Home TOP NEWS Μάρης: “Είναι πέντε παιχνίδια και πρέπει να κάνει η ΟΜΟΝΟΙΑ πέντε στα...

Μάρης: “Είναι πέντε παιχνίδια και πρέπει να κάνει η ΟΜΟΝΟΙΑ πέντε στα πέντε”


Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Δημήτρης Μάρης, μίλησε στην ιστοσελίδα Sport-fm-com.cy για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα και την επόμενη αγωνιστική.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα: «Η Ομόνοια δεν παρουσιάστηκε όπως μας έχει συνηθίσει. Ο Απόλλωνας ήταν λίγο καλύτερος. Δεν αλλάζει κάτι όμως, πάλι πρώτη είναι και έχει τον πρώτο λόγο για να πάρει το πρωτάθλημα. Απομένουν πέντε παιχνίδια και όπως είναι το πρόγραμμα, μπορεί να μην παίζει τόση μεγάλη σημασία η έδρα πλέον, λόγω της πανδημίας, όμως έχει και την ΑΕΛ και τον Απόλλωνα στο ΓΣΠ».

Για το γεγονός πως παρόλα αυτά, κάποιες ομάδες έχουν εκμεταλλευτεί την έδρα τους: «Ασυναίσθητα και υποσυνείδητα ένας ποδοσφαιριστής όταν παίζει στην έδρα του, παίζει καλύτερα. Γιατί ίσως να έχει συνηθίσει το πως είναι με κόσμο. Ας μην ξεχνάμε ότι η Ομόνοια σημαίνει λαός και κόσμος και αυτό της λείπει».

Για την γνώμη πως κάποιοι νεοφερμένοι ποδοσφαιριστές δεν έχουν γνωρίσει την ατμόσφαιρα του γηπέδου: «Συμφωνώ απόλυτα. Ο κόσμος σε μία ομάδα, μπορεί να επηρεάσει έναν ποδοσφαιριστή σε πολύ μεγάλο βαθμό. Τώρα κάποιοι νέοι ποδοσφαιριστές δεν έχουν ζήσει το ΓΣΠ με 20.000 Ομονοιάτες, ώστε να καταλάβουν και σε τι ομάδα ήρθαν. Βέβαια είναι επαγγελματίες, πρέπει να κάνουν την δουλειά για την οποία ήρθαν. Νομίζεις πως εμάς δεν μας λείπει το γήπεδο; Πήγαινα και σε άλλα παιχνίδια, δεύτερης, τρίτης κατηγορίας και μας λείπει πολύ να μυρίσουμε… γρασίδι».

Για την επόμενη αγωνιστική και τις παγίδες που μπορεί να κρύβει: «Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι πλέον. Σε κάθε παιχνίδι πρέπει να παρουσιάζεσαι σοβαρός για να κερδίσεις. Είναι πέντε παιχνίδια και πρέπει να κάνει η Ομόνοια πέντε στα πέντε. Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι πολύ δύσκολο, αφού μας έχει κόψει βαθμούς φέτος. Είναι παραδοσιακά πολύ δύσκολος αντίπαλος».

Για την απόδοση της Ομόνοιας στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα: «Δεν με προβλημάτισε η εμφάνιση, απλά ήταν μία εμφάνιση που δεν μας θύμισε την Ομόνοια των προηγούμενων αγωνιστικών. Βέβαια το παιχνίδι χάθηκε στις καθυστερήσεις, υπήρχε και η αποβολή του Χούμποτσαν, που αν δεν γινόταν, ίσως να ερχόταν ισόπαλο το παιχνίδι και να μιλούσαμε διαφορετικά σήμερα».

Για την άποψη πως έπρεπε να ξεκινήσει ο Τσέποβιτς: «Θα το πω για πολλοστή φορά πως μόνο ο προπονητής ξέρει ποιος πρέπει να παίξει. Εμείς που είμαστε από έξω, δεν μπορούμε να ξέρουμε σε τι κατάσταση είναι ο Τσέποβιτς ή ο κάθε Τσέποβιτς και δεν παίζει. Δεν μπορούμε να κάνουμε τους προπονητές της εξέδρας και να κριτικάρουμε τον προπονητή. Αυτά είναι απλά για να γίνεται κουβέντα…»