελτιωμένος και δούλεψε πολύ. Εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Έχει τρομερή βελτίωση. Το έδειξε πριν από δυο χρόνια στις πρώτες του συμμετοχές ότι έχει καλή επαφή με τα δίχτυα. Δείχνει αποφασισμένος μπροστά από την αντίπαλη εστία».

Για το γεγονός πως η Ομόνοια έχει και δικά της παιδιά: «Ο Λοΐζου είναι μεγάλη απουσία στα τελευταία δυο παιχνίδια. Τα παιδιά έδειξαν πως είναι βασικές επιλογές. Κάνουν τη διαφορά και είναι ξεκάθαρο».

Για τη συνέχεια: «Φαίνεται ότι πάμε για τελικό πρωταθλήματος. Θα έχουμε μια επανάληψη του 1992-93. Η Ομόνοια έχει πολύ δύσκολο παιχνίδι στην «Αρένα» αλλά και ο Ολυμπιακός που θα αντιμετωπίσει ο Απόλλωνας έδειξε πως είναι πάντα δυνατός αντίπαλος ακόμη και όταν έχει αλλαγές. Αυτή τη στιγμή του άγχος και η πίεση είναι στην Ομόνοια και τον Απόλλωνα και δεν είναι εύκολο να το διαχειριστούν».

Για την φετινή πορεία της Ομόνοιας: «Έκανε εξαιρετική πορεία σε μια πολύ δύσκολη χρονιά. Η μοναδική χρονιά που τα Ευρωπαϊκά παιχνίδι ήταν συνεχόμενα χωρίς διακοπή και το πλήρωσε η Ομόνοια. Αν ήταν διαφορετικό το πρόγραμμα της Ευρώπης, η Ομόνοια δεν θα έχανε βαθμούς και ταυτόχρονα πρέπει να συνυπολογίσουμε την απουσία του κόσμου της Ομόνοιας».

Πηγή: 24sports.com.cy